Annesiyle mesafeli olanlar var mı?

Çok haklısınız, insan başka anneleri görünce kendi de o sıcaklığı arıyor. Anneniniz sizden bir beklentisi var bence. Belki de maddi olarak. Yada bir akrabanız annenizi dolduruyor, tabi o da hemen doluyor. Bizimkinin de oğlu daha zengin diye ona koşa koşa gider. O ne derse kanundur mesela

Kayinpederinizi tebrik ederim karısını ezdirmemis çocuklarına köle yapmamış. Bence de kendine güvenen doğursun bu bencillik değil kendi kişisel hakkına saygı duyma mecbur değil bir şekilde kendi çocuklarını büyütmüş okutmuş evlendirmis daha ne yapsın.

mesafe koyun öyleyse
anneniz garip bir kişilik belli ki

Canım ben 36 yaşındayım. Bu yaşıma kadar annemi hiç sevemedim. Sevdirmedi kendini. Hep suratı asıktı. Herşeyimde kabahat bulurdu. Çocukluğum gençliğim ondan korkarak travmalarla geçti. Evlendim 3 cocuk annesi oldum. Hala benimle kuma gibi uğraşırdı. Hiç yaranamazdım ona. Diğer 2 kardeşime ise hep sevgi doluydu. Bir kere sarılmamıştık. Ne o beni öpmek isterdi ne de ben onun elini. Bu sene başımdan kötü bir olay geçti. Kardeşlerim herkes bana sırtını döndü. En çokta annemden korkmuştum ama aksine bir tek annem yanimda oldu. Şimdi benimle konuşuyor, destek oluyor, dualar ediyor. Aramızda inanılmaz bir sevgi oluştu ki ben şoktayım. Eğer senjn annen sadece bir kerelik yaptıysa takma kafana derim.. ınan ki gün geliyor herkes gidiyor yanından. Bir tek annen kaliyor. Bebişini öpüyorum

Ayni seyi yasadim ben de 1 aylik lohusayim. Annem sudan bir sebeple eşimle takisti, zaten hep somurtuktu. Bana seni neden dogurdum ki su an istedigimi yapiyor olurdum bile dedi , sanki onu zorla eve getirmisim bana bakmasini istemisim gibi.. esime de cinnamonqueen ayaklansin da kendi isini kendi yapsin demis daha 1 haftalik lohusayken. Oyle patladi kavga.. Sezeryan dikislerim bile acirken her işimi kendim yaptim bir yemek yapamadım, yaptigi 2 kap yemegi çok gordu. Ertesi gun guzel bir dille tesekkur edip gitmesini istedim gitmicem diye diretince mecburen seni istemiyoruz dedim diye tum sulaleye beni kolumdan tutp evden atti duye kotuleyip en cok destege ihtiyacim oldugu zamanda yalnız birakti beni.. sadece 4 gun kaldi ve cehennem etti hayatimi. kayinvalideme bile mesajlar atip onunla kavga etti durduk yere. Sutum kesiliyordu onun yuzunden. Velhasil anlatsam dag olur. Gorusmuyorum kafam rahat.

Sohbetinizi özelden veya ayrı bir konu açıp etseniz nasıl olur
Anneni haklı bulanlardanım. Bu saçma tavrın çok mantıksız. Halbuki bu tür konuşmalar konunu tepede tutuyor, senin faydana. Sen ise fevrisin. Düşünmeden direkt yazmışsın.

Benim annemde bakmadi bakmazda.
Ayrica kendisi bakip buyütmüs birde torunlarlami yipransin.
Bende zamaninda ameliyatla dogum yaptim edimle mis hibide baktim.
Bakamayanda dogurmasin

Şunu merak ettim siz çocukken anneniz sizinle ilgilendi mı? Torununa bakmayan çocuğublohusa iken yardım etmeyen çocukları küçükken de bakmiyordur gibime geliyor

İsteyen istediğini yazabilir. Karışma hakkınız yok. İlgi delisi gibi davranmayın

Bende annemle arama mesafe koymaya çalışıyorum çünkü diğer evladına aman üzülmesin aman etkilenmesin diye anlatamadığı her sorunu üzücü olayı bana anlatır kendimi duygusal atık kutusu gibi hissederim çoğu zaman .aileyle ilgili travmatik geçmişini bana anlatır sonra da hiç bir şey olmamış gibi davranır oysaki ben hassas ve empatik bir insanım. Rahatsız olduğumu bildiği her konuda beni önemsemez ve sürekli eleştirir aile içi ev işle ilgili her şeyi bana yansıtır gerçekten böyle annelerin kızları olmak çok zor .keşke ailemizi seçebilme şansımız olsaydı. Araya mesafe koymak ve sınır çizmek en doğrusu

Mesajınız beni çok üzdü.. neden acaba önceden hep böyleydi. Size destek olduğu zaman konuşmayı denediniz mi.

Annenizin sorunları olabilir. Her anne aynı degul ne yazık ki. Biraz zaman geçsin konusun bence.

`