• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneye süt hakkı

• Konu Sahibi Konu Sahibi alex76
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İlk defa duyuyorum af buyur? Kendi çocuğunu emzirdiği için damattan para mı istiyor?

Haaa tamam doğu görmüş eşim doğuda böyle bir adet olduğunu tasdikledi. Hepiniz doğuluysanız istemiş olabilir onlar da doğuluysa bildiği için bize geldiği gibi abest gelmez 🤔 Yine de ilginç bir gelenekmiş 🤣🤣

Yakın zamanda evleneceğim ve annem bugün bana bana süt hakkı verecekler onlara söyle dedi çok utanıyorum bunu söylemek istemiyorum sizce haksız mıyım
Damat mamayla mı büyümüş,onun anasının süt hakkını da siz verin madem.Ay olarak fazla içen kazansın.

Damat bey nereli acaba

Chatcpt bile var dedi. Ananız sayesinde bugün bir şey daha öğrenmiş oldum 🤣🤣 Ne yapacaksam bu bilgiyi 🤦🏼

Hangi bölgelerde görülür?
“Süt hakkı” ifadesi ve uygulaması özellikle:
Doğu Anadolu
Güneydoğu Anadolu
İç Anadolu’nun bazı kırsal kesimleri
Karadeniz’in bazı yöreleri

Chatcpt bile var dedi. Ananız sayesinde bugün bir şey daha öğrenmiş oldum 🤣🤣 Ne yapacaksam bu bilgiyi 🤦🏼

Doğu Anadolu
Güneydoğu Anadolu
Normalde ben ailemizde hiç duymadım ilk defa annemden duydum valla

Kendi cocugumu emzirdim diye bedel mi isteyeceğim, gelsin senden istesin karşılık istiyorsa. Hasbinallah.. Seni karşılık için mi emzirmiş bı sor.
Kavga etmek istemediğimden bana takılan bilezikten vereyim ama bunu söyleyemem utanırım dedim

Yakın zamanda evleneceğim ve annem bugün bana bana süt hakkı verecekler onlara söyle dedi çok utanıyorum bunu söylemek istemiyorum sizce haksız mıyım
Annenize sorun sütünün ederi neymiş diye? Aslan sütü mü içirmiş nedir ya

Alakamı

hayır değilim
Damat doğu kökenliye yadırgamaz ama değilse şok geçirir onun için sormuştum ama yine de bence annenizle böyle bir şey istemediğinizi konuşun

Normalde ben ailemizde hiç duymadım ilk defa annemden duydum valla

Anneniz hepimizi dumura uğratmak için fi tarihindeki geleneği canlı tutmaya çalıştı galiba. Yada sizi vermek istemiyor yolunuza taş koyuyor 🫣 Gerisini siz değerlendirin.

Damat doğu kökenliye yadırgamaz ama değilse şok geçirir onun için sormuştum ama yine de bence annenizle böyle bir şey istemediğinizi konuşun
Konuştum ama ısrarla gelmiş bana zaten onlar gelenek görmüşse sen demeden yapar fln diyor aşırı sinirim bozuldu gerçekten ya

Doğu Anadolu
Güneydoğu Anadolu
Burada bir konuda daha duymuştum. Çok şaşırmıştım

Back
X