Annesiyle babası boşanan kişi

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Annem ile babam hakkında birçok konu açtım ama elimden buraya konu açmaktan başka birşey gelmiyor.annem de kardeşim de benim gibi düşünmüyor
Annemle babamın durumunu bilen bilir ama ben yine de yazmak istiyorum
Boşanalı 2 ay oldu,evliliklerinde %90 annem haklı babamın anneme çektirmediği kalmadı,kardeşime de iyi bir baba olamadı,bana da iyi bir baba olamadı ama doğumumda,eşimin ameliyatında geldi.babam diyabet hastası yediklerine hiç dikkat etmez yürüyüş yapmaz,Kardeşim kaç kere söylemesine rağmen dinlemedi
Ameliyat oldu şu an yoğun bakımda,parmağında morluk varmış?dikkat etmezse ben olur hiç bilmiyorum
Kardeşim çok kızgın,annem zaten kızgın.ben hak ettiğini bildiğim halde kızdığım halde yine de üzülüyorum,hani birine aşık olursunda hiç bir kötü özelliğini görmezsin ya öyle birşey işte
Ölsün diye isterken şimdi yoğun bakımda olmasına bile üzülüyorum,bir yandan da annem “Benim neler çektiğimi görüyor hala baba diyor” diye kızar mı diye düşünüyorum
Çok üzülüyorum nasıl davranıcam bilmiyorum,
Bana gerçekçi olarak söyleyin benim yerimde olsanız ne yapardınız?ne olur bana akıl verin paylaşabileceğim kimse yok,eşimden başka

İyi bir eş olmayabilir ama sonuçta babanız ve şu anda yoğun bakımdaymış. Tabi ki yanında olmanız gerekir. Sonra vicdan azabı çekersiniz.

Allah rizasi icin ne yapilmasi gerekiyorsa yapardim. Maddi manevi yaninda olurdum.
Hak etmesine rağmen yanında olurdunuz
Babam daha önce hastalığını öne sürerek duygu sömürüsü yapıyordu,şimdi de annem ve babam öyle sanıyor başta ben de öyle sandım ama ciddi sanırım
Ama yine de üzülüyorum

Hak etmesine rağmen yanında olurdunuz
Babam daha önce hastalığını öne sürerek duygu sömürüsü yapıyordu,şimdi de annem ve babam öyle sanıyor başta ben de öyle sandım ama ciddi sanırım
Ama yine de üzülüyorum
Sizi ortada birakmadiysa sizi cok ama cok buyuk bir yanlisi olmadiysa evet yapardim yaninda olurdum. Ha cani gonulden olmasa da yapilacak kadari ile olurdum derim

Siz anne baba ilişkisine dahil Olmayın.

Üstünüze düşeni yapın Allah Görsün deyin.

ben herkese hakettiği değerin verilmesi taraftarıyım

kan bağı umrumda olmaz

babalık görevini hakkıyla yerine getrirmiyosa baba değildir benim gözümde

İyi bir eş olmayabilir ama sonuçta babanız ve şu anda yoğun bakımdaymış. Tabi ki yanında olmanız gerekir. Sonra vicdan azabı çekersiniz.
Vicdan azabı duymaktan korkuyorum,aileme üzüntü yaşattı ama yine de hasta ilken yanında olmak istiyorum

ben herkese hakettiği değerin verilmesi taraftarıyım

kan bağı umrumda olmaz

babalık görevini hakkıyla yerine getrirmiyosa baba değildir benim gözümde
Babalık görevinden kastınız ne mesela?
Babam bizi terkedip başkasıyla evlendi,ne ararsan vardı,bencil kendini düşünen bir adam ama benim doğumunda,eşimin ameliyatında,çocuğum hasta olduğunda geldi
Yani annem bu kadar çekmişken babamla samimi olamıyorum ama hasta iken yanında olmayınca da vicdan azabı duyuyorım

Babalık görevinden kastınız ne mesela?
Babam bizi terkedip başkasıyla evlendi,ne ararsan vardı,bencil kendini düşünen bir adam ama benim doğumunda,eşimin ameliyatında,çocuğum hasta olduğunda geldi
Yani annem bu kadar çekmişken babamla samimi olamıyorum ama hasta iken yanında olmayınca da vicdan azabı duyuyorım

çok göreceli bi durum bu

sizin belirli zamanlar da yanınızda olması size yeterli gelmiş olabilir

ama ben her alanda babanın çocuğunun yanında olması taraftarıyım bana göre normal olan bu

sizi terkedip başkasıyla evlenmiş o eş nerede mesela annenize çektirdiklerini ona da çektirmiş mi

Annem ile babam hakkında birçok konu açtım ama elimden buraya konu açmaktan başka birşey gelmiyor.annem de kardeşim de benim gibi düşünmüyor
Boşanalı 2 ay oldu,evliliklerinde %90 annem haklı babamın anneme çektirmediği kalmadı,kardeşime de iyi bir baba olamadı,bana da iyi bir baba olamadı ama doğumumda,eşimin ameliyatında geldi.babam diyabet hastası yediklerine hiç dikkat etmez yürüyüş yapmaz,Kardeşim kaç kere söylemesine rağmen dinlemedi
Ameliyat oldu şu an yoğun bakımda,parmağında morluk varmış?dikkat etmezse ben olur hiç bilmiyorum
Kardeşim çok kızgın,annem zaten kızgın.ben hak ettiğini bildiğim halde kızdığım halde yine de üzülüyorum,hani birine aşık olursunda hiç bir kötü özelliğini görmezsin ya öyle birşey işte
Ölsün diye isterken şimdi yoğun bakımda olmasına bile üzülüyorum,bir yandan da annem “Benim neler çektiğimi görüyor hala baba diyor” diye kızar mı diye düşünüyorum
Bana gerçekçi olarak söyleyin benim yerimde olsanız ne yapardınız?ne olur bana akıl verin paylaşabileceğim kimse yok,eşimden başka
Babanıza merhamet göstermeniz normal . Ben olsam bende üzülürdüm.

benim şahsi fikrim birgün babanız vefat ettiğinde travma yaşamamak adına yanında olmanız gerektiği. birgün bir şekilde gidecek ve pişman olmanız hiçbir işe yaramayacak. size kızan annenize de onun yerinde sen olsaydın sana da gelip bakardım. o benim babam sen de annemsin de. benden tercih yapmamı bekleme de. kızdırmadan söyle tabi bunları tane tane. ben olsam giderdim. yanlız ölmek için gerçekten büyük bir sebep gerekir. ben üzerime düşeni yaptım dememin hafifliği paha biçilemez.

Bu kadar üzüldüğünüze göre, allah gecinden versin başına bir şey gelirse babanızın yapmadıklarınız sizi pişman edecek gibi görünüyor. Ve siz babanızı seviyorsunuz ki bu çok doğal. Annenize ikisi arasında kalmak istemediğinizi, evlatlık görevinizi yapmazsanız vicdan azabı çekeceğinizi anlatın.

Siz anne baba ilişkisine dahil Olmayın.

Üstünüze düşeni yapın Allah Görsün deyin.
Allah rızası için yaparım,bu kadar değildim ben ona çok kızıyordum kendi etti kendi buldu diyordum ama şimdi yoğun bakımda olduğunu duyunca içim kötü oldu
Annem de bana sen çalışan bir insansın nasıl yanında olucaksın çocuğun var bir de diyor

Allah rızası için yaparım,bu kadar değildim ben ona çok kızıyordum kendi etti kendi buldu diyordum ama şimdi yoğun bakımda olduğunu duyunca içim kötü oldu
Annem de bana sen çalışan bir insansın nasıl yanında olucaksın çocuğun var bir de diyor
Elinden geldiği kadar işte.

çok göreceli bi durum bu

sizin belirli zamanlar da yanınızda olması size yeterli gelmiş olabilir

ama ben her alanda babanın çocuğunun yanında olması taraftarıyım bana göre normal olan bu

sizi terkedip başkasıyla evlenmiş o eş nerede mesela annenize çektirdiklerini ona da çektirmiş mi
Hayır çektirmemiştir zaten kısa sürmüş ama biz çok kötü olduk,çok üzüldük
Ben de nerde nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum
Bencil kendini düşünen bir baba ne kadarını hak ediyor

Tek diyeceğim gidip pişman olmak gitmeden pişman olmaktan -vicdanınızı rahatlatmak açısından- daha iyidir.
Biraz enayi hissediyor insan ama yapacak bir şey yok gibi.

Daha önce de benzer konuya yazmıştım.
Anne-baba kutsal değil benim gözümde.
Eğer beni bile bile üzmüşlerse ilişiğimi keserim.
Çok da umrumda olmaz.
Çocukken beni ağlattıklarına saysınlar derim.

benim şahsi fikrim birgün babanız vefat ettiğinde travma yaşamamak adına yanında olmanız gerektiği. birgün bir şekilde gidecek ve pişman olmanız hiçbir işe yaramayacak. size kızan annenize de onun yerinde sen olsaydın sana da gelip bakardım. o benim babam sen de annemsin de. benden tercih yapmamı bekleme de. kızdırmadan söyle tabi bunları tane tane. ben olsam giderdim. yanlız ölmek için gerçekten büyük bir sebep gerekir. ben üzerime düşeni yaptım dememin hafifliği paha biçilemez.
Ben vicdan azabı duymamak için zaten gitmek istiyorum,ne bileyim annemle yaşamadığı şey kalmadı yani dünyaya gelsem babamı istemezdim ama şimdi düşünüyorum hastanede tek başına üzülüyorum düşününce
Ne olursa olsun yine de gitmek istiyorum,ama annem de babam yüzünden sinir hastası oldu kalbim çarpıyor diyor,böyle olunca da annemler kızıyor gibi geliyor
Yapamıyorum işte merhametli bir insanım,birini sevmesem bile hasta olduğu zaman üzülüyorum

Daha önce de benzer konuya yazmıştım.
Anne-baba kutsal değil benim gözümde.
Eğer beni bile bile üzmüşlerse ilişiğimi keserim.
Çok da umrumda olmaz.
Çocukken beni ağlattıklarına saysınlar derim.
Benim babam da bizi üzdü,annemi üzdü istediği gibi yaşadı bekar gibi.
Üniversite sınavına gireceğim sene başkasıyla evlendi vs bir çok şey yaşadık
Ama ben evlendikten sonra doğumuma,çocuğumun hastalığına,eşimin ameliyatına geldi iyi davrandığı da oldu
Ama çocukluğumuz kötü geçti şimdi hastanede yoğun bakımda ister istemez üzülüyorum elimde değil.
Siz belki de benden daha ağırını yaşadınız,babanız belki size zarar verdi belki de ondan nefret edersiniz
Benim yaşadıklarımı yaşasaydınız ne yapardınız?

Back
X