• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam ahraz olabilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hoca proje ödevimi beğendi_).webp

ulan ucube burda neyin kibri var madem bilmiyor ne diye konusuyor adabıyla ben ateistim desin ramazan gelmeden nasıl geçireceğiz diye düşünüyorum ya bize zindan ediyor
Öf sanane be adamdan.Terbiyesiz ucube felan konuşma tarzına bak deli oldum gece gece hadsiz.

kendine değil işte ablacım benim sürekli olarak evin içinde bağır çağır konuşan her şeyi bilirim diyip fiilen hiç de dediği gibi olmayan herkesi ama herkesi kınayan eleştiren evde bi kadın varsa ve yabancıysa nasıl usturuplu bi şekilde ya odaya girilmemesini ya da selam verip çıkılması gerektiğini bilmeyen kadınlara ve özgürlüklerine kafayı takmış asla kitap okumayan gelişmeyen ama karsısındaki en ufak hata yaptığında yerin dibine sokan birinden bahsediyorum
her şeyi ama her şeyi sonradan öğrenen sonradan anlayan geç harekete geçen ama hır gürü de eksik olmayan
Kocaman kadınsınız. Belli ki çok kültürlü ve yeteneklisiniz de. Bu özelliklerle anlattığınız babanıza muhtaç olacak haliniz yok ya. Boşverin siz bu adamı, kendi evinize çıkın da kurtulun.

Ben bu kadar ahrazliga katlanamicim.
Dini vecibeler konusunda ihtisas yapmis birinin subhanekeyi suphaneke yazmasi ve sucu da klavyeye atma ahrazligi fazla gucume gitti.
Ben yatmaya gidiyorum bayyss

Noktalama işareti kullanmadığınız için bir avazda bağırıyorsunuz gibi hissettim. Babanıza niye kafayı bu kadar taktınız? Adamı sınava sokmayı bırakın, acıdım adama yazıktır. Bildiği de bilmediği de kendine.
o bizi her fırsatta ezmeyi bilir sabah daha gözünü açmadan dan diye odamıza dalar defalarca kez uyardım rahatsız oluyorum neden direkt kapımızı açıyorsun ki elimden geldiğince kullandım nokt seri yazmak için sık kullanmadığım için paragrafları da ayırdım daha ne yapayım gözümden kaçmış

ya harbiden söylerken çok ama çok utanıyorum,babam ilkokul mezunu gençliğinin bi kısmını doğuda geçirmiş sonra batıya taşınmıslar
54 yasında yıllarda dışarda calısmıs biri size yemin ederim bazen o kadar saçma sapan şeyler söylüyor ki gerçekten saygımı yitiriyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum o kadar mutsuzum ki
size bir örnek vereyim babam sadece farz namazlarını kılar;
geçen gün dedim ki baba sen neden kendini sünnetlerden muaf tutuyosun ki anca farzı kılabiliyorum dedi
ben ondan şimdiye kadar hiçbir şey öğrenmedim bir harf bile öğretmedi bana yolumu aydınlatmadı.
Çok zor şartlarda okudum.Ben sırf okula kaydolayım araya kaynayayım benden büyük kuzenlerim de kaydoluyodu diye annem beni 6 yasında öğretmenlere para vererek zorla kaydettirdi
bazen anneme kızıyorum kızgınlıgım geçiyor
ben ilkokuldayken e harfini hiç yapamazdım ve bizim zamanımızda fişler vardı elyazısıyla falan yazardık cok zorlanırdım hep ağlardım bir gün yine aşırı ağlıyorum yapamıyorum diye sonra annem geldi asla ama asla yapacağını düşünmüyorum asla okula gitmemiş kalem tutmamış biri ama göreceksiniz hırsını ben o bacak kadar boyumla annemi küçümsedim bi baktım ki annem kalemi aldı tıkır tıkır yazıyor sildim gözyaşlarımı nasıl mutluyum.Ve şaşkınım
şimdi aynı evde bazen kapısını dahi açmadıgım oluyor hep hastasın seninle ilgilenmekten kendime hayatıma bakamıyorum diye kızıyorum ama bakıyorum ki bu adamla nasıl hasta olunmasın ki.
Diyorum ki baba mümin;kitabını okuyan,sonra onu anlayan,sonra da onu hayata geçirendir.Sen hiç kitabını okumadıgın bir sınava girsen başarılı olur musun diyorum
Bıdı bıdı bıdı bir sürü bomboş şeyler sayıyor
sonra bi bakıyorum dolabı doldurmus ki yüz bin kez böyle yapılmasını söylediğim için artık alıstı sonra bakıyorum ekmek almıs gaz sınırsız üşümüyorum ne zaman ne istesem anında yerine getirir ben deyince her şeyi yapabilir böyle yapınca kendimden utanıyorum haksızlık ediyorum diyorum
ne öğreniyorsa facede önüne cıktıgı için öğreniyor
Ya Allah muhammed hakkı için söyleyin fikrinizi beyan edin adeta ağladım ya
geçen diyo ki ya bişe dicem süphaneke hangi dua
baba diyorum sen bilmiyo musun süphanekeyi yok diyor bi oku hangisi okudum işte okuyusumla dalga geçti tek harfin bile kuranın manasını bozdugundan bi haber
ama günlerdir facede gördüğü nuh peygamberin gemisi kaç yıl su yüzeyinde kalmıs biliyo musunuz diye bağıra bağıra konusuyor
E allahın delisi süphanekeyi bilmezsin buna mı taktın diye carlasam suçlu ben oluyorum
özellikle yorumunuzu bekliyorum bir haftadır sabah akşam ders çalısırken kapımı açıyor ne yaptım ki diye soruyor ağzımı bile açmıyorum
hayatımızı mahvetti büyükbaş bir erkeğin ahrazlıgı
bir de dün ebced hesabına göre akıl fikirine baktım annemden daha düşük cıktı
anneme hep salak diyor ama annem ondan zeki cıktı ben liseye kayda giderken de para vermemişti gitmiyim diye
sürekli nasıl bi dua ediyorum biliyor musunuz
bir gün öyle bi noktada olayım ki sadece bayramlarda göreyim onları
yemin ederim beynim küçülüyor

Annenizi katmiyorum belliki ferasetli bir kadin ama yanlış ellerde buyumus, onu geciyorum ama siz baba kiz resmen donemin insanlarina kanli canli orneksiniz.

Bu konuyu okuyunca bir Hikaye aklıma geldi,
Bir adam varmış bencil bir oğlu varmış. Her seferinde ona sen adam olamazsın derniş

Gel zaman git zaman, oğlu aşırı hırsından okumuş etmiş Vali olmuş korumalarını çağırmış. Şu köye gidin şu evde Yaşlı bir adam var tutun kolundan getirn demiş

Korumalar, getirmişler yaşlı adamı, çıkarmışlar Valinin karşısına.

Adam bakmış oğlu onu getirtmiş

Oğlu bacak bacak üstünde, babası ayakta Korumalar kolunda..

Oğlu demiş bak baba, bana Adam olamazsın derdin bak makam koltuğuma Vali oldum demiş kabara kabara..

Babası, oğul ben, sana Vali olamazsın demedim ki Adam olamazsın dedim demiş..

Anladın değil mi konu sahibi meseleyi?
Bende okudum çok etkilendim irşad var bu hikaye daha onlarca var

Bundan bir önce ki açtığınız konunun başlığından 2.si olduğunuzu söylemek istiyorum ve daha fazla sinirlenip ban yememek için gidiyorum iyi günlerr.

Gerçekten yazık…geçmiş dönemin insanları ile kendinizin imkanlarını kıyaslamayın lütfen!!! Keşke babam hayatta olsaydı da kapımı çalmadan içeri girseydi.

Ben bu kadar ahrazliga katlanamicim.
Dini vecibeler konusunda ihtisas yapmis birinin subhanekeyi suphaneke yazmasina ve sucu da klavyeye atma ahrazligi fazla gucume gitti.
Ben yatmaya gidiyorum bayyss

Kocaman kadınsınız. Belli ki çok kültürlü ve yeteneklisiniz de. Bu özelliklerle anlattığınız babanıza muhtaç olacak haliniz yok ya. Boşverin siz bu adamı, kendi evinize çıkın da kurtulun.
muhtaç değilim
Ahraz dediğin sağır ve dilsiz olur. Baban öyle olsaydı onunla işaret diliyle konuşurdun. Herkesin babası sure bilmek sorunda değil. Bazen hayat yükü daha ağır oluyor. Öğretiver. Ben babamın ayak tırnaklarını bile kesiyorum eğilemiyor diye. Anlaşamadığımız noktalar olmuyor mu evet oluyor. Ama kendi ailenize yaptığınız terbiyesizce geldi.
zorunda bu arada ben de gayet onun kaşlarını düzeltip manikürğni de yapıyorum mesele bu değil üzerime düşen bütün görevleri layıkıyla yerine getiriyorum ne dedilerse yaptım bize dayattıkları şeyleri kendilerinin yapmamasındayım ben namaz kılıp kuran okumamak sizce bu tutarlı bi davranış mı neden kimse buna takılmıyor simdi kendim onlıne tefsir kursuna yazıldım bundan feyz alacağına alay ediyor

Bundan bir önce ki açtığınız konunun başlığından 2.si olduğunuzu söylemek istiyorum ve daha fazla sinirlenip ban yememek için gidiyorum iyi günlerr.
yani zaten senden pek de ulvi fikirler çıkacağını sanmıyorum ikile

ya harbiden söylerken çok ama çok utanıyorum,babam ilkokul mezunu gençliğinin bi kısmını doğuda geçirmiş sonra batıya taşınmıslar
54 yasında yıllarda dışarda calısmıs biri size yemin ederim bazen o kadar saçma sapan şeyler söylüyor ki gerçekten saygımı yitiriyorum.
geçen gün dedim ki baba sen neden kendini sünnetlerden muaf tutuyosun ki anca farzı kılabiliyorum dedi
ben ondan şimdiye kadar hiçbir şey öğrenmedim bir harf bile öğretmedi bana yolumu aydınlatmadı.
Çok zor şartlarda okudum.Ben sırf okula kaydolayım araya kaynayayım benden büyük kuzenlerim de kaydoluyodu diye annem beni 6 yasında öğretmenlere para vererek zorla kaydettirdi
ben ilkokuldayken e harfini hiç yapamazdım ve bizim zamanımızda fişler vardı elyazısıyla falan yazardık cok zorlanırdım hep ağlardım bir gün yine aşırı ağlıyorum yapamıyorum diye sonra annem geldi asla ama asla yapacağını düşünmüyorum asla okula gitmemiş kalem tutmamış biri ama göreceksiniz hırsını ben o bacak kadar boyumla annemi küçümsedim bi baktım ki annem kalemi aldı tıkır tıkır yazıyor sildim gözyaşlarımı nasıl mutluyum.Ve şaşkınım
şimdi aynı evde bazen kapısını dahi açmadıgım oluyor hep hastasın seninle ilgilenmekten kendime hayatıma bakamıyorum diye kızıyorum ama bakıyorum ki bu adamla nasıl hasta olunmasın ki.
Diyorum ki baba mümin;kitabını okuyan,sonra onu anlayan,sonra da onu hayata geçirendir.Sen hiç kitabını okumadıgın bir sınava girsen başarılı olur musun diyorum
sonra bi bakıyorum dolabı doldurmus ki yüz bin kez böyle yapılmasını söylediğim için artık alıstı sonra bakıyorum ekmek almıs gaz sınırsız üşümüyorum ne zaman ne istesem anında yerine getirir ben deyince her şeyi yapabilir böyle yapınca kendimden utanıyorum haksızlık ediyorum diyorum
baba diyorum sen bilmiyo musun süphanekeyi yok diyor bi oku hangisi okudum işte okuyusumla dalga geçti tek harfin bile kuranın manasını bozdugundan bi haber
ama günlerdir facede gördüğü nuh peygamberin gemisi kaç yıl su yüzeyinde kalmıs biliyo musunuz diye bağıra bağıra konusuyor
E allahın delisi süphanekeyi bilmezsin buna mı taktın diye carlasam suçlu ben oluyorum
özellikle yorumunuzu bekliyorum bir haftadır sabah akşam ders çalısırken kapımı açıyor ne yaptım ki diye soruyor ağzımı bile açmıyorum
anneme hep salak diyor ama annem ondan zeki cıktı ben liseye kayda giderken de para vermemişti gitmiyim diye
Annenle babanda benim evladım var diyordur.Siz şaka mısınız her * oku bilen kişi

Annenle babanda benim evladım var diyordur.Siz şaka mısınız her * oku bilen kişi
ben onların kültür gereği anne baba olduklarını düşünüyorum birbirlerini hiç sevmezler hep kavga ederler babam gittiğinde annem babama saydırır annem gittiğinde babam anneme saydırır onların ortasında kalmaktan yıldım ben de diyorum ki çok akıllı biri olsa böyle olmazdı

Ayy evlerden uzak evlatsiniz.

yani zaten senden pek de ulvi fikirler çıkacağını sanmıyorum ikile
Yaaaa nedeeeen gözlerimmm renkli olmadığı için miii yoksa sübhaneke oku dedin de okuyamadım mı neden böyle düşündün.Oysa ki sende aşırı derece egzantrik fikirler var bak çok kırıldımm 🥹🥹

Gerçekten yazık…geçmiş dönemin insanları ile kendinizin imkanlarını kıyaslamayın lütfen!!! Keşke babam hayatta olsaydı da kapımı çalmadan içeri girseydi.
ablacığım geçmiş dönem insanlarını ben görüyorum hiç de öyle değiller nezihler sakinler

Bunun sorgulaması sana mı kaldı?
Adam da gayet mantıklı bir açıklama yapmıs yanı
Sünnet isteğe bağlı.. farzını kılıp geçiyor.

Belki onlara bu imkanları sunacak bir ebevynleri olmamıştır?
Sana sundukları halde bu kadar olmuşsun.. sonuç anne-babadan utanan evlat neden? Babası Süphanekenin (Sübhaneke ) anlamını bilmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X