Annesi hk tek kelime olmayacakmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar akşam akşam sinirlerim alt üst. Malûm kiş geldi kalorifer yakma zamanı. Bizim pandemiden dolayı epey sıkışık durumlar. Tek maaşa düştük ve kira arttı. Neyse. Ben zaten fazlaca tutumlu biriyim. Kaloriferi hep düşük ayara getiririm. Kalın giyiniriz vs. Eşim hiç cimri değildir ama ilk defa bu sene baktım kombiyi kapatıyor falan. Bende bunu görerek oğlumu (14 yasinda) daha sıkı giydiriyorum bişey demiyorum.
Annesi yalnız yaşıyor her gün arar. Bu akşam diyorki annesine annecim kaloriferi ıyice aç üşüme sakın.
Bende dedim yahu bizde donuyoruz bana hiç kaloriferi kısma çocuk üşüyor demiyoraun. Kalın giyinin diyorsun. vayy efendim ben annesi hakkında ne diyebilirmisim de o yasliymis da kansizmis bir sürü laf etti. Sonrada gitti yattı.
Şimdi söyleyin canlar burada bukadar buyurecek bisey carmi, ben annesi hakkinda bu kadar nasil dikkat edeceğim her lafimda? Bu kadar hassas ama bende 41 yasima geldim buna bu kadar dikkat ederek nasil vir ömür gececek?
Bence onun kusesi gelmis siz annesine bisey dememissiniz ki esinize ayni dusunceyi cocugu icin niye yapmadigini soylemissiniz. Takilmayin ekonomik durumdan dolayi gergin olabilir

Kızlar akşam akşam sinirlerim alt üst. Malûm kiş geldi kalorifer yakma zamanı. Bizim pandemiden dolayı epey sıkışık durumlar. Tek maaşa düştük ve kira arttı. Neyse. Ben zaten fazlaca tutumlu biriyim. Kaloriferi hep düşük ayara getiririm. Kalın giyiniriz vs. Eşim hiç cimri değildir ama ilk defa bu sene baktım kombiyi kapatıyor falan. Bende bunu görerek oğlumu (14 yasinda) daha sıkı giydiriyorum bişey demiyorum.
Annesi yalnız yaşıyor her gün arar. Bu akşam diyorki annesine annecim kaloriferi ıyice aç üşüme sakın.
Bende dedim yahu bizde donuyoruz bana hiç kaloriferi kısma çocuk üşüyor demiyoraun. Kalın giyinin diyorsun. vayy efendim ben annesi hakkında ne diyebilirmisim de o yasliymis da kansizmis bir sürü laf etti. Sonrada gitti yattı.
Şimdi söyleyin canlar burada bukadar buyurecek bisey carmi, ben annesi hakkinda bu kadar nasil dikkat edeceğim her lafimda? Bu kadar hassas ama bende 41 yasima geldim buna bu kadar dikkat ederek nasil vir ömür gececek?
İİİ de siz neden hemen annesiyle kendinizi kıyaslıyorsunuz? Kadın yaşlı, elinde olsa tabi ki evde de çokca yakmak ister. Haksız buldum sizi.

Yaşlı gönlü olsun diye öyle söyledi belki de? Yani bunda bu kadar büyütecek ne var?
annesinin hesabını da mı siz kapatıyorsunuz?
bana gereksiz alınganlık yapmışsınız gibi geldi.
şimdi siz annenize aynısını söyleseniz eşiniz alınganlık yapsa ne düşünecektiniz?

Yaşlı gönlü olsun diye öyle söyledi belki de? Yani bunda bu kadar büyütecek ne var?
annesinin hesabını da mı siz kapatıyorsunuz?
bana gereksiz alınganlık yapmışsınız gibi geldi.
şimdi siz annenize aynısını söyleseniz eşiniz alınganlık yapsa ne düşünecektiniz?
Ahh ben annemi 20 yıl önce kaybettim,

Yak kombiyi gitsin ortalık çok fena hasta olsanız yatacak hastane kalmamış Corona patlamış gitmiş hastane köşelerinde sürünceğine paşa paşa doğalgaz ödeyin.

Yahu kadindan ne istiyorsunuz ...tabii ki annesine laf edemezsiniz..kadinin evde olan konusmadan haberi bile yok..ayrica yaslilar genellikle cok usur bunyeleri zayiftir..14 yasinda delikanlilar cevremde goruyorum bir uzun kollu ile gezerken tişört ile dolasiyor..siz mesele aramis bulmussunuz..

Kombiyi bir tek eşiniz mi kullanabiliyor? Genelde gayet basit kullanımları var ama, kılavuza bakın bir de 🤔

Gereksiz bir yorum olmuş bence sizinkisi.
Babaannem ve dedemle hep babam ve amcam baktı. Dedemin maaşı vardı ama bir yerden sonra bakıcısı ev masrafı filan yetmiyordu tabi ki. Bu süreç içinde de hepimiz az da olsa illa ki bir şeylerden kısmışızdır.
Siz yazınca düşündüm de annem veya yengem sizin gibi olsaydı babaannemle dedemin hali nasıl olurdu. Ne bileyim bir içim sızladı yani.
Alırken ne güzel alınıyor valla verme zamanı olunca tuz bile alınsa insana batıyor.

Siz de evinizdeki kombiden değil bence başka şeylerden kısın. Kısacak bir şey kalmadıysa çift maaş olursanız kısmanız gerekmez bu kadar

Kendisi kombiyi az acmak istedikten sonra kocası kapatıp soğuk iyidir diyebiliyorsa. Hadi eşini düşünmüyor, çocuğunu da düşünmüyorsa adam. Bu durum da neden böyle yapıyorsun diye sorulur, bu kavga çıkarmak için yapılmış bir şey değil.

Ben ilk başta ne var ki bunda demiştim ama faturaları siz ödüyorsanız haklısınız. Eve helal olan camiye haramdır. Siz çoluk çocuk üşürken o gidip bir yandan kombiyi kapatıp öte yandan annesinin faturalarını karşılamamalı. Kaldı ki memur emeklisi kira vermiyorsa rahatça geçinir, o kadar da abartmayalım.

Iyi de yasli insanlar sicagi daha cok severler zaten, normal.

Ayrica ben kombiyi korukleyip tisortle evde gezmeyi anlamiyorum, bence dogrusunu yapiyorsunuz. Cocugu da cok giydirmeyin, az hareket etsin isinsin.

Anne konusundan bağımsız konuşuyorum, üşüyorsanız siz de açın kombiyi. Bu sene normal grip daha tehlikeli. Eğer covid ile çakışırsa hasar artıyor.

Kvnin doğalgaz faturasını siz ödüyorsaniz haklısınız ama kv kendi faturasını ödüyorsa sizi ilgilendirmez bence.

Sonra gördüm fatura ödüyormussunuz yakın kombiyi o zaman. Kocanız hatali. Kimse evinden kısıp annesine vermemeli bence.

Bende anne babamı kendimden çok düşünüyorum hele şu pandemi dönemi hat safhada annemde kızar bana sen hamilesin asıl sen dikkat et diye. Ne kadar güzel hasta filan olmasın kadıncağız sonra birde başıma kaldı kv diye dertlenirsiniz hem şanslısınız oğlunuz var babasını örnek alacak ve o da size öyle davranacak.

Bazı yorumları okumayınca insanın tecrübe etmedikçe kafasına göre yorum yaptığını düşündüm. Elektrik ve telefon faturalarını konu sahibinin eşi ödüyormuş. Tabiki annesinin üşümemesini herkes ister de adam maddi olarak rahat olsa evdeki kombiyi kısmazdı. Demekki maddi olarak kısıtlı bir bütçeleri var. Annesinin telefonuyla elektriğine verdiğini kendileri dogalgaz faturasına verebilirdi. Siz evde kendi ısınmanızdan kısıp o annesine aç üşüme diyorsa insan kendini kötü hissedebilir. Çocuk yokken yine bir nebze belki genciz biz idare edelim o yaşlı kadın denir de evde küçük de çocuk varmış. O yuzden bana gayet haklı geldiniz. Diyebileceğim o kombiyi açın gerektikçe ve eşiniz ödesin. Annesinin de maaşı varmış, evi de kira değilse kendisi ödeyiversin elektrikle telefonunu. Eğer insan kendi evini geçindirebilip ekstra bir parası kalıyorsa istediği gibi annesine babasına yardım edebilir. Ama evdeki kombiyi kapatıp çocuğu üşütüp anneye aç kombi deyip fatura ödemek bence yanlış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X