Anneyim ben anne

Konu her ne olursa olsun, eşim benim anneme bağıramaz. Hele benim evimde misafirken. Dünyayı dar ederim ona. Keza ben de onun annesine bağırmam. Hem bağırmak nedir ya. Koskoca insanlar bağırmadan çözemiyor mu problemi.

Siz şimdi diyorsunuz ki benim evimde misafir olarak bulunan eşimin annesine bağırdım. Eşim de destek olmadı. Empati yapmayı deneseniz biraz. Eşiniz sizin evinizde sizin annenize bağırıyor. Siz destek olur muydunuz ona? Ben kendi adıma destek olmak beri kalsın, "Sen ne hakla anneme bağırırsın saygısız herif" diye çemkirirdim.

Anladığım; kadın evindeyken sürekli surat asıyorsun, sonra kavga çıkartıyorsun, sonra eşin annesine sadece birkaç laf söyledi diye ona da kin besliyorsun... tutup kolundan atmalıydı kadını sokağa, "sen benim ameliyat olduğum gün, nasıl benim karıcığıma premsesime, göz devirirsin?" Diyerekten...
Boşan adamdan. Boşanma nedenine de: "kaynanam göz devirdi, kocam da onu evden kovmadı" diye yazdır.

Hımmm:işsiz:
Cüzdanınıza sahip çıksaydınız kaybedip onlar yüzünden kaybettim demeniz abes olmuş.
Eşiniz ne gerek vardı gelmenize dediği için alınmış siZde kadına yüz vermemişsiniz belli ki olay büyümüş de büyümüş asrın hatasını da eşin gözü önünde kv ile tartışmakta yapmışsınız böyle boooll gürültüsünden haklı iken haksız duruma düşürmüşsünüz kendinizi tebrikler.

Merhaba arkadaşlar, o kadar kötüyüm ki.hersey bi hayal kırıklığı.eşim ufak bi operasyon geçirdi ve aniden oldu bu.ben bunun uzuntusu ve olayın yoğunluğundan kendi halindeydim. Kvyi teselli etmemişim.o gün ameliyat sonrası evime geçtiler sabah da hastaneye.ki benim onların yaptığı telaş ve acele yüzünden cuzdanim çalındı.esimde bi sakin olun nie geldiniz evde bekleseydiniz şurası zaten biz geliyorduk demiş.surat 5 karış oldu eve geldik annemler bizdeydi kadın gözlerini devirdi oturduğu yerden kalkmadı. annemle biz sofra hazırlıyoruz bişeyler yapıyoruz öylece oturdu.biset demedim ama zaten yorgunluk vs konusmadımda bide cuzdanim çalındı ekstra sinirde var.3 gün sonra falan geldi bize hosgeldiniz dedim üstümü falan degistirdim sonra KP sordum bana bakmadan cevap verdi konuşmuyor tepkilı neyse.iftar yapiyrz bi anda eee dedi biset mi var yine ben ne yaptım dedi bende yok yorgunum dedim.ne bileyim sen çok güler yuzlusun böyle yapmazsin falan die böyle iğne gibı kakti sozunu ben dedim şunu yaptınız o gün annemlere böyle yaptınız sanki ben sebep olmuşum gibi bana tepki verdiniz.o da ben seni çok seviyorum (hemen bunu söyler ) bende drdim açıkcasi ben artık buna inanmıyorum dedim. demez olaydım öyle mi yazıklar olsun dedi başladı ağlamaya ben anneyim bilmem ne dedi sürekli, dedim siz bi atıyorsun bi tutuyorsunuz.bana karşı tavırları o kadar değişken ki.
ben ona eve geldiğinde anne dememis im yüzüne bakmamis im o beni istemeseymis biz evlenemezmisiz. Dedim o oyle olmiyor o kadar basiretsiz degiliz ben bi çıldırdm zaten nisanliliktan beri patavatsizliklari ile hep sessiz kalıp sabır dedim, ama yeri geldiğinde açıkça böyle yapmayin da dedim.iyi bağırdım hatrladiğim. Sonra bi sakinlesince mecbur evimde olduğu için misafir olduğu için sadece sesimi yükselttiği ocin özür diledim.şimdi onunla güya normaliz
Ama eşim benim için bitti.o sırada beni koruyacak 2 3 cümle sarfetti.annesinin yanında kaldı ve seni afetmiyrm dediğimde ben seni nasil affedicem dedi.şimdi konuşmuyoruz onunla şu kv gitse tepkime daha net koyucam.1 senede bu noktaya gelmek de cok acı.
Kayınvalideniz olayı büyütmüş. Ama siz de olayı büyüterek haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. Yani kayınvalidenizden bir farkınız kalmamış. Ben bazen düşünürüm yaşlılara bu kadar kızıyoruz ama acaba biz yaşlanınca nasıl insanlar olucaz diye? Bu durumda tek suçu olmayan eşiniz. Kayınvalideniz de olsa iki kişi arasındaki bir mevzuya ne sıfatla olursa olsun(eşiniz de olsa) kimse dahil olmak zorunda değildir. Kayınvalidenizle sorununuzu siz çözmelisiniz. Eşinizi arada bırakmamalısınız. Çünkü olaylar onun dışında gelişmiş.

Eşiniz sizinle bir olup kadını dovseydiniz sanırım rahat edecektiniz.
Eşiniz haklı.
Saygısızlık yapmışsınız
Anlamadığım şu ki, konuyu yazarken bile haksızlığının farkında olması gerekmiyor mu? Burada hangi konuda fikir sorduğunu anlayamadım. Az yapmışsınız bir temiz dövseydiniz, eşiniz de size yardım etseydi mi denmesini bekliyordu? Bazen insanları gerçekten anlamıyorum.

Aynı durum tam tersi olsa eşin annene senin yaptığın tavrı sergilese haklı haksız farketmiyor
O annen
Eşine kırılır ne olursa olsun annene karşı alttan almasını beklerdin

Seni seviyorum dedikten sonra ben buna inanmıyorum demek yerine konuyu kapatabilirdin
Sende hatalisin bence fazla uzatma eşinle aranıza yok yere soğukluk girmesin

Anlamadığım şu ki, konuyu yazarken bile haksızlığının farkında olması gerekmiyor mu? Burada hangi konuda fikir sorduğunu anlayamadım. Az yapmışsınız bir temiz dövseydiniz, eşiniz de size yardım etseydi mi denmesini bekliyordu? Bazen insanları gerçekten anlamıyorum.

Bazıları sırf karşı tarafın adı ‘kayınvalide’ olduğu için ne yaparsa yapsın haklı olduğunu düşünüyor.

Ve işin komiği de en çok bu insanlar
Kocam annemin elini öpmedi
Kocam ailemi ziyarete gelmiyor
Benim babam onu oğlundan ayırmıyor ama o kabotaj bayramında babamı aramadı vs vs vs
Diye şikayetlenenler...
Çok eminim, konu sahibinin kocası kendi annesine sesini yükseltseydi, kıyametler kopardı.
Çünkü annesi dünyanın en iyi ve fedakar annesi ve asla kayınvalide gibi değil :))
Kaç yaşındaki kadının ‘seni seviyorum’ diye başlayan cümlesine bile dolmuş. Ona bile cevap verip kadını bozmuş. Bence kadın çok hanımefendi biri ki ağzının payını vermemiş.
Velhasılı,
Böylelerine kendin gibi gelinin olsun diyeceksin :) bence zaman hem her şeyin ilacı hem her hatanın cezası. Zamanla anlar belki..

Bazıları sırf karşı tarafın adı ‘kayınvalide’ olduğu için ne yaparsa yapsın haklı olduğunu düşünüyor.

Ve işin komiği de en çok bu insanlar
Kocam annemin elini öpmedi
Kocam ailemi ziyarete gelmiyor
Benim babam onu oğlundan ayırmıyor ama o kabotaj bayramında babamı aramadı vs vs vs
Diye şikayetlenenler...
Çok eminim, konu sahibinin kocası kendi annesine sesini yükseltseydi, kıyametler kopardı.
Çünkü annesi dünyanın en iyi ve fedakar annesi ve asla kayınvalide gibi değil :))
Kaç yaşındaki kadının ‘seni seviyorum’ diye başlayan cümlesine bile dolmuş. Ona bile cevap verip kadını bozmuş. Bence kadın çok hanımefendi biri ki ağzının payını vermemiş.
Velhasılı,
Böylelerine kendin gibi gelinin olsun diyeceksin :) bence zaman hem her şeyin ilacı hem her hatanın cezası. Zamanla anlar belki..
Ağzınıza sağlık vallahi. Kadının ağlamasını bile oyun bilmem ne diye yorumluyorlar. Yani sanki kadın bir gece elinde yastıkla boğmaya çalışmış, ne bileyim canına kastetmiş gibi. Neden rol yapsın yahu? Çocuk gibi azarlanmış gücüne gitmiştir. Çok mu dizi izliyorlar da bu kadar felaket senaryosu yazıyorlar aklım almıyor. Hayretle okuyorum. Benim kayınvalide adayımla aramda zihinsel olarak uçurumlar var. Ama ne yapsa ne dese bana batmıyor. Kıyamıyorum o da kendince çocuğu mutlu olsun istiyor diyorum bilmem ne. Seviyorum öpüyorum kokluyorum. Lafını da söylüyor haklısın annecim ben o açıdan düşünmemiştim diyorum yine bildiğimi yapıyorum. En azından onu da kırmamış oluyorum. Hani kötülük yapan insanla naz yapan insan arasında elbette fark var. Evet kötü kayınvalideler de var. Zaten en başta kötü insan var. Ama burada benim okuduğum sadece nazlanan bir anne. E o kadarına da tahammül edilsin yani.

Bende bunu anlamiyorum kocam beni savunsun
Yahu siz bir bireysiniz kendinizi savunabilirsiniz
Bence cok komik kocalari doldurup doldurup ailesine laf soyletmek
Ben sahsen benim yanimda ailesiyle sorununu konussun bile istemem gitsin yalnizken konussun beni ilgilendirmez benim sorunum da onu ilgilendirmez
Ben onun ailesiysem benden once de anne babasi vardi boyle kiyas, kim onemli, kimi savunacak bunlar cok garip yani bence
Siz kendinizi gayet guzel savunmussunuz adam evden mi kovsun anasini
Bir kadinib yerine koyun kendinizi yahu

Back
X