- 13 Mart 2015
- 4.410
- 8.175
- 358
- Konu Sahibi mahsunkadin
-
Yalnız değilsin ki eşin ve çocukların var.Bence bunu düşün ve şükret.Kiskanc da oldum dogru..mesafeli olmaya karar verdim ben de. Ama inanin icim aciyor..bakiyorum etrafima insanlar memleketlerine ailelerine gidiyorlar gunlerce onlarla vakit geciriyorlar bayram geldi diye herkeste bi tatli telas varken benim huzurla gidecegim bir ana ocagim yok neyazikki..zormus bunu yasamak..allah gercekten ailesi olmayan insanlarin yardimcisi olsun cok zor su hayatta yalniz olmak
Fikrine kesinlikle katiliyorum..sevmiyorlar benim esimi de. Tamam mukemmel bi adamla evli degilim belki ama evime gelmeyeck senede 10 gun damadini idare edemeyecek kadar da kotu bibinsan degil esim..ablamin kocasinin da onlara karsi cok fevri davranislari oluyor ama ne hikmetse onu buyutmuyorlar ablamin soylediklerini yaptiklarini buyutmuyorlar ama bizim soyledigimiz bir cifta laf yuzunden ( o laf da onlari seviyorsunuz bizi sevmiyorsunuz ) kapimi calmiyorlarsa yaziklar olsun..ben de anneyim nasil kuserim yavruma onu gormeden nasil aylarca dururum..buyuyunce isler degisiyor demmekki. Ama haklisin bu saatten sonra agzimla kus tutsam yaranamam
Insan çocuğunun hatri için idare eder öyle bile olsa, ne demek çocuğundan vazgeçmek. Büyüklük idare etmektir oysaki. Aileler yanlış tutumlarla asıl kendi çocuklarını kaybediyorlar, haberleri yok.Ben de aynı durumdayım, agzimla kuş tusam yaranamiyorum....
Ama sebebini buldum; anneler sevmedikleri damatlarinin eşinden de vazgeçiyorlar, torunlarından da....
Muhtemelen senin eşin onlara saygıda kusur etti yada esinin sana karşı olan olumsuz davranışlarini annene aktardin, annende sindiremeyince ikinizden birden uzaklaştı...
Orasi oyle tabi..onlar benim annem babam ihtiyaclari oldugunda hep yanlarinda olurum basimin ustunde de bakarim. Yapacak bir sey yok baska daBence hiç çaba sarfetme.
Gelin kalın deme....
Sık sık arama....
Bayramdan bayrama git, uzun kalma...
Senin çocukları özlemiyorlarsa sebep sorma...
Kendini eşine ve çocuklarına ada....
Sana ihtiyaçları olurda çağırırlarsa muhakkak git...
cok sukur..evlatlarima bin sukur iyiki onlar var.Yalnız değilsin ki eşin ve çocukların var.Bence bunu düşün ve şükret.
Denek ki aynı Şehirde Oturdukları için ilişkileri daha sıcak ve samimiler .
Benimde annem kızkardeşimle hatta kuzenımle bile benle olduğundan yakın . Ama artık takmıyorum çünkü alıştım çünkü
Bazen olur böyle yanlış ama anne Babaların hatası işteBen ayni şehir de oturma meselesi olduğunu düşünmüyorum..
Annemler benimle aynı şehirde 9 yil oturdular ama bana hep kırıcı davrandilar, diğer iki kızkardeşime uzaklardi..
Simdi diğer kızkardeşimin ile aynı şehirde, ona da kirici davranıyor...ama en uzaktaki kizkardesim en kiymetlisi...
Yok artikkk eee boyleyse en guzelini yapmissiniz siz deOhoo seninki ne ki :) babam benim hastanede karıştığıma ciddi ciddi inanıyormuş, hatta hala evlilerken anneme baya ciddi bir şekilde karışmadığıma emin mi diye sormuş.Adamda öyle bir kabullenememezlik var yani... Umrumda mı? Değil. :) sen de umursama he de geç, en güzeli.
Bence de ayni sehirle ilgisi yok anlamiyorum zaten neden boyle davrandiklarini..oysa kirmamak icin ne kadar caba sarfediyorum. Demekki yanlis yapiyorumBen ayni şehir de oturma meselesi olduğunu düşünmüyorum..
Annemler benimle aynı şehirde 9 yil oturdular ama bana hep kırıcı davrandilar, diğer iki kızkardeşime uzaklardi..
Simdi diğer kızkardeşimin ile aynı şehirde, ona da kirici davranıyor...ama en uzaktaki kizkardesim en kiymetlisi...
Buyukluk idare etmektir...ne guzel soylemissiniz..biz de bu yok iste..onkadar kirilganlarki hemen ufacik seyden aliniyorlar ustelik bunu yillaraca da unutmuyorlarInsan çocuğunun hatri için idare eder öyle bile olsa, ne demek çocuğundan vazgeçmek. Büyüklük idare etmektir oysaki. Aileler yanlış tutumlarla asıl kendi çocuklarını kaybediyorlar, haberleri yok.
Zorunlulugum yok ama o kadarini da yapamiyorum.annem babamdir diyorum ustelik annem hasta uzulmesin diyorum ama biliyorum yine anlamayacaklar benim ne kadar kirildigimi..hep onlari dusunurken onlarin beni bukadar gozden cukartmis olmalari gercekten koyuyor insanaCanım,gitmek zorundamısın bayramda? Gitme kırgınlığının boyutunu anlasınlar, bu şekil çok anlayamıyorlar
Kesinlikle haklisiniz ama uzuluyor insan iste..elimde degilBaşınızda hiç büyük olmasa anlarım ama kocanizin ailesi sizi seviyormus. Dede nine sevgisini onlarda tatsinlar yeter. Bosverin gelmesinler. Bin tane bahane bulup evinizde huzur kaciracaklarina kirk yilda bir telefonla konusun. Herkesin ailesi uzakta mi yasiyor ki bayram telasini kiskaniyorum demişsiniz. Siz de ailecek tatile gidin bayramda. Bu saatten sonra kimsenin sevgisine muhtaç değilsiniz. Elbette aile olsa daha iyi olur ama siz kendi yuvanizdaki huzuru daha çok önemseyin bence.
Insallahhhhh...Çok geçmiş olsun evlat ayrimciligina karsiyim ben de.
Evlat bu sonuçta! Güçlü olun ve çekirdek ailenizi sevin hatta kayinvalide tarafı sağ ve iyilerse Onlar'i basın bağrınıza.
Ailenizden beklemeyin çünkü beklenti hayal kirikligidir. Belki bi gün duzelirler.
helal olsunNe kadar kotu ya ablanizin yaptigi da ayip ama size dusen ailenize cocuklariniza bunu elinizden geldigince yansitmamaya calismak, yani siz de onlari onemsemeyin cocuklarinza kendilerini degerli hissetmelerini saglayin...hic unutmuyorum amcamn kizinn kina gecesinde kuzenim beni dislamisti ben cocuktum o zaman ayni yastaki diger kuzenimi hep yanina alirken beni cok fena dislamisti hatta o ayni yastaki kuzenm de annesi de cok uzulmus onlar gonlumu almaya calismisti ama ben cok aglamistim, babam da o gun anneme hadi gidiyoruz dedi ki koy dugunu 3 gun orda kalacaktik toplandik gittik evimize ertesi gun dugune sadece babam gitti ve dugunde ceyrek takacakti sadece 20 lira takti ve ceyregi bozdurup bana kardesime ayakkabi aldi bizi gezmeye cikardi ve ben o gun onlarin yaptigini da babamin bizi mutlu etme cabasini da hic unutmadim
Canım ailende bir anormallik var ben olsam gitmezdim.Sevgili hanimlar ailemden yana dertliyim aslinda daha cok kirginim.biz iki kiz kardesiz.ikimiz de evliyiz. Ikimizin de cocuklari var..ablam ailemin oldugi sehirde yasiyor biz ise uzakta..ama annem ve babam resmen bizi disliyor.onlari daha cok tutuyor. Bizim evimize sene de bir kez bile gelmiyorlar. Ablamin laflari biraz agirdir. Onun soyledigi sozleri sineye cekiyor ablan iste bu lafini bilmiyor deyip ona her konuda yardimci olurken..anne benim evime neden gelmiyosun dedigim de ben senin evine geldigimde bana laf soyledin guler yuz gostermedin deyip siyriliyor..... yilbasinda dogum yaptim.yalandan geldi 10 gun kaldi..gidecegi gun anne bir gun daha kal dedim torunlarimi (ablamin cocuklari) ozledim dedi ve beni o gun kucucuk cocukla yalniz birakti.. ablamla bu konuyu konusmaya calistim..kocandan hoslanmiyorlar o yizden gelmiyorlar diyor saplanti haline getirdin paranoyaksin deyip bagirip cagiriyor sadece ve biz ablamla gunlerdir konusmuyoruz..anne bak kiz kirilmis alinmis gidip gonlunu alin diyecekken beni paranoyak ilan etti.. annem ve babam ablamin kocacsinin bircok seyini kabullenirken huyudur deyip gule oynaya gecinirken beni ve kocami yilda toplasan 15 gun gormelerine ragmen bize cok kiriliyorlarmis. Bize cok guceniyorlarmis evimize ondan gelmiyorlarmis. Daha buraya yazamadigim o kadar dislanmislik yasiyoruzki hatta bir kere annem evet ablanin cocuklarini daha cok seviyorum onlar yanimizda oldugu icin daha farklilar dedi..daha ne diyeyim size ben ve cocuklarim hatta esim de dahil sevilmiyoruz..olsak da olur olmasak da..bu yil iznimizde bile gitmedik memlekete evde oturduk hic te umursamadilar neden gelmiyorsunuz diye... ve bayram geldi ben yine gidip ellerini opecegim ama cok kirginim kendimi dalsiz kokleriyle tutunamamis bi agac gibi yikik dokuk hissediyorum...siz anneler ne olur cocuklarinizi cok sevin cok ama cok sevin...onlar buyuk de olsa yaptiklari hatalari buyutmeyin ve yaslari kac olursa olsun bagriniza basin..inanin insan kac yasinda olursa olsun anne sevgisine cok muhtac..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?