Annesi hk tek kelime olmayacakmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annesinin doğal gaz parasını siz mi veriyorsunuz? Milletin evindeki ısınmadan sizene yahu. Sizden kısıp annesine ısınma parası veriyorsa haklısınız ama kadin ister cok yakar ister yakmaz. Adam annesini düşünüyor ne var bunda
Ayrıca esinizin parası olsa belliki kombiyi acacak ama zaten burda bir cimri varsa oda sizsiniz 🤷‍♀️
Annesinin doğalgazını değil de telefonunu ve elektriğini biz ödüyoruz. Kendisi ev sahibi ve memur emeklisi. Bir de yazlığı mevcut.

Annesinin doğal gaz parasını siz mi veriyorsunuz? Milletin evindeki ısınmadan sizene yahu. Sizden kısıp annesine ısınma parası veriyorsa haklısınız ama kadin ister cok yakar ister yakmaz. Adam annesini düşünüyor ne var bunda
Ayrıca esinizin parası olsa belliki kombiyi acacak ama zaten burda bir cimri varsa oda sizsiniz 🤷‍♀️
iş annesi degil ki isterse 5000 tl versin iş kocasının aynı iyi niyeti kendi evine yuvasına göstermemesi dese ki karıcım maasımız az ama bu kıs sonucta cocuklarda var üsümesin biraz yakalım dese karısınınd a gönlü olcak ama adam evde buz anasına yak anacım yok yaa valla o kocaya su vermem yalla anana derim

Annesinin doğalgazını değil de telefonunu ve elektriğini biz ödüyoruz. Kendisi ev sahibi ve memur emeklisi. Bir de yazlığı mevcut.
saka mısın sen ooo cıngarı cıkarmanın coktan zamanı gelmis deli falan olmalısn heralde kocamın bu kadar durumu olucak bende az yakalım ama onu almıyım dicem hee o kadar durumu var valla yer icer yatar keyfime bakarım sen kıstıkca kıymetli olmazsın tam tersi senden arttırdıgını anasına verir

iş annesi degil ki isterse 5000 tl versin iş kocasının aynı iyi niyeti kendi evine yuvasına göstermemesi dese ki karıcım maasımız az ama bu kıs sonucta cocuklarda var üsümesin biraz yakalım dese karısınınd a gönlü olcak ama adam evde buz anasına yak anacım yok yaa valla o kocaya su vermem yalla anana derim
Kadin farkında zaten tek maaş kaldık kalın giyiniyorum çocuğuda kalın giydiriyorum diyor. Adamin parası yoksa napsın vala doğalgaz cok pahalı ya.

Kadin farkında zaten tek maaş kaldık kalın giyiniyorum çocuğuda kalın giydiriyorum diyor. Adamin parası yoksa napsın vala doğalgaz cok pahalı ya.
bak bak kız ne yazmıs sadece dogalgaz degil eletrik telefon falan da ödüyomus kadın memur emeklisi evi yazlıgı var ac acıkta yaslı teyze degil yanii

Oyy.. bak şimdi ben olsam asıl buna kızardım. En az 250 300 tl ödüyorsunuzdur. Sizin maddi durumunuz iyi değilken ne gerek var.

Gereksiz bir kıyaslama yapmış laf söylemiş ve hak ettiğiniz karşılığı almışsınız. Annesidir tabiki böyle düşünecek yaşlılar daha çok üşürler bende anneme derim hep anne üşüme dikkat et ac kaloriferi diye ne var ki bunda?
Ayrica bizde evimizde tutumlu olmak için bütün gün köklemeyiz kombiyi. Yani eşim de bana dese aaa bak annene aç diyorsun bizde kısıyorsun kızarım yani..sanane derim annemin evinden senmi ödüyorsun faturasını?

bak bak kız ne yazmıs sadece dogalgaz degil eletrik telefon falan da ödüyomus kadın memur emeklisi evi yazlıgı var ac acıkta yaslı teyze degil yanii
Işte asıl kIzilmasi gereken konu bu bence. Tek maaş, herseyden kisiliyor ama oğlunun yardimina ihtiyacı olmayan kayinvalideye maddi yardim yapılıyor.

Kombiden kısmayın, en azından üşümeyecek kadar yakın yahu. Bu da bir temel ihtiyaç. Böyle yapsaydınız alınmazdınız annesine verdiği tavsiyeye, şimdi siz bundan kıstığınız için size dokunuyor. Tabiki sizi çok sıkıştırıyorsa bir şey diyemem ama, insan yapabiliyorsa en azından temel ihtiyaçlardan kısmamalı.

ben de annemlere derim bol bol meyve yiyin, vitamininizi alin, kiymali etli yiyin, yogurdunuzu yiyin gucten dusmeyin, kendinize iyi bakin diye.. ben diyorum diye gidip kilolarca et ya da meyve aldiklarini sanmam. yine ne kadar yiyeceklerse ne kadarina paralari varsa o kadarini aliyorlardir. ama uzaktan benim diyebilecegim, ilgimi gosterme seklim ancak bu olur. esinizin yaptigi bana cok normal geldi.

Annesinin doğalgazını değil de telefonunu ve elektriğini biz ödüyoruz. Kendisi ev sahibi ve memur emeklisi. Bir de yazlığı mevcut
Memur emeklisi maaşı ne kada4 biliyor musunuz? Yazlığı varsa da orayı kiraya verip gelir elde etmiyorsa maddi olarak hiçbir katkısı yok. Ki kira elde etseydi söylerdiniz. Bir elektrik ve telefon faturası da ödesin oğlu ne var. tutacağı en fazla 200. Belki şu dönemde annesi kendi ödeyebiliyorsa ödesin iyi olur ama şunların lafı da yanı.

Daha tek tik yakmadik kombiyi. Ben bir gun yaktım üşüdüm 1 saat geçmedi kapamış. Zature olmazsak iyi. Soğuk iyidir dedi bide bir ara.
Kısa süre açılıp kapanan kombi daha çok yakıyor bunu eşinize de söyleyin isterseniz açıldığı zaman 4 5 saat yakılması gerek aksi halde zarar edersiniz çünkü kombi zaten petekleri ısıtmak için ekstra enerji harcar aç kapa yaparak sadece zarar edersiniz düşük devirde açıp uzun süre kapatmazsanız tasarruflu şekilde üşümeden rahat edersiniz biz bu şekilde geçen yıl en fazla ödediğimiz dogal gaz 160 TL idi akşama doğru 4 5 gibi açar gece 10 12 ye kadar kapatmazdık bide kullanmadığımız odaları vanasından kapattık kapıları da kapalı tuttuk yatak odası, oturdugumuz oda, mutfak, ve giriş kısmı yandı sadece ve dedigim gibi tasarruf ederek de ısınmak mümkün illa donmanız gerekmez 3 5 kuruş kara geçicez diye

Ben bu kış kıyamette kaloriferi kısmaya hatta kapatmaya mecbur bırakan düzene lanet ederek uzaklaşıyorum.
Annesi tek yaşıyor ve maaşıyla kendı faturalarını kendısı oduyorsa yak demesınde neden bır mahsur gordunuz?
Eger onun da faturalarını sız oduyor ve annesı ısınsın dıye sızın peteklerı kapatıyorsa da dıyecek bırsey bulamıyorum bu dengesızlıgıne.

Kızlar akşam akşam sinirlerim alt üst. Malûm kiş geldi kalorifer yakma zamanı. Bizim pandemiden dolayı epey sıkışık durumlar. Tek maaşa düştük ve kira arttı. Neyse. Ben zaten fazlaca tutumlu biriyim. Kaloriferi hep düşük ayara getiririm. Kalın giyiniriz vs. Eşim hiç cimri değildir ama ilk defa bu sene baktım kombiyi kapatıyor falan. Bende bunu görerek oğlumu (14 yasinda) daha sıkı giydiriyorum bişey demiyorum.
Annesi yalnız yaşıyor her gün arar. Bu akşam diyorki annesine annecim kaloriferi ıyice aç üşüme sakın.
Bende dedim yahu bizde donuyoruz bana hiç kaloriferi kısma çocuk üşüyor demiyoraun. Kalın giyinin diyorsun. vayy efendim ben annesi hakkında ne diyebilirmisim de o yasliymis da kansizmis bir sürü laf etti. Sonrada gitti yattı.
Şimdi söyleyin canlar burada bukadar buyurecek bisey carmi, ben annesi hakkinda bu kadar nasil dikkat edeceğim her lafimda? Bu kadar hassas ama bende 41 yasima geldim buna bu kadar dikkat ederek nasil vir ömür gececek?
Valla siz aksini söyleyenlere bakmayın .. 41 yaşındasınız ve evde ergen var.. sizin oeteğiniz yanmıyorsa eşinizin ayıbı.. tabi ki üşütmeyecek sizi.. ben sizi haklı buldum.

Bacım özel hastaneler ne kadar pahalli bilmiyor musun ? Devlet hastanelerinin neredeyse tamamı pandemi hastanesi oldu, sağlam girenin hasta çıkma ihtimali var. Onu geç normal hastalara bakacak alanın kalmadığını söylüyor tvler. Yani eşiniz bir nevi koruyucu bir önlem alıyor annesine dikkat ettirerek.
Misal siz,ben soğuk yesek iki gün wcde fazla mesai yapariz, kırginligimiz olur mandalinaya,limonlu çaya abaniriz, şeker gibi pastil yer dururuz, kendimize geliriz iki günde. Ama o yaşlı bir kadın. Evde soğuk alsa hastalığı kötü seyredebilir, zatürreye götürebilir. En saçma özel hastanede basit bir kan testi 250 lira. Rontgenler ateş pahasi. Serumu, tahlili,hele hele birkac gece yatması demek en az bir asgari ücret demek... Hem hastalık, tatsızlık. Onu da gec, hastaneye ödenen binlerce lira demek o kadının hasta olmasi. Ben yerinizde olsam teleofn açar 'aman anne, gündüz de kısma kombiyi. Bak sık banyo yapma,saçını kurut-aman ıslak gezme,balikyag alalım sana, her gün iki kapsül ic' falan derdim :cool:

Annesinin faturasini siz odemiyormuşsunuz zaten. Ne dedigi sizi ilgilendirmez ki.
Evde yokluk varken annesinin elektirigini oduyormuş o zmaan acin gazinizi cekinmeyin yani.
Annesinin evi ve maaşi varmiş ödesin kendi elektirigini bir zahmet.

Sorun olacak bir durum yok ki ortada, maaşa tek maaşa düşmüş ev kirası artmış adam tabi ki kombiyi kapatacak.

E annesiyle konuşurken yüksekte yak kombiyi anne üşüme demesi sorun değil ki. Doğal gaz parasını eşiniz ödese emin olun böyle bişey asla demez.
Eğer ödediği faturalar var ise düşük miktarlardır.

Ayrıca inşallah tez vakitte maddi sıkıntılarınızdsn kurtulursunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X