Annesinin yemeklerini yiyemiyorum diye surat asıyor

benim kaynanam her çorbaya ufak köfte yapıp atar :)))) gerçi tadı iyi olur ama garipserim. bazı yemekleri yiyemem direk eşime veririm midem ağrıyor salçası fazlaymış bana yasak veya çok acı gibi bahaneler uydururum. hele bir gün sütlü biber dolması yapmış ve ben hiç sevmem öyle yemekelrde süt kaymak gibi bişeyler tadına bakarım ama beğenmezsem yemem dedim direk olarak nabayım. sonra kalktık eşimle bana kıymalı yumurta yapıverdiydik ohhh karnım doymuştu. bezen yüzsüz olmak gerekiyor galiba :)))) balıkesir yemekleri güzel olur aslında o kendi kafasında uydurup yapıyordur bence

İlk evlendiğimde kayınvalidemlerle yiyorduk yemeği ve aynı sorunları ben de yaşadım...
Ben kendim yapardım direkt yemekleri ki onun yaptıklarını yemek zorunda kalmayayım...
Çok şükür şimdi çok uzaktayız eşim de benim yemeklerime alıştı...

Ben de biraz büyüttüğünüzü düşünüyorum açıkçası.
Erkek arkadaşınızda daha bu kadar ufak şeyleri dert ediyorsa,
annem annem diye ölen tiplerden biri heralde.
Ne var bunda kim kimin yemeğine bayılmak
ve yemek için kendini zorlamak ve rol yapmak zorunda ki, kimse değil.
Daha şimdiden sizi böyle saçma şeylerle annesi için baskı altına alan
bir erkeğe diyecek çok şey var ve siz bunun için dert ediyorsunuz kendinize.
İsterseniz hiç yemezsiniz, kimse de size hesap soramaz,
ağız tadınızda midenize de mi müdahele edecekler artık.
Peki evlenince ne olacak, size bu kadar saçma konuda bile
saygı duymayan biriyle nasıl evleneceksiniz.
Net tavrınızı, sizin de bir kişilik ve beğenileriniz olduğunu karşı tarafa hissettirin bence.

Kızlar bunun kayınvalideyle ayşeyle fatmayla alakası yok bence.Alıştığımız lezzetlerin kolay kolay dışına çıkamıyoruz.
Benim kayınvalidem çok güzel yemek yapar.Her tür yemeği bilir ailemden herkes senin kayınvaliden taşı kaynatsa suyu zevkle içilir der.
Gel gelelim bana yaptığı yemekler çok ağır geliyor.
Ben evimde alışmışım her şeyin ayçiçek yağıyla pişmesine onlar her şeye hakiki zeytin yağı koyuyor ve bana yemekler kokuyormuş gibi geliyor ve ağzımda yapış yapış bir tat bırakıyor.
Ama tabağıma koyulan yemeği asla yarım bırakmam zaten kendi servisimi kendim yaparım ve yiyeceğim kadar koyarım.
Ama zamanla alışacağımı düşünüyorum :)

Kızlar bunun kayınvalideyle ayşeyle fatmayla alakası yok bence.Alıştığımız lezzetlerin kolay kolay dışına çıkamıyoruz.
Benim kayınvalidem çok güzel yemek yapar.Her tür yemeği bilir ailemden herkes senin kayınvaliden taşı kaynatsa suyu zevkle içilir der.
Gel gelelim bana yaptığı yemekler çok ağır geliyor.
Ben evimde alışmışım her şeyin ayçiçek yağıyla pişmesine onlar her şeye hakiki zeytin yağı koyuyor ve bana yemekler kokuyormuş gibi geliyor ve ağzımda yapış yapış bir tat bırakıyor.
Ama tabağıma koyulan yemeği asla yarım bırakmam zaten kendi servisimi kendim yaparım ve yiyeceğim kadar koyarım.
Ama zamanla alışacağımı düşünüyorum :)
yöre farkı varsa kim ne derse desin erkeğn istediği pişiriliyor kadının damak tadını anck ailesinde bulabiliyor zten kaynanada oğlunun beğendiği yemekleri önüne koyuyor gelin kızımızıda o yemeğı yemek zorunda bırakıyorlar

yöre farkı varsa kim ne derse desin erkeğn istediği pişiriliyor kadının damak tadını anck ailesinde bulabiliyor zten kaynanada oğlunun beğendiği yemekleri önüne koyuyor gelin kızımızıda o yemeğı yemek zorunda bırakıyorlar

Canım biz ikimizde karadenizliyiz.Benim tek sorunum zeytin yağına alışkın olmamam ve kayınvalideminde her yemeğe zeytinyağı koyması.
Allahtan benim nişanlım bu konuyu dert etmiyor.Sonuçta herkesin alışkanlıkları farklı..
Ben kayınvalidemin sofrasından aç kalkmıyorum genelde ben gidince seviyorum diye beyaz lahana sarması sarar onunla doyuyorum.
Kayınvalidemde farkında yemeklerini çok severek yemediğimin ama hiç alınganlık yapmıyor.
Hatta oğluna nişanlın önüne ne koyarsa yiyorsun benimkileri bitirmiyorsun bile diyor :)

arkadaslar fikirleriniz için çok sağolun. ben biraz dik kafalıyımdır ama iş sevmeye,sevilmeye gelince böyle olmuyormus malesef. karsılıklı olarak fedakarlıklar yapmak gerekiyormuş. çok şükür geçiniyoruz 2.5 senedir. ama işte bu damak tadı dert oldu. demek ki insanın ilişkisinde sorun olmayınca böyle ufacık seyler göze batıyormus.

Ben de biraz büyüttüğünüzü düşünüyorum açıkçası.
Erkek arkadaşınızda daha bu kadar ufak şeyleri dert ediyorsa,
annem annem diye ölen tiplerden biri heralde.
Ne var bunda kim kimin yemeğine bayılmak
ve yemek için kendini zorlamak ve rol yapmak zorunda ki, kimse değil.
Daha şimdiden sizi böyle saçma şeylerle annesi için baskı altına alan
bir erkeğe diyecek çok şey var ve siz bunun için dert ediyorsunuz kendinize.
İsterseniz hiç yemezsiniz, kimse de size hesap soramaz,
ağız tadınızda midenize de mi müdahele edecekler artık.
Peki evlenince ne olacak, size bu kadar saçma konuda bile
saygı duymayan biriyle nasıl evleneceksiniz.
Net tavrınızı, sizin de bir kişilik ve beğenileriniz olduğunu karşı tarafa hissettirin bence.

canım sağol yorumun için. sevgilim beni baskı altına almıyo. sadece arada şakayla karısık takılıyo. bu takılmalar çoğalınca bende üzülmeye basladım biraz. ama asla annemin yaptıgı yemekleri yemek zorundasın falan demiyo bana. surat da asmıyo. arada dısarda falan bişeyler yediğimizde "bunu annem yapmadı niye az yedin" diyor. kendisi zaten çok espri yapar. bunu da espri yaptıgını düşünerek söylüyor ama alınıyorum ben. bide annesi de geçen gün yemeği yemediğimi ima edince moralim bozuldu azıcık.

ema canım ben anladım ki bizimki yöre farkı değilmiş. çünkü maşallah sevgilim ve ailesi her yörenin yemeğini herkesin elinden her şekilde yiyebiliyorlar. hiç ama hiç seçici değiller. ne çiğ derler ne çok pişmiş. ilerde önüne çiğ patates bile koysam yiyebileceğini düşünüyorum sevgilimin :9:

temiz yapptıktan sonra neolcak ya hergün her öğünmü gidiosun
hem daha nişanlı deilsin bence şimdiden böyle takmaya başlama yanlış
hem kadıncağız nekadar iyiymiş sana karşı okadar kusuru olsun neolcak:37:

ben pisbogaz oldugum icin yerdim sanirim :)
ama hijyeninden suphem yoksa
hic utanip sykilmam sevmedigim zaman
siz degisik yapiyorsunuz derim
yada illa bildigim bir yemekse
anlatmaya baslarim nasil yaptigimi :)
yani sonucta oglunun sevgilisi olarak bulunuyorsunuz o evde
nazli utangac gelinleri oynamak zorunda degilsinizki ))

Seni cok iyi anladim canim:) ben gecenlerde kiz arkadasimin evine gittim ilk defa. Ablasi yapmisti yemekleri, ama cok degisikti yaaa.. Mesela yesil fasulyenin icinde sarimsak ve karabiber vardi.. ben alisik degilim ki öyle ve ben gercekten hayatta yemek ayirt etmeyen bir insanim. ayip olaca günah olacak diye yemeye calistim ama olmadii bitiremedim tabagimi cok koymussunuz doydum elerinize saglik dedim yiyemedim.. yani üstüne gitmenize gerek yok arkadasin herkesin damak tadi ayri.

diyet yapiyorum de =) ya da yedim geldim akşam Belli Bi saatten sonra yememeye çalişiyorum de.. ama kahvaltıdan kaçamazsın.. Böyle şeyler zaman alır, zamanla senin de seveBileceğin şeyler yapaBilir..Bu konuda çoook şanslıyım.. kayınvalide adayımın üstüne kimseyi tanımam yemek konusunda.. annemın yemeklerini Beğenmez oldum artık.. çorBaları, kahvaltıları dillere destandır.. Elleri dert görmesin.. Ben de vejeteryanım, sevgilimin evine gittiğim zaman ilk günlerde çok zorlandım.. etli yemek yiyemiyodum annesi de etsiz yemek pişirmiyodu, aç kalıyodum, kadın alelacele 2. Bi yemek daha yapiyodu, zahmet etmeyin diye ısrar ediyordum olmaz öyle şey olur mu diyodu, Bu sefer Ben tedirgin oluyodum falann filann.. ama allah razı olsun sevgilime her gün sorar Burcu gelecek mi ona göre yemek yapacam diye, Ben gideceksem yemekler etsiz pişirilir 2 senedir Bu Böyle.. hatta sevgilimin aBlası takılır Bana senin yüzünden ete hasret kaldım paBucum dama atıldı diye.. gene de taBağimi Bitirmezsem sevgilimin BaBası kızar, güvercin giBi yeme hepsini Bitir der.. Bir de araplar.. araplar çoook güzel yemek yapar, kendilerine özgü yemekleri de vardir, arada yapar Ben Beğenmişsem her gittiğimde görürüm Burcu için yaptım der Allah Binlerce kez razı olsun.. gecenlerde annem antalyaya gitti 2 haftaliğina Ben de çaliştiğim için yorgun geliyodum eve her gün 3 çeşit yemek yapip Beni çağirdi evde Bişey yiyemiyosundur yorgun geliyosun diye.. 2 senede 15 kilo aldım sayesinde..

Aynı dertten ben de muzdaribim. Kayınvalidem yemek konusunda çok beceriksiz bir kadın üstelik nişanlım da bunu kabul ediyor. Tabi nişanlım alışmş ailesinin yemek tarzına o gayet rahat yiyebiliyor ama ben ve ailem onlara her gidişimizde hem aç kalıyoruz hem de kaç defa annem rahatsızlandı yemekler dokunduğu için. Tabi kadıncağızı kırmamaya çalışıyoruz, uğraşmış yapmış ama inanın yencek gibi değil. Bir gün nişanlıma uygun bir dille annesinin yemeklerini sevmediğimi söyledim. İlk bir itiraz etti filan sonra ben "ama canım sen de sevmediğini söylüyorsun. sen evladı olarak bunca yıldır alışmışsın yiyemiyorsan ben nasıl sevebilirim" diyince hak verdi. Bunu nişanlıma söyleme sebebim onlarda her yemek yiyişimde az yediğim için daha da çok yemem konusunda ısrarıydı. "Bak hayatım ısrar etme, ben sevemedim alışamadım annenin yemeklerine ama kırmamak, saygısızlık yapmamak için yiyorum" dedim ve konu kapandı. O günden beri de bir problem olmadı. Şimdi ısrar etmiyor artık :9:

ben sevgilime annenin yemeklerini sevmiyorum diyemedim açık açık.
üzülür diye çekindim.
sadece benim alışık olmadıgım yemekler yapıyor dedim o anladı tabi:27:
valla ben hala yiyemiyorum o çok az pişmiş etleri, taş gibi çubuk makarnaları.
Allah tan sevgilim iş yerinden izin alamıyor bu aralar da gitmiyoruz.
onlar üzülmesin diye kırılmasın diye midemden rahatsızlanıyorum hep :25:

canım bende mersinliyim ist. gelin geldim en çok korktugum şeydi tat farklılıgı olsun evet farklılık var ama idare ediyorum ben tabiki mersin yemekleri yapıyorum ve şu var bizim yörenin yemekleri daha bir salçalı ve yağlı daha ayrı bir tat katıyor bilirsin biz biber salçası kullanırız ama buralarda genelde domates sana tavsiyem kayınvalidenei sen biber salçası getir mersinden yemeklerinde degişiklik olacaktır emin ol sende rahat rahat yiyebilirsin :DDDD

ben sevgilime annenin yemeklerini sevmiyorum diyemedim açık açık.
üzülür diye çekindim.
sadece benim alışık olmadıgım yemekler yapıyor dedim o anladı tabi:27:
valla ben hala yiyemiyorum o çok az pişmiş etleri, taş gibi çubuk makarnaları.
Allah tan sevgilim iş yerinden izin alamıyor bu aralar da gitmiyoruz.
onlar üzülmesin diye kırılmasın diye midemden rahatsızlanıyorum hep :25:

canım birkerede ben yapim size yemek de degişiklik olur onlarda tadı alırlar

canım bende mersinliyim ist. gelin geldim en çok korktugum şeydi tat farklılıgı olsun evet farklılık var ama idare ediyorum ben tabiki mersin yemekleri yapıyorum ve şu var bizim yörenin yemekleri daha bir salçalı ve yağlı daha ayrı bir tat katıyor bilirsin biz biber salçası kullanırız ama buralarda genelde domates sana tavsiyem kayınvalidenei sen biber salçası getir mersinden yemeklerinde degişiklik olacaktır emin ol sende rahat rahat yiyebilirsin :DDDD

tatlım evet biber salçası çıkarırız biz her ağustos ayında. geçen sene onlara da götürdüm biraz. ama inan sorun salça değil. yağa gelince de bizim yemeklerimizin 10katı kadar yağ koyuyor. mesela yemek yağsız mı olmuş pişmiş yemeğin içine çiğ yağ konur mu? koyuyor. çok zorlanıyorum onlara gittiğimde. gitmek istemediğimde de sevgilim "onlar seni özlüyor bi yarım saat gönüllerini alalım çıkarız" diyor. o yarım saatte şunu da ye bunu da ye diye aşırı ısrar ediyorlar. ben bu işi onları kırmadan halletmeye çalışıyorum. senelerdir alışamadılar benim az yememe ama alıştırcam artık napim :26:

Back
X