Ben de perişan durumdayım.Bebeğim 5 gün sonra 2 ayını dolduracak.Doğumdan beri annem yanımda ve ben hiç bir şeyi oturtamadım. Geceleri 3-4 saatlik uykuyla duruyorum.Gece bi uyanıyo tekrar uykuya dalması 2 saati buluyor.Yatıyorum 1-2 saat sonra tekrar uyanıp aynı döngü yine.Gündüz o uyusunda yatayım diyorum ama gündüzleri de kuş uykusu uyuyor bizimkisi.Uyutuyorum yatırıyorum 10 dk. sonra uyanıyor.Çok karşı çıkmama rağmen sağolsun anneannesi kucakta pışpışlayarak uyutmaya alıştı.Yatırınca uyanıyor kucak istiyor ağlıyor.Sabah 6-7 gbi uyandıktan sonra hep kucağımda.Akşama kadar saçım başım dağınık,üstümde pijamalar, bazen kahvaltıyı öğlen 12 de ancak yapabiliyorum.Duşa bile giremiyorum çoğu günler.Bıyıklar, kaşlar pala oldu maşallah,Kuaföre de gidemiyorum tabi.Evi b.k götürüyor.Heryer dağınık.Toplamaya fırsat bulamıyorum.Geçen gün akşam eşime verdim azıcık baksında evi süpüreyim diye 5 dk sonra ağlıyo diye getirdi verdi kucağıma.Süpürge falan kaldı ortada.Annemde yaşlı yapamıyor yoruluyor.İki kişide olsak yetişemiyoruz.O gidinc ne olacak bilmiyorum.Çok kötü durumdayım.Pisikolojimde bozuldu.Bende burda birilerinden pratik fikirler bulurum diye bir umut dolaşıyorum.Ayyy çok uzun yazmışım...Birazdan uyanır yine bizimki.İnşallah sonra yine bakabilirim bu sayfaya.
gece 1 de yatıyorum kızımda en gec 11 de uyuyo ve sabah 8 veya 8:30 gibi kalkıyoruz 7 saat uyuyorum ve bu 7 saatte kac kere kalkıp uyandıgımı hatırlamıyorum bile gerisini sen düşün yani:)
ev işlerinide kendim yapıyorum bu aralar biraz daha zor 1 gün durup 1 gün komple ev temizliyorum(emeklemeye basladık o yuzden)
iş yemek konusuna gelince pilim bitiyo
kızım 8,5 aylık
gece 12-1 gbı yatıyor saat 4 5 gbı uyanıo mama ıcıyor tekrar uyuyor hemen sabah 8 de uyanıo sonra arada bı uyuyo gunduz uykuları guzel maşallh kızım kendı basına uzun sure oynuo benım salonum mutfagım bır bunun cok faydasını goruyorum sureklı benı gordugu ıcın oyununa devam edıyor temızlıgıde kendım yapıyorum supurgeden korkmuyor evlerı supuruken yurutecle pesımde dolanıo uykusu gelınce mamasını yedırıp yatıyorum sonra sılme ısıne gecıyorum cok sukur allaha aksama dogru tekrar uyudugunda yemek ısıne gırıyorum hemen tabı bızımde arada uyku sorunlarımız oluo sabah 5e kadar ayakta durdugumuz oyun oynadıgımız oluo olsun cok sukur saglıklı olsunda
Yakın bir zamana kadar seninle aynı durumdaydım. Kızım erken ve çok küçük doğdu ( 2.400 g). Gördüğümde ilk söylediğim cümle ''çok küçük ben buna bakamam'' oldu. Elma kadar kafası vardı.Sanırım sütüm de stresten olmadı. İlk 35 gün annemlerde kaldım, sonra kayınvalidemle kayınpederim elazığdan gelince evime geçmek zorunda kaldım. Ama inan annemden ayrılacağım çocuğa kendim bakmak zorunda kalacağım artık diye neredeyse ağır depresyona girdim. Gece uyuyamayınca, gazı olunca, ağlayınca ben de ağlıyordum. Uykusuz kaldıkça ''ben bu çocuğa bakamıyorum bakamayacağım çocuğu neden yaptım der hale geldim. beşiğini sallamayı bıraktığımda uyanıp ağlardı (hala öyle çoğu kez). Tuvalete bile gidemezdim. Şimdi kendi lehime çevirmeye çalışıyorum bazı şeyleri. Stresten uzaklaşmaya biraz da tadını çıkarmaya çalışıyorum zor olsa da. Evet beşiğini hala sürekli sallıyorum ama sallarken sevdiğim bir tv programını izleyebiliyorum. Kendime bir sütlü kahve yapıp kitap okuyabiliyorum. Beşik sallarken internette takılabiliyorum. Bebeğimin bir kaç dakika ağlamasını göze alarak ihtiyaçlarımı görüyorum. Karnını doyurup gazını çıkartıp bezini değiştirdikten sonra eğer uykusu yoksa, kendi yatağımın üstüne sarmadan koyuyorum 10-15 dk sessiz sessiz etrafı inceliyor. O esnada tüm evi süpürdüğüm bile oldu benim. Mızmızlanmaya başladığı için biraz yalapşap oldu ama neyse :)
Şu an bebeğim halamda, ona bıraktım, ev işi yapayım azıcık diye. Evi süpürüp ben de gideceğim yanına.
Ama şu var ki bebeğin oldu diye kendi zevklerini de ihtiyaçlarını da hiçe sayma lütfen. İlle de bebeğim dedikçe depresyona girmek kaçınılmaz oluyor inan. Sıkılmışsan evde bırakacak kimsen yoksa al bebeğini koy bebek arabasına dolaş. Bebeklerin büyük kısmı arabada gezmeyi sever. Çevremde sevmeyen bebek yok benim. Eşine de vakit ayırmaya çalış onu da ihmal etme, onu mutlu görmek seni de mutlu edecektir. Bebekten fırsat kalmıyor diye düşünme, uyuduğu 5 dakikayı bile değerlendirebilirsin, bırak evin işi kalsın, eşin daha önemli. Bebeği eşine bırakıp bir süreliğine, akşam da olsa elzem işlerini yaparsın.
Ben şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Şükür eskisi gibi ağlamıyorum. Ben üzerimdeki stresi attıkça bebeğim daha rahat oluyor sanki.
Bu benden naçizane bir öneri. :)
konuyu açan arkadaşa ne güzel fikirler verilmiş. ama birazda düzen işi annenin gitmesiyle olacak diye dusunuyorum. cunku bırı varken duzen sağlamak zor. 1 aylık anneyken annemlerı evlerıne gonderdım ılk 10-15 gun cok zorlandım ancak sonra bebgım uyudungunda saate baktın uyandı saate baktım mızmılandı saate baktım daha sonra hep aynı saatlerde uyudugunu mımızlandıgını farkettım aslında onlar duzenlerını kendı kendıne olusturuyorlar bır sureden sonra.
konu sahıbıde bu problemlerı yasayan hanımlarda hıc kafanızı takmayın. olabıldıgınce rahat olun ve kendınızı asla ama asla rahatlıga alıstırmayın.
bu arada donence benım bebegımı cok oyalıyor. bıde muzık acıyorum beyoncenın konser vıdeolarını laptopıda karsısına o seyredıyor hemde muzıkle bırlıkte ayagını kolunu oynatıyor.bakıyorum sıkılıyor sonra yere battanıye serıyorum yere yatırıyorum televızyonu acıyorum oradada oyalanıyor sonra baktın yıne sıkıldı bı sefer dık ayakta olacak sekılde tutuyorum ok sevıyor gulucukler cıglıklar atıyor. sonra yuzustu yatırıp ayaklarına destek verıyorum kurt gıbı surunuyor.Bu arada bebegım 3,5 aylık bebekler yorulmayınca uyumuyorlar. bıraz onlarıda yormak hep değişiklıkler yaparak ılgısını dagıtmak zorundayız. hep aynı yerde yat aglayınca kucakta dolastır onlarda sıkılıyor.
evımde tıny love 3ü1 arada var. anakucagı hem besık hem bıraz egımlı hemde oto koltugu gıbı pozısyon alabılıyor benım ısıme cok yaradı uyumadıgı zaman oto koltugu pozısyonuna getırıyprum donencesınde var (ısıklı muzıklı) bayagı oylanıyor hem yatmamıs hemde kucağa almamıs oluyorum.
kendın ve bebegınle bırlıkte duzen olustrcagınızdan emınım hatta bugun ılk adımı atmıssınız bıle. bır sure sonra sen buradan yaptıklarını yazacaksın :) 2 aylık bebegıne jımnastık yaptırmayı unutma ama emın ol sen ne kadar bebegıne yardımcı olmaya onu mutlu etmeye calısıyorsan oda bır o kadar sana bu konularda yardımcı olacak. cocuk deyıp gecme senı o kadar cok degıstırıp hayatını duzene sokacak kı bundan memnun olacaksın :)
kendın ve bebegınle bırlıkte duzen olustrcagınızdan emınım hatta bugun ılk adımı atmıssınız bıle. bır sure sonra sen buradan yaptıklarını yazacaksın :) 2 aylık bebegıne jımnastık yaptırmayı unutma ama emın ol sen ne kadar bebegıne yardımcı olmaya onu mutlu etmeye calısıyorsan oda bır o kadar sana bu konularda yardımcı olacak. cocuk deyıp gecme senı o kadar cok degıstırıp hayatını duzene sokacak kı bundan memnun olacaksın :)
Sen nasıl birisin yaa.Süpersin, harikasın,çok çok iyisin.Hiç tanımadığın birine destek olmak için küçük bebeğin varken bile bu kadar zaman ayırıp tecrübelerini paylaşmışsın.Çok teşekkür ederim.Yüzümde kocaman bir tebessümle okudum yazdıklarını.Çok iyi geldi.Geçenlerde psikiyatristimle yaptığım görüşme bile bu kadar iyi gelmemişti.Evet doğumdan sonra insanlar nedense hep olumsuzluklardan bahsedip sürekli anneliğini eleştiriyorlar.Oysa bizim desteğe ihtiyacımız var.Çevremizde senin gibi olaylara pozitif bakan kişilerin fazlalaşmasını diliyorum.Eminim çok iyi bir annesin ve kızın seni çok seviyor ve sevecek. Anneler gününde kızının getireceği çiçekleri doya doya koklaman dileğiyle, tekrar çok teşekkür ederim.
Ben de perişan durumdayım.Bebeğim 5 gün sonra 2 ayını dolduracak.Doğumdan beri annem yanımda ve ben hiç bir şeyi oturtamadım. Geceleri 3-4 saatlik uykuyla duruyorum.Gece bi uyanıyo tekrar uykuya dalması 2 saati buluyor.Yatıyorum 1-2 saat sonra tekrar uyanıp aynı döngü yine.Gündüz o uyusunda yatayım diyorum ama gündüzleri de kuş uykusu uyuyor bizimkisi.Uyutuyorum yatırıyorum 10 dk. sonra uyanıyor.Çok karşı çıkmama rağmen sağolsun anneannesi kucakta pışpışlayarak uyutmaya alıştı.Yatırınca uyanıyor kucak istiyor ağlıyor.Sabah 6-7 gbi uyandıktan sonra hep kucağımda.Akşama kadar saçım başım dağınık,üstümde pijamalar, bazen kahvaltıyı öğlen 12 de ancak yapabiliyorum.Duşa bile giremiyorum çoğu günler.Bıyıklar, kaşlar pala oldu maşallah,Kuaföre de gidemiyorum tabi.Evi b.k götürüyor.Heryer dağınık.Toplamaya fırsat bulamıyorum.Geçen gün akşam eşime verdim azıcık baksında evi süpüreyim diye 5 dk sonra ağlıyo diye getirdi verdi kucağıma.Süpürge falan kaldı ortada.Annemde yaşlı yapamıyor yoruluyor.İki kişide olsak yetişemiyoruz.O gidinc ne olacak bilmiyorum.Çok kötü durumdayım.Pisikolojimde bozuldu.Bende burda birilerinden pratik fikirler bulurum diye bir umut dolaşıyorum.Ayyy çok uzun yazmışım...Birazdan uyanır yine bizimki.İnşallah sonra yine bakabilirim bu sayfaya.[/QUOT
bende yalnız benim bebeğimde problem var sanıyodum ama yazını okuyunca yalnız olmadığımı gördüm. bizimde 10 gün sonra iki ay dolacak.benim ilk 20 gün annem yanımdaydı sonra hep yalnız kaldım. inan yalnızken de çok zor oluyo tuvalete bile koşa koşa gidip geliyorum. geldiğimde bizimki yine ağlıyo oluyo. sorunumuz aynı seninle 2-3 saat uğraşıyorum uyusun diye ancak 10 dk uyuyup uyanıyo.bizimki beşikte sallanmaya çok alıştı. uyumasada sürekli sallamamızı istiyo yoksa ağlıyo. acaba doymuyo mu diye kuşkulanıyorum. ne eve bakabiliyorum ne kendime saçlarımı boyatıcam nasıl gidicem çocuğu kime bırakıcam diye kara kara düşünüyorum.en azından annen yanındaymış şükret canım.ne zaman düzene giricez merak ediyorum
bende yalnız benim bebeğimde problem var sanıyodum ama yazını okuyunca yalnız olmadığımı gördüm. bizimde 10 gün sonra iki ay dolacak.benim ilk 20 gün annem yanımdaydı sonra hep yalnız kaldım. inan yalnızken de çok zor oluyo tuvalete bile koşa koşa gidip geliyorum. geldiğimde bizimki yine ağlıyo oluyo. sorunumuz aynı seninle 2-3 saat uğraşıyorum uyusun diye ancak 10 dk uyuyup uyanıyo.bizimki beşikte sallanmaya çok alıştı. uyumasada sürekli sallamamızı istiyo yoksa ağlıyo. acaba doymuyo mu diye kuşkulanıyorum. ne eve bakabiliyorum ne kendime saçlarımı boyatıcam nasıl gidicem çocuğu kime bırakıcam diye kara kara düşünüyorum.en azından annen yanındaymış şükret canım.ne zaman düzene giricez merak ediyorum
Allah yardımcınız olsun bayanlar ben hamileyim öyle bilgi olsun diye okudum ve cok korktum bide ben uykuya düşkün bir insanım bari en azından doğumdan önce bol bol uyuyayım
Allah yardımcın olsun, seni çok iyi anlıyorum.(Aynı şeyleri yaşayan bir anne olarak) Tecrübeli annelere göre 1-1,5 ayımız varmış düzene girmek için.Sabretmekten başka yapacak birşeyimiz yok malesef. Yanımızda annemizin olmasının da avantaj ve dezavantajları var tabi.Ama avantajı fazladıır dediğin gibi. benim oğlumda bazı günler uyumamak için direniyor resmen kucağımda sallayarak evin içinde gezinerek zorla uyutuyorum ve yatağa koyunca uyanıyor ama iki gündür ilginç birşekilde yatağına koyunca kendi kendine uyumaya başladı.Acaba uyumadığı günlerde bir derdimi vardı demekten alamıyorum kendimi.Gaz sancısı yada dediğin gibi doymuyormuydu acaba.Dün bütün gün uyudu neredeyse ama gece de her saat başı uyandı.Zombi geziyorum bugün.Bugünde sabah yine çok huzursuzdu gaz giderici şurup verdim şimdi uyuyor.Bir günleri bir günlerine uymuyor.KEşke dilleri olsada anlatabilseler dertlerini.Benim sütüm yetmediği için 4günlükten itibaren mamada veriyorum o yüzden benimkinin aç olma ihtimali pek yok.Ama sen emziriyorsan anlamayabilirsin doyup doymadığını.Ama 2 aylık kontrolünde tartılınca kilo alıp almadığından belli olur.En iyisi doktora sorman.İşimiz gerçekten zor. Ben bir kere onu emziriken çok sıkıştığım ve tuvalete gidemediğim için altıma yaptım sonrada hüngür hüngür ağladım:)) Saçımıda kendim boyayayım dedim anneme bile bırakamadığım zamanlarda(Allahtan şimdi güvenipte bırakabiliyorum) organik boya aldım saçımla birlikte halıyı,üstümü başımı,havluları da boyadım, gözüme boyalı su kaçırdım üstelik saçımda bişeye benzemedi:)) Böyle böyle büyüteceğiz sanırım bebişleri.
Ben de perişan durumdayım.Bebeğim 5 gün sonra 2 ayını dolduracak.Doğumdan beri annem yanımda ve ben hiç bir şeyi oturtamadım. Geceleri 3-4 saatlik uykuyla duruyorum.Gece bi uyanıyo tekrar uykuya dalması 2 saati buluyor.Yatıyorum 1-2 saat sonra tekrar uyanıp aynı döngü yine.Gündüz o uyusunda yatayım diyorum ama gündüzleri de kuş uykusu uyuyor bizimkisi.Uyutuyorum yatırıyorum 10 dk. sonra uyanıyor.Çok karşı çıkmama rağmen sağolsun anneannesi kucakta pışpışlayarak uyutmaya alıştı.Yatırınca uyanıyor kucak istiyor ağlıyor.Sabah 6-7 gbi uyandıktan sonra hep kucağımda.Akşama kadar saçım başım dağınık,üstümde pijamalar, bazen kahvaltıyı öğlen 12 de ancak yapabiliyorum.Duşa bile giremiyorum çoğu günler.Bıyıklar, kaşlar pala oldu maşallah,Kuaföre de gidemiyorum tabi.Evi b.k götürüyor.Heryer dağınık.Toplamaya fırsat bulamıyorum.Geçen gün akşam eşime verdim azıcık baksında evi süpüreyim diye 5 dk sonra ağlıyo diye getirdi verdi kucağıma.Süpürge falan kaldı ortada.Annemde yaşlı yapamıyor yoruluyor.İki kişide olsak yetişemiyoruz.O gidinc ne olacak bilmiyorum.Çok kötü durumdayım.Pisikolojimde bozuldu.Bende burda birilerinden pratik fikirler bulurum diye bir umut dolaşıyorum.Ayyy çok uzun yazmışım...Birazdan uyanır yine bizimki.İnşallah sonra yine bakabilirim bu sayfaya.
ay sabah sabah (diycem ama farketmeden öğlen olmuş) beni güldürdün allah ta seni güldürsünben hala bizimkini sallıyorum ne zaman uyuycak bilmiyorum sabah 6 dan beri uyanığız.bakalım doktora gidince artık belli olur doyup doymadığı. bu arada bende saçlarımı kendim boyasammı diye düşünüyorum doğrusu.benimki sadece emiyo ozamanda acıkması iki saati bulmuyo. kuaförde boya işleride baya zaman alıyo napsam bilemedim.emzirirken boyatmak sakıncalı yazıyo bazı yerlerde de iyice kafam karıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?