bencede annesi çalışan çocuklar şanslı değil, oğlum bu sene bana neden başkalarının annesi gibi sende evde oturmuyorsun, yeter artık" diyerek isyan etti, devamlı olarak beni suçluyor.
Canım çok güzel bir konuya deyinmişin... bence çocuk okula başlayana kadar anne kendisi bakmalıdır yoksa o çocuk çok agresif ve mutsuz bir çocuk oluyo....
çalışan bir annenin çocuğu olarak en büyük hayalim annemin de diğer anneler gibi beni okuldan almaya gelmesi ya da okuldan eve geldiğimde zile basmak ve onun bana kapıyı açmasıydı.
ayrıca 15 yaşıma kadar annemden nefret ettim çalışıp bizi yanlız bıraktığı için. şimdi tabi ki onu anlıyorum ve çook seviyorum ama tüm çocukluğumu o annesizlik duygusuyla geçirdiğim gerçeğini değiştirmiyor.
bende malesef çalışarak büyüteceğim çocuğumu ama tüm boş vaktimi ona ayırarak, ev işi ile kendimi oyalamayarak bir orta yol bulabileceğimi düşünüyorum. o ilkokula başlamadan da işi bırakabilirim inşallah.
belki benim işimdeki rahatlığımdan kaynaklı(izin sorunum olmuyor yada kızım istediği her zaman yanımda durabiliyor) çalışan anne olarak sorun yaşamıyorum.
çalışan annelerin çocuklarıyla aralarında iletişim kopukluğu olduğu fikrine asla katılmıyorum. hangi şartlarda olursa olsun bu annenin elinde olan bir şey.
örneğin: akşam işten geldiğinizde bir telaş mutfakta yemek hazırlığındayken çocuğa çok işim var, ayağımın altında gezinme, ödevlerini yap yerine , onunla ayakta dahi olsa gün içinde neler yaptığını vb. gibi konuşursanız iletişim kopukluğunuz olmaz. bu arada onu kucaklamanızda 3 saniyenizi almaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?