• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annesinden uzak bir bebee bakmann ansna sevgiyle..

titanik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2008
253
5
96
49
Mardin
merhabalar
birkaç yıl önce kardeşim be eşi hacca gidiceklerdi,bana abla bebegime bakarmısın dedi.bende çocuk konusunda çok evhamlı titiz bir anneyim.3 çocuk büyütmüştüm ama başka bir çocuga bakmak büyük sorumluluk ister,düşüneyim dedim.bide o yıl hac vakti 45 gündü.dile kolay 45 gün bu çocukla nasıl olcak diye kara kara düşünmeye başladım benimde çocuklarım oldugu için bebekle birbirimize çok yakın yani alışkın degildik.ve bebek 11aylıktı.neyse tamam dedik bakarım bakabilirim ama acaba dururmu bu bebek?hac günü geldi,anne baba gitti.ben bebegimi çeyizleri ile(karyola,salıncak elbise)aldım eve geldim.allahım o acıma duygusunu anlatamam.hemen bebegi yıkadım,yedirdim,oda etrafa bakıyor tanımaya çalışıyor, utanıyor. eşim geldi akşam çocuklar falan bide baktık çocuk mutlu hiiç anne diye aglamıyor.uykusu geldi beni çagırıyor bi bktım bana anne iyor aglaya aglaya onu uyuttum.günler geçti bebek bize biz bebege okadar alıştıkki eşimede baba diyor,eşimle bebek bir bag kurduki adam gece uyumaz oldu.sanki kendi bebegimizden öte,yediriyor içiriyor,derken bebek diş çıkardı,bulgurunu yaptım.ilk adımını attı,köstegini kestim.vee dogumgünü geldi.pastasını kestik.alıştık artık onsuz ne yapcaz onu düşünüyoruz.anne baba geldi.biz karşıladık onları çocuk onları gördü hiç gitmedi anneye,geri bırakamadık onu eve getirdik.10 gün git gel yaptık evlerine, onu ne biz bırakabiliyoz ne çocuk,alıştıra alıştıra bıraktım eve geldim.allahm hala aglarım aklıma gelince kaynanamla oturup birgüzel agladık şeyma gitti diye.baba eve geldi birbirimize bakıp aglıyoz dayanamadık akşam gittik.bizi görünceki mutlulugunu unutamam.sabah akşşam ordayız artık.bide baktım çocuk bocalıyor kim ailem diye ayagımı kestim.üzülerek.baba hergün gizlice işe giderken onu görüp giditormuş.onuda yollamamaya çalıştım.gitgide alıştık unutmaya, bizi unutmasını sagladık.dün bana bayrama gelmişti.artık 6 yaşında bize bakışı hala içimi yakar.onun yüzünden bir bebek getirdim dünyaya oglum 3 yaşında.bize yaşattıgın mutluluk için çok teşekkürler şeyma juju.öle derdi babmız.seni seviyorum bebgim..:gitme:

çok özel bir süreç yaşamış ve yaşatmışsınız.yabancı değilmiş kardeşinizin bebeğiymiş.küçük ve herşeyiyle size muhtaç olması ve aranızdaki kan bağı da sanırım bu kadar tutkuyla birbirinize bağlanmanıza neden olmuş.en çok da bir evlat daha sahibi olmanıza sebep olması çok hoşuma gitti:1hug:

sagolun kızlar aslında duygularımı pek aktaramadım.genede anlamışsınız.

çok güzel içinizden geldiği gibi aktarmışsınız..çok duygu yüklü bir paylaşmaydı
içinizdeki tüm dolanları,sevgi ve şefkati paylaşmışsın..
öncelikle çok zor bir şeyi yerine getirmişsin söylemeden edemiycem canlı bir emanete
küçücük bir cana annesi babası gibi gözünüz gibi bakmışsınız ..dünyadaki bana göre
en zor şeylerden biride emanetçi olmakdır hele ki bu cansa daha başkadır..
sizi kutlarım bunu layıkıyla başarmışsınız.. ;))
ama en zoru bilirim ayrılmak..ona ne kadar bağlanmışsınız belli..oda size tabi..
sizi hiç unutmıycak hayatı boyunca büyüdükçede..nerde olursa olsun sizinle bağını kopartmaz...hep böyle sevgiyle görüşürsünüz..

sizin önünüzde saygıyla eğilmek gerekirbuyrunnnnnnnnnne kadar özel bir insansınız.çok etkilendim,baştan sona defalarca okudum.duygularınızı çok güzel ifade etmişsiniz.
şimdi ben de bu yazıyı bebek bekleyen bir yakınıma telefonda okuyacağım.yüreğinize sağlık.

üüfff ağlattınız beni yaa...
aslında bi saat kadar daha internette dururum diyodum ama şimdi gidicem ve kızıma sarılıp uyuyacağım...

Her şey gönlünüzce olsun bugün okuduğum en güzel ve en içten konuydu.
Sevgiler.a.s.

sizin önünüzde saygıyla eğilmek gerekirbuyrunnnnnnnnnne kadar özel bir insansınız.çok etkilendim,baştan sona defalarca okudum.duygularınızı çok güzel ifade etmişsiniz.
şimdi ben de bu yazıyı bebek bekleyen bir yakınıma telefonda okuyacağım.yüreğinize sağlık.

canım çok ama çok teşekkür ederim.ben duygularını pek gösterebilen biri degilim hele yazmak daha zor,eger anlatabilmişsem ne mutlu banna.ben okurken çok eksiklik görüyorum.o duygular çok daha yogun du aslında teşekkürler.beni sevindirdin.:utangac:

üüfff ağlattınız beni yaa...
aslında bi saat kadar daha internette dururum diyodum ama şimdi gidicem ve kızıma sarılıp uyuyacağım...

sarılın ne olur bırakmayın,ben kuzuumu gönderdim okula uzak yani,arkada daha sarılacaklarım var ama, herkesin yeri ayrı ilk gözagrımın tabi bambaşka.duyguluyum bugun gene güzel yazılar çıkar.teşekkürler hepinize.buyrunnnnnnnnn

çok güzel içinizden geldiği gibi aktarmışsınız..çok duygu yüklü bir paylaşmaydı
içinizdeki tüm dolanları,sevgi ve şefkati paylaşmışsın..
öncelikle çok zor bir şeyi yerine getirmişsin söylemeden edemiycem canlı bir emanete
küçücük bir cana annesi babası gibi gözünüz gibi bakmışsınız ..dünyadaki bana göre
en zor şeylerden biride emanetçi olmakdır hele ki bu cansa daha başkadır..
sizi kutlarım bunu layıkıyla başarmışsınız.. ;))
ama en zoru bilirim ayrılmak..ona ne kadar bağlanmışsınız belli..oda size tabi..
sizi hiç unutmıycak hayatı boyunca büyüdükçede..nerde olursa olsun sizinle bağını kopartmaz...hep böyle sevgiyle görüşürsünüz..

evet canım emanet bizde çok önemlidir.bende emanete bakamamanın zorlugundan kabul etmedim önce,yoksa insan tabii yegenine bakabilir.ama uzun süre düşünün,ayagımda sallarken yere düştü,mesafa nekadar az yani eli incidi,tüm gece agladım.babasıyla,baba zaten en mükemmel olan oydu.bakma diyebilirdi elin çocugu falan ama benden çok sahiplendi.çevremdeki herkes,eşime birkez daha hayran kaldım.teşekkürler begeninize..

içim burkuldu okurken..
ne kadar güzel duygular yaşamışsnız..
önünüzde saygıyla eğilirim...
sevgilerimle.

annem geldı aklıma okuyunca
2,5 aylık oglumu bırakıp ıse gelırken aglardım
daıre kapısını cekınce apartmanda once aglar sonra dınlerdım acaba aglıyormu arkamdan dıye
annem "kuzuummmm anne gıttı mama alıp gelecek yavrum sana" derdı
cesaretımı toplar cıkardım apartmandan
emanetının ne demek oldugunu bılen ınsanların olması cok guzel
evlatlarımızda bırer emanet umarım en ıyı sekılde bakar ve buyuturuz

emanet olduğu içinmidir bilmem daha bir kıymetli daha bir özenli oluyor insan.. ona sevgi ve acıma duygusuyla üzülerek sarılıyorsun... annesinden uzak kıyamam diyorsun...ve kıyamıyorsun.

ne güzel....Allah sizin gibi iyi niyetli teyzeleri başımızdan eksik etmesin

Back
X