annesi böyle olan var mı?

dilek7760

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
596
173
333
annem uzun bir zamandır evinin tüm ihtiyaçlarını bana aldırtmaya çalışıyor kendisininde maaşı var ama ona gelsin de ondan gitmesin mantığında.
şimdi diyeceksiniz ki 3-5 liranın hesabını mı yapıyorsun ama öyle değil her gidişim bana en az 30 liraya geliyor liste yapıp veriyor anne en az 150 lira tutar bu market alışverişi diyorum 100 tl yeter diyo ama listedekiler de alınacakmış.. ben evliyim ve artk kendi evimin giderini karşılıyorum ama annem hala farkında değil işine geldiği gibi davranıyor düşünün binanın aidatını bile benden istiyor artk o kadar sıkıldım ki kötü birşey de diyemiyorum ama farkına varsın istiyorum bazen cebimde 10 lira bile olmazken ben ona nasıl marketi taşıyayım bir yerlere gezmeye gitmek istiyor bilet param yok diyor sen al diyor yani ara sıra para da istiyor o kadar bunaldım ki hiç birikim yapamıyorum sürekli kartı doldurmaktan da bıktım bir akıl istiyorum kızlar

ah canım ah benim annemde öyle aynı yerde ayrı evlerdeyiz birde 3 buçuk aylık kızım var benim eşimin aylık maaşı 1200 tl kira yok ama sigortasız işi yani özel sigorta yatırıyoruz kızım sürekli hasta oluyor ve burda iyi bir hastane olmadığı için sürekli özele gidiyoruz özel her gitmemizde 100 tl alıyor ve aylık ilaç parasıyla 600 tl yi buluyor annemlerin durumu çoook iyi ama buna rağmen bize hiç yardım etmiyorlar üstelik yardım etmedikleri gibi düşünsene canım annem sürekli eşimden bişeyler istiyor şunu al bunu al falan ya insan anlayışlı olur birazya bu anneler niye böyleki bak bebeğim var benim bir anneanne sevmezmi torununu seviyor tamam ama bigün olsun hadi kızım siz gezin ben bugün bakaym demiyor anne şuraya gidicez bak diyorum hıhh siz gzin tabi ben gezemedim gençliğimde şimdide çocuk buldun niye buldunki banamı güvendin eşim diyor boşver gitmeyelim diyo ne desinki adamcağız delirmeye geldim artık birgün orda yemek yesem surat asıyor işini yaparsan iyisin ama işi bitsin beş dakika sonra aynı yine hayatımı bitirdiniz falan ya annesin sen ya fedakarlık gerek anneliğe benim kızım var şuan canımdan can yaa yeterki ben eve tıkılıp kalayım o hasta olmasın ya eşimde diyor benim kızım evlensin ben ona her hafta para veririm evine erzak alırım o açken ben tok yatamam diyor nediyim yaa canım allah onları ıslah etsin seni okadar iyi anlıyorumki senin yapacağın biraz soğuk davran anneyse zaten o anne gibi davranırdı üstüne yıkılmazdı anne var bide annne var yani düşün herkes anne olamaz canım benim annem bence anne deil sen evini eşini düşün bu saatten sonra tabi annenide düşüneceksin ama önce artık senin ailen

senin işin daha da zormuş canım o maaşla bir çocukla geçinmek çok zor annemde ki problem benim maaşım var nasılsa durumu iyi diye düşünüyor sanki bendeki para hiç bitmiyormuş gibi... düşün kaç yıl çalıştım hep eve hep eve çeyizimi alırken bile peşin aldığım tek birsey yoktu diyebilirim evlendikten sonra bile taksit ödedim gene de yük olmadım ona
ama hala yolmaya çalışıyor ne koparırsa kar mantığında nasılsa kendimi idare ediyorum ya...

Bazı yönlerden haklı olabilirsiniz ama sizi bir meslek sahibi yapan bugüne getiren anneniz evlatlık görevleriniz var bunu göz ardı etmeyin derim .

Bazı yönlerden haklı olabilirsiniz ama sizi bir meslek sahibi yapan bugüne getiren anneniz evlatlık görevleriniz var bunu göz ardı etmeyin derim .

Böyle bir mantık yok. Durumu iyi olsa dediğinde haklısın, insan kendisini büyüten annesine babasına elinden geldiğince yardımcı olmalı; hem maddi, hem manevi. Ama arkadaşın maddi durumu da çok iyi değil gördüğün gibi. Kendi evinin ihtiyaçlarını karşılayamadan annesinin ev ihtiyaçlarını karşılaması yanlış, saçma ve annesi de oldukça bencil.

Çok üzüldüm canım Allah sana sabır versin dayanma gücü versin. Annendir bişey denilmez belkide göründüğü gibi değildir ihtiyacı vardır yada göründüğü gibi bencilliğinden yapıyodur seninde ailen var kendi evinide geçindirmen gerekir bişey demek zor. Bu dünyada aileme ve nişanlıma asla sırtımı dönemem ne derlerse yaparım yapmak zorundayız vicdanımız var.

ben elimden geleni yapıyorum zaten anneme önceden faturalarını bile ödüyordum ama bi süre sonra oda alışkanlık yaptı annemde telefon faturası hiç 120 lira gelir mi ya komedi gibi ondan sonra da ödemedim bazıları bencillik demiş bence doğru söylüyorlar resmen kullanıyor insanı ihtiyacı vardır diyenler olmuş evinde olan bir şeyi bile aldırtmaya çalışır mı insan ya geçen reçel istiyor aldım dolaba yerleştirecektim ki açılmamış kavanozla reçeli var gülsem mi ağlasam mı ?
insan sinir oluyor ya heşey bi yere kadar yani maaşı olmasa belki gene tamam diyeceğim ama ayağını yorgana göre uzatmak kavramı yok annemde sadece kendini düşünüyor buda beni çok üzüyor gerçekten yıpratıyor...

Annesi onca dar durumdayken onu okutabilmiş ama .
Verdiği emeklerin karşılığına da almak isteyebilir .

Anne baba çocuklarına karşılık beklemeden emek verir. Okutmuşsa kendi çocuğunu okutmuş, bununla mutlu olmak dışında beklentisi olmamalı. Tekrar söylüyorum çocuğunun imkanı varsa yardım isteyebilir, ama çocuğu evlenmiş ve kendi hayatını kurmuş; önce kendi ailesini düşünecek artık.

Anneni tanımadığım için ön yargılı konuşmak bize düşmez annedir saygımız sonsuz. Ama yaptıklarını anlam vermek gerçekten zor. Evde olan bişeyi niye istesin yada o kadar da telefonla konuşulur mu ya? Kızıma yük olmıyım ihtiyacım olanı alsın ödesin diceğine bilemiyorum garip bir durum.... Bişey söylemek zor.

kesinlikle katılıyorum.
evladının maddi durumu varsa ve kendisi sıkışıksa elbette isteyecek.
ancak bu konu sahibinin durumunda bir anormallik var.
annesi evinde olan şeyleri bile aldırmaya çalışıyor-120 tl gibi telefon faturasını bile ödetmeye kalkıyor.
bu derece bir hakkı olduğunu düşünmüyorum.
evladını seven bir anne kızım sen önce kendi evinin geçimine bak der.
sonuçta maaşı bellidir yani ne kadar harcayabilir ki ekstradan.
kredi kartlarına yükleniyormuş ne kadar yazık.
var böyle aileler malesef.her anne baba bir değil.
her anne babanın her yaptığı da doğru değil gerçekçi düşünüp tartmak lazım...
konu sahibi arkadaşım bence annene durumu izah etmenin bir yolunu bulmalısın.
borcum çok diyebilmelisin.sen biraz tepki vermedikçe bu işin sonu gelmez sanırım.
belki kredi kartını iptal ettiğini söyleyebilirsin.

Ayrıca bu sebepten eşinle aran açılabilir. Ne kadar iyi/anlayışlı bir eşin olursa olsun bir yerden sonra buna karşı çıkacaktır. İyi giden, sorunsuz bir evliliği de sorunlara iter böyle bir durum. Doğrudan söylemesi zor olduğu için kredi kartlarımı kapattırdım, maaşımı almadım gibi ufak yalanlar söyleyebilirsin; annen durumu anlamıyorsa ufak beyaz yalanlar dışında yapacak bir şey yok.

Ayy şeytan kulağına kurşun ..Versem bile almaz annem de babam da ki benim durumum onlardan daha iyi.Babam hep harcamayın paralarınızı der küçük bişey bile alsam kabul etmez. Sevineceğine bozulur:) Hergün yemeğe gitsem desemki şunuda ben alayım aldırmaz, tam tersi ben istemeden alıp giderim ona da bozulur. Hep verici çok şükür ama ben de suistimal etmem ne koparsam kardır mantığında değilim. Çok şükür sdce annem değil hiçbirinden bir sıkıntımız yok eşimin aileside asla birşey beklemez. Ben de anne olucam ve ben ona baktım o da artık karşılığını versin mantığında olamam büyüyünce de. Anne çocuğunun mutluluğundan , başarısından mutlu olur başka da birşey beklemez zaten. Bugün böyle düşünüyorum inş.da değişmem.
Bir arkadaş daha demiş eşiniz de ne kadar iyi olsa yarın öbür gün diyebilir bi toruna bile bakmadı 2 saatliğine diye ki kv.yapsa aynısını, kocaların başını yeriz kesin: )
Bence market listesini filan almayın elinize, yok param diyin eğer fazla geliyorsam yemek yemem evinde ben kendi evimde yaparım diyin. Hee şöyle olur senin durumun çok iyi olur annenin kötü illaki yardım edersin ama yinede istememesi gerek. Anneninki keyfi galiba 120tl telefon ft.sıda nedir. Bence alıştırmayın dhaa fazla ..

bi arkadaş durumu anormal demiş hakkaten doğru sıfat bu zannederim. kredi kartını kapatmak demişsiniz ama taksitlerimiz var o yüzden bu biraz zor ve annem hayatta inanmaz kartı kapattığıma veya maaşımı çekmediğime kaç kez söyledim maaşa kadar bile cebimde para kalmadığnı ama anlatamıyorum galiba anneme
benden küçük bir kardeşim var üni de okuyor annemle kalıyor okusun diye yapmadığımız şey yok hergün bir paket sigara içer sigarası biterse annem gidip alır iki parça eşya için markete gitmeyen kadın yani.. bu tezatlık beni sinir ediyor
ben elimden geleni yaparım ailem sonuçta zor durumlarında hep yanlarındaydım 7 yıldır çalışıyorum 5 yılını sadece eve harcadım ama genede bitmiyor. ne zaman anneme gitsem ya musluk akmaz ya lamba patlamış ya zil çalışmaz ya da televizyon mutlaka bişey vardır yani tamir bekleyen onun için bile beni bekler ki yaptırsın... şimdi de kanepe kırılmış açılmıyormuş servis çağırın dedim bir ayı geçti hala servisi arayacaklar malum para gidecek diye aramıyor...

iyide canım burda art niyet var
anne gerçekten ihtiyacı olsa ve parası olmasa arkadas zaten yardım eder,annedir tabiki bırakılmaz ama annesi art niyetli davranıyor, lüksünden vazgeçmeyip kızının üstüne yıkıyor, anne diye de bunu yapmaya hakkı yok
benim babamda kredi kartının birini ilk evlendiğimiz zaman üstüme yıkmıştı, üstelik kendileri iki maaşlar ve 2 kişiler,hiçbir masrafları yok,eşimle aramız açılıyordu niye kredi kartı borcun var diye,diyemedimki benim değil...

Benim de kv böyle biri..maaşını harcamayı sevmez eşim çok bonkör oldugundan nedense bize ne koparırsam o kar mantığıyla yaklaşıyor bu da sinir bozucu oluyor. evliliğimizin ilk yıllarında bukonu yüzünden tartışırdık sonra boşverdim.

hayir deme zamanin gelmiste geciyorrrrrr
bunu kayin validen yapsa ortaligi yikarsin ama anne olunca is bitiyorr
gercekten annenin ihdiyaci olsa sen vermesen seni suclarimmm amaaaa keyfi masraflarini senden istiyorsa anne benimde evim varrr benimde ihdiyaclarim var de durumunu anlat anlatttt anlattttt birazda sen annenden iste param yetmedi de ay anne su kadar para ver bu kadar para ver ded ne diyecek bir dene

canım aynı şeyi kaynana da yapsa benim için değişen bişi olmaz ama kadın tam tersi biteni bile söylemezz çocuklarından bile birşey istemez çoğunlukla.. anlatmaktan dilimde tüy bitti derler ya o durumdayım ama değişen bişey olmayınca daha çok bunalıyorum konuşmaktan yoruldum artık
ve hala değişen birşey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…