- 16 Mart 2018
- 83
- 25
- 3
- 41
- Konu Sahibi mahsunkadin
-
Evet yanlislikla oldu birisini silemiyorum daKonu 2 defa açılmış sanırım...
Cocuklarim soguk tabi gitmiyoruzki allahtan babanne dede cok seviyor torunlariniBizde eşim tarafindan böyleyiz. Eltilerimin cocuklarini cani gibi sever kv ama benimkilerin adini bile kullanmazdi küçükken. Şimdi cocuklarim buyudu. Ona karşi soğuklar doğal olarak . Ama bunda da beni sucluyor . Ben soğutmuşum.
Ben çocuklar küçükken çok mücadele ettim . Benimkileri ayirmayin sevin diye . Bu seferde kıskaňıyor oldum. Olduklari gibi kabul edin . Eger eşiniz ailesi daha yakın ise çocukları büyük sevgisini onlardan karşılamalarını saglayin. Çünkü yaşlari biraz arttikca çocuklarda farkına varıyor ve üzülüyorlar.
Nasil duygulandim...bazi seyler hic unutulmuyor..Ne kadar kotu ya ablanizin yaptigi da ayip ama size dusen ailenize cocuklariniza bunu elinizden geldigince yansitmamaya calismak, yani siz de onlari onemsemeyin cocuklarinza kendilerini degerli hissetmelerini saglayin...hic unutmuyorum amcamn kizinn kina gecesinde kuzenim beni dislamisti ben cocuktum o zaman ayni yastaki diger kuzenimi hep yanina alirken beni cok fena dislamisti hatta o ayni yastaki kuzenm de annesi de cok uzulmus onlar gonlumu almaya calismisti ama ben cok aglamistim, babam da o gun anneme hadi gidiyoruz dedi ki koy dugunu 3 gun orda kalacaktik toplandik gittik evimize ertesi gun dugune sadece babam gitti ve dugunde ceyrek takacakti sadece 20 lira takti ve ceyregi bozdurup bana kardesime ayakkabi aldi bizi gezmeye cikardi ve ben o gun onlarin yaptigini da babamin bizi mutlu etme cabasini da hic unutmadim
Anne baba olmak, evlatlar arasında adaletli davranmayı gerektirir. Ne demek bir torunu çok seviyoruz derken baska torunu dışlamak..bunlar hiç sağlıklı durum değil. Tabiki yaninda buyuttuguyle daha fazla zaman geciriyor ve bag kuruluyor ama bu demek degil ki sizi ve torunu daha az seviyor vs.. bunu soylemek bile karşı taraftaki insani nasil incitir.. Ama Sizin yapacağınız birşey yok. Sadece mesafeli olun derim. Madem boyle davraniyorlar ,siz de uzak durun.. yine bu sitede benzer şeyler yasayan bir arkadaş vardı. Anne baba olmak kolay değil. Evlatlar arası denge ve empati şart. Yoksa aileler kendi evlatlarını ruhen kaybediyorlar haberleri yok. Siz kendi hayatınıza, kendi kurduğunuz ailenize odaklanin. Çocuğunuzla hayatın olumlu yanlarına odaklanin..Sevgili hanimlar ailemden yana dertliyim aslinda daha cok kirginim.biz iki kiz kardesiz.ikimiz de evliyiz. Ikimizin de cocuklari var..ablam ailemin oldugi sehirde yasiyor biz ise uzakta..ama annem ve babam resmen bizi disliyor.onlari daha cok tutuyor. Bizim evimize sene de bir kez bile gelmiyorlar. Ablamin laflari biraz agirdir. Onun soyledigi sozleri sineye cekiyor ablan iste bu lafini bilmiyor deyip ona her konuda yardimci olurken..anne benim evime neden gelmiyosun dedigim de ben senin evine geldigimde bana laf soyledin guler yuz gostermedin deyip siyriliyor..... yilbasinda dogum yaptim.yalandan geldi 10 gun kaldi..gidecegi gun anne bir gun daha kal dedim torunlarimi (ablamin cocuklari) ozledim dedi ve beni o gun kucucuk cocukla yalniz birakti.. ablamla bu konuyu konusmaya calistim..kocandan hoslanmiyorlar o yizden gelmiyorlar diyor saplanti haline getirdin paranoyaksin deyip bagirip cagiriyor sadece ve biz ablamla gunlerdir konusmuyoruz..anne bak kiz kirilmis alinmis gidip gonlunu alin diyecekken beni paranoyak ilan etti.. annem ve babam ablamin kocacsinin bircok seyini kabullenirken huyudur deyip gule oynaya gecinirken beni ve kocami yilda toplasan 15 gun gormelerine ragmen bize cok kiriliyorlarmis. Bize cok guceniyorlarmis evimize ondan gelmiyorlarmis. Daha buraya yazamadigim o kadar dislanmislik yasiyoruzki hatta bir kere annem evet ablanin cocuklarini daha cok seviyorum onlar yanimizda oldugu icin daha farklilar dedi..daha ne diyeyim size ben ve cocuklarim hatta esim de dahil sevilmiyoruz..olsak da olur olmasak da..bu yil iznimizde bile gitmedik memlekete evde oturduk hic te umursamadilar neden gelmiyorsunuz diye... ve bayram geldi ben yine gidip ellerini opecegim ama cok kirginim kendimi dalsiz kokleriyle tutunamamis bi agac gibi yikik dokuk hissediyorum...siz anneler ne olur cocuklarinizi cok sevin cok ama cok sevin...onlar buyuk de olsa yaptiklari hatalari buyutmeyin ve yaslari kac olursa olsun bagriniza basin..inanin insan kac yasinda olursa olsun anne sevgisine cok muhtac..
Ben de aynı durumdayım, agzimla kuş tusam yaranamiyorum....Sevgili hanimlar ailemden yana dertliyim aslinda daha cok kirginim.biz iki kiz kardesiz.ikimiz de evliyiz. Ikimizin de cocuklari var..ablam ailemin oldugi sehirde yasiyor biz ise uzakta..ama annem ve babam resmen bizi disliyor.onlari daha cok tutuyor. Bizim evimize sene de bir kez bile gelmiyorlar. Ablamin laflari biraz agirdir. Onun soyledigi sozleri sineye cekiyor ablan iste bu lafini bilmiyor deyip ona her konuda yardimci olurken..anne benim evime neden gelmiyosun dedigim de ben senin evine geldigimde bana laf soyledin guler yuz gostermedin deyip siyriliyor..... yilbasinda dogum yaptim.yalandan geldi 10 gun kaldi..gidecegi gun anne bir gun daha kal dedim torunlarimi (ablamin cocuklari) ozledim dedi ve beni o gun kucucuk cocukla yalniz birakti.. ablamla bu konuyu konusmaya calistim..kocandan hoslanmiyorlar o yizden gelmiyorlar diyor saplanti haline getirdin paranoyaksin deyip bagirip cagiriyor sadece ve biz ablamla gunlerdir konusmuyoruz..anne bak kiz kirilmis alinmis gidip gonlunu alin diyecekken beni paranoyak ilan etti.. annem ve babam ablamin kocacsinin bircok seyini kabullenirken huyudur deyip gule oynaya gecinirken beni ve kocami yilda toplasan 15 gun gormelerine ragmen bize cok kiriliyorlarmis. Bize cok guceniyorlarmis evimize ondan gelmiyorlarmis. Daha buraya yazamadigim o kadar dislanmislik yasiyoruzki hatta bir kere annem evet ablanin cocuklarini daha cok seviyorum onlar yanimizda oldugu icin daha farklilar dedi..daha ne diyeyim size ben ve cocuklarim hatta esim de dahil sevilmiyoruz..olsak da olur olmasak da..bu yil iznimizde bile gitmedik memlekete evde oturduk hic te umursamadilar neden gelmiyorsunuz diye... ve bayram geldi ben yine gidip ellerini opecegim ama cok kirginim kendimi dalsiz kokleriyle tutunamamis bi agac gibi yikik dokuk hissediyorum...siz anneler ne olur cocuklarinizi cok sevin cok ama cok sevin...onlar buyuk de olsa yaptiklari hatalari buyutmeyin ve yaslari kac olursa olsun bagriniza basin..inanin insan kac yasinda olursa olsun anne sevgisine cok muhtac..
Fikrine kesinlikle katiliyorum..sevmiyorlar benim esimi de. Tamam mukemmel bi adamla evli degilim belki ama evime gelmeyeck senede 10 gun damadini idare edemeyecek kadar da kotu bibinsan degil esim..ablamin kocasinin da onlara karsi cok fevri davranislari oluyor ama ne hikmetse onu buyutmuyorlar ablamin soylediklerini yaptiklarini buyutmuyorlar ama bizim soyledigimiz bir cifta laf yuzunden ( o laf da onlari seviyorsunuz bizi sevmiyorsunuz ) kapimi calmiyorlarsa yaziklar olsun..ben de anneyim nasil kuserim yavruma onu gormeden nasil aylarca dururum..buyuyunce isler degisiyor demmekki. Ama haklisin bu saatten sonra agzimla kus tutsam yaranamamBen de aynı durumdayım, agzimla kuş tusam yaranamiyorum....
Ama sebebini buldum; anneler sevmedikleri damatlarinin eşinden de vazgeçiyorlar, torunlarından da....
Muhtemelen senin eşin onlara saygıda kusur etti yada esinin sana karşı olan olumsuz davranışlarini annene aktardin, annende sindiremeyince ikinizden birden uzaklaştı...
Cok aci gercekten..senin cocugun biraz sorunlu deyip ablaninkiler tabi biraz daha farkli bizim icin.yanimizda olduklari icin onlari daha cok seviyor olabiliriz dedi..ve ne kadar incindigimi hic anlamadi..simdi bana diyor bukadar mi kotu bi anneyim ben hic mi hakkim yok ustunde nasil boyle sacma sapan seyler dusunursun diye. Sen de cocuk yetistiyorsun anlarsin buyuyince dedi..ben de evlatlarima adaletli davranacagim insallah sizin yaptiginiz gibi degersiz hissetmesini hic istemem dedim ama o gunden beri buz gibiyiz..ablam dersen gunlerdir aramiyor..sanirim hic sevilmiyorumAnne baba olmak, evlatlar arasında adaletli davranmayı gerektirir. Ne demek bir torunu çok seviyoruz derken baska torunu dışlamak..bunlar hiç sağlıklı durum değil. Tabiki yaninda buyuttuguyle daha fazla zaman geciriyor ve bag kuruluyor ama bu demek degil ki sizi ve torunu daha az seviyor vs.. bunu soylemek bile karşı taraftaki insani nasil incitir.. Ama Sizin yapacağınız birşey yok. Sadece mesafeli olun derim. Madem boyle davraniyorlar ,siz de uzak durun.. yine bu sitede benzer şeyler yasayan bir arkadaş vardı. Anne baba olmak kolay değil. Evlatlar arası denge ve empati şart. Yoksa aileler kendi evlatlarını ruhen kaybediyorlar haberleri yok. Siz kendi hayatınıza, kendi kurduğunuz ailenize odaklanin. Çocuğunuzla hayatın olumlu yanlarına odaklanin..
Kiskanc da oldum dogru..mesafeli olmaya karar verdim ben de. Ama inanin icim aciyor..bakiyorum etrafima insanlar memleketlerine ailelerine gidiyorlar gunlerce onlarla vakit geciriyorlar bayram geldi diye herkeste bi tatli telas varken benim huzurla gidecegim bir ana ocagim yok neyazikki..zormus bunu yasamak..allah gercekten ailesi olmayan insanlarin yardimcisi olsun cok zor su hayatta yalniz olmakBazı anneler bazı çocuklarını daha çok tutuyor maalesef.Kendine benzettiği , daha iyi anlaştığı hatta daha güzel olduğunu düşündüğü çocuğunu tutan anneler gördüm.Böyle kabullenmelisiniz.Söyleseniz de kıskanıyorsun diyip çıkıverirler işin içinden.Yine siz sinir olursunuz.Kendi çekirdek ailenize odaklanın.Boşverin.
Kotu bir sey gecmedi. Dogumda evime geldi esim bulasik makinasini yerlestirirken fazla ses yapti diye bu nasil bi adam ya dedi ellerini acarak ben de ona anne neden bu adamin her yaptigi batiyor bak ablamin kocasini yillardir idare ediyosunuz bu adami da idare ediver cok mu zor dedim.soyledigim cumle bu..vay efendim bana nasil laf soylersin ben senin evine laf duymaya mi geliyorum falan..bahane aslinda..sevmiyor bizi.insan evladinin soyledigi bir cumleyi buyutur de gelmem senin evine der miAnneniz niye size öyle diyor?yani yüzü asık vs.?aranızda kötü şeyler mi geçti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?