" Annenin Kaderi Kiza " dedikleri...

anneannemin evliliği sorunluymus dedem rahmetlı cktırmıs anneannmın kaderini birebir teyzem cekmıs annemın mutlu bir evlılıgı var şükürler olsun benımde evlılıgım annemlerın kı gıbı esımı babama benzettıgım ıcın ayrıca cok severım tipide benziyor olaylara tepkiside en bariz örneği sakin dururlar bir laf eder içine oturtur

Annemin kaderini yaşayacak olsaydım şimdi devlet memuru olurdum ve kucağımda 1 yaşında çocuk olurdu. :9:

İş yaşamı bakımından annemnle aynı yaşlarda aynı tecrübeleri yaşıyor ve aynı yolkda ilerliyoruM. Allah evlilik kaderimi benzetmesin

babam annemden önce bir evlilik geçirmiş ve bir çocuğu vardı. benim şimdi ciddi adımlarla ilerlediğim erkek arkadaşım da bir evlilik geçirmiş ve bir çocuk sahibi birisi. ve çoğu huylarını babama benziyor. yorum sizlerin :ssz:

ben inanıyorum şahsen annemin yasadıgı bazı seylerı ablam yasadı..ben henüz evli değilim ama inşallah ilerde benim için güzel bir gelecek olur ..
ana kızın tahtını yaparmış da bahtını yapamazmış der hep bizimkiler konuylada alakası yok hadi neyse :1::1:

Tabii ki böyle bir şey olamaz.O zaman bütün anneler ve kızlar aynı kaderle yaratılır,bütün kadın soyu sınırlı sayıda çeşitlilikle aynı şeyleri yaşardı.Benzer şeyleri yaşamanın sebebi kız çocuğunun kendini anneyle özdeşleştirip bilinçaltına o davranış biçimini yerleştirmesidir.Aynen ilişkilerinde mutsuz olup yine de aynı tip erkeklerle birlikte olan kadınlar gibi.Çünkü o tarz erkekleri kendileri seçiyor;aynen bu hanımların da annelerinin hayat tarzını farkında olmadan kendilerine seçmeleri gibi...

Benim kuzenimin annesi zamanında evlerine arada girip çıkan birisiyle aldatılmış o yüzden boşanmışlar, kuzenimde evlilik düşündüğü bir ilişkide aynısını yaşadı. Aynı şekilde bende erkek arkadaşımın bazı davranışlarını babama çok benzetirim, bazı şeyleri içine atar, ve insanlar alakalı alakasız sorunlarında yardım etsin diye ona gelirler vs. sonra hayat görüşleri de birbirine çok benzer. Bence kızlar babalarına benzeyen adamları tercih ettikleri için söyleniyor böyle bir söz.

Armut dibine düşer derler.En nefret ettiğim cümleydi yıllarca.Ama herkes kendinden sorumlu.Annem anneanneme benzememiş ben anneme benzemeyeceğim.

inşalah benimki de anneme çeker de babam gibi harika bi adamla evlenirim...Annem ev kadını olmasına rağmen mutlaka sofraya yardım eder,getirirken de götürürken de..Pazarları nefis kahvaltısıyla uyandırır bizi...Çocuklarının yanında bile birbirlerini kıracak laflar etmezler,hala aşkım derler,annemin her nazına katlanır,biz bebekken annemin hastalık çektiği bir dönem olmuş,hiç üşenmeden işten gelip yemekler yapmış bizi yıkamış etmiş:nazar::nazar:
Aaaah ah,gözümün önünde böyle ideal bi adam varken benim evlenecek birini bulmam çok zor ...

Ben inaniyorum bu Soze. Bosuna soylenmemis. Ben bunu bir kac kiside ve kendimde gordum.

hiç takma bence canım hiç alakası yok yani..benim annanem çok çekmiş hemde öyle böyle değil.. amma velakin annem çok rahat bir hayatı var.. herkes hayatta belli dönemler bazı şeyler yaşar. ama yok annem annanem böyle yaşamış bende yaşarsam yda yaşarım diye hayatı kendine zehir etme..

Bu söze hic inanmamısımdır. İnanmakta istemiyorum sahsen.
Allah'ım korusun. :nazar:

bilmiyorum ya böyle şeylere inanmamak gerek .insan inanınca işte başa geliyor dmek ki .benim annemle anananeme bakıyorm pek benzemiyor kaderleri.yani dedem mesela çok sinirli biriydi aralarında az yaş farkı vardı ananemle çok genç evlenmişler ananem 15 inde miymiş neymiş yani evlendiğinde .annem 30küsür yaşlarında evlendi babamla aralarında 14 yaş fark var babam dedeme göre daha az sinirii annemin her dedğini yapar vs vs yani hiç benzemiyor bakalım biizimkisi ne olcak ?

Annenın kaderını kızıda yasar lafı benıde dusundurmuyo degıl benım anacımda 35yasında 3cocukla ayrıldı babamdan tek basına kaldı hıckımsesı yoktu yanında hep bır mucadele ıcındeydı halada verıyor hıc haketmedıgı bır hayatı yasadı benımde hep aklımdan gecıyor acaba annemın kaderımı yasıcam bende dıye bunun sınyallerı verılıyor cunku:5:ama ıyı dusunelım ıyı olsun kotuluklerıde cagırmamak lazım

Son düzenleme:
Bence hiç alakası yok. Herkesin kaderi kendinedir. Benzerlikler olabilir insanlık hali, doğaldır. Hiç tanımadığımız insanlarla aynı şeyi yaşayabiliyoruz. İstisnalar kaideyi bozmaz.

bilmiyorum anasının bahtı kıza çeyiz derler ama ne kadar doğru tartışılır tabi..... annem 16 yaşında evlenmiş Almanya dan Türkiye ye gelin gelmiş ve ben 26 yaşındayım benim farklı bi yere evlenip gitmemi istemiyor tabi kısmet meselesi bu ama kaderimizde ne varsa onu yaşarız birazda var olan kaderimizi kendimiz yönlendiriyormuşuz gibi geliyor bana ... ama şu da bi gerçek annemin evliliği gibi bir evliliğim olsun istemem neye inanırsak onu yaşarız pozitif şeyler düşünürsek olumlu pozitif şeyler yaşarız..

Back
X