Anormal olan ben miyim?

Katiliyorum vallaha! Nişan sabahinda erkek tarafi ne istersiniz ne takalim diye sordugunda Babam bütceniz neye yeterse,gönlünüzden ne gecerse diye cevap verince karsi taraf "piskin piskin" gülüp sizden kiz almak bedavaymis demisti. Aksaminda da 1kücük altin, 20 tl ve 14 ayar bi yüzükle top küpelerden takmislardi
Durumlari olmasa eyvallah ama sadece ablasi bile milyonluk....
Canim valla ben de vakti zamaninda hanımefendi davranip hic birseye ses etmemenin bedelini odedim. Yaranilmiyor bacim bunlara. Ilk baştan diş gostercen gor bak nasıl kiymetli olursun

Etrafımdaki nişanlı kızlar düğünle ilgili isteklerini fazla fazla belirtiyorlar. Ben ise her denilene tamam diyorum. Hani ne nisanlimi ne ailesini zora sokmak istemiyorum. Kendi oğulları sonuçta zaten ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır diye düşünüp extra isteklerimi söyleyip bunaltmiyorum insanları ki zaten düğün salonumuz bulunduğumuz yerin en iyisi olacak. Ama en iyisi olmasa da bi şey demezdim ben. Nisanlim da tesekkur ediyo anlayisli oldugum icin.Sonra dönüp bi de etrafıma bakiyorum kızlar en ufak bi şeyi sorun yapıyorlar illaki her ama her konuda onların dediği olacak nişanlısının ailesinin ne düşündüğü önemli değil. Nisanlilari da bunlari zorlansa bile kabul ediyo. Bunları gorunce kendimi tuhaf hissediyorum normal olan nedir?
Nişanlının ailesinin iyi niyetinden eminsen, sevildiğini ve sana değer verildiğini biliyorsan doğru olan senin yaptığındır. Yinede çok kalıba sokma kendini, bugünler gelmez bir daha arada söyle isteklerini abartmadan.

bence herseyin ortasi baziler burda yok durumlari oldugu halde hic birsey takmadimar yazmislar. kinse kiymet bilmiyor ne kadar disli olunca okadarda saygi goruluyor maalesef .

Kuzenin hem sirret, hem de dunyalar kiymetlisi olarak kalacak tatlim eksik soylemissin:)
Kuzenim degil, kuzenimin esi :))
Su anda kimse geline deger vermiyor evleneli 8 ay oldu, kimse onu arar sormaz, ailedeki hicbir etkinlige davet edilmez.
Herkes o zamanlardaki halini gördü, bütün aile, bizi kendinden soguttu böyle yaparak diyor.

Nişanlının ailesinin iyi niyetinden eminsen, sevildiğini ve sana değer verildiğini biliyorsan doğru olan senin yaptığındır. Yinede çok kalıba sokma kendini, bugünler gelmez bir daha arada söyle isteklerini abartmadan.
İyi niyetli görüyorum şuan ama birkaç ayda ne kadar taninirsa o kadar tanıyorum onlari

Etrafımdaki nişanlı kızlar düğünle ilgili isteklerini fazla fazla belirtiyorlar. Ben ise her denilene tamam diyorum. Hani ne nisanlimi ne ailesini zora sokmak istemiyorum. Kendi oğulları sonuçta zaten ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır diye düşünüp extra isteklerimi söyleyip bunaltmiyorum insanları ki zaten düğün salonumuz bulunduğumuz yerin en iyisi olacak. Ama en iyisi olmasa da bi şey demezdim ben. Nisanlim da tesekkur ediyo anlayisli oldugum icin.Sonra dönüp bi de etrafıma bakiyorum kızlar en ufak bi şeyi sorun yapıyorlar illaki her ama her konuda onların dediği olacak nişanlısının ailesinin ne düşündüğü önemli değil. Nisanlilari da bunlari zorlansa bile kabul ediyo. Bunları gorunce kendimi tuhaf hissediyorum normal olan nedir?

nadir bulunanlardansın ama normalsin :) hayatında en büyük başarısı evlenecek bir koca bulmak olan tipler iki tane saçma formaliteyi böyle büyütüp abartıyorlar. kendilerine iki gram altınla biçtikleri değerden de hiç bahsetmeyeyim.
ben de senin gibiydim, sonradan maddi anlamda sıkıntı çektik ama hiç gözüme gelmedi geçti gitti.
en büyük servet asalettir :KK66:

ben de nişanlıyım. ne haddime k.validemin ve k.pederimin oğullarına yapacakları şeyleri söylemek? gelinleri ben olmasam başka bir kız olacaktı değil mi? yani bana değil evlatlarına yapıyorlar. hadi gönüllerinden geçti hediye alacaklar, takacaklar. hediyenin siparişi olur mu yahu? görgüsüzler gibi bana onu alın bunu alın hiç demedim. oğullarına ev verdiler. verdilerse evlatlarına yani. allah razı olsun, sayelerinde ben de rahat edicem. k.validem hediye almak ister alma demem. ama şunu al, bunu al da hiç demem. sadece fikrimi sorarsa söylerim. o da sağ olsun hep sorar. isteyenler neden kıymetli olsun ayrıca? evla hatrına en fazla susuluyordur. sevip sevmediklerini içlerine sormak lazım

normal olan sensin onların yaptığı nişanlılarını boğmaktan başka birşey değil ne koparsam kardır düşüncesi hakim bi çok erkek bunu borç harç yerine getiriyo eee o borcu kim ödüyo evlenen çift tabiki

Belki çok elestireceksiniz ama söyleyeyim. Bu erkekler birseyi ne kadar zor elde ederse o kadar değer veriyor. Ben bunu bilir bunu söylerim. Özellikle altın miktarı kesinlikle belirtilmeli. 5 bilezik 3 bilezik vb. Durumlarına göre.
Evliliğin yuva kurmanin zor bişey olduğunu maddi kulfet cekmezlerse kesinlikle anlamiyorlar bence.
Mutevazilik bu konularda hep kaybettirmistir istisnasız.
Erkek ailesi ne kadar harcama yaparsa o kadar değerli gelir gözlerine bunların.
Acımasız olunmadigi sürece mutevazilik gosterilmemeli bence.

gerizekalılara uyma, aileni de arkadaşlarını da dinleme. sizin ilişkinize de evliliğinize de toplumun kurallar koymasına müsaade etme. kendin için evleniyosun toplum için değil. boşanmaların büyük bir kısmında çiftler, toplumun kurallarına adapte olmaya çalışmak zorunda hissedip gerilerek ottan boktan sebeplerden boşanıyor. toplumun kurallarına uymaya çalışanlar boşananlar oluyo genelde. etrafınıza bakmayın, özgür olun bence.

Belki çok elestireceksiniz ama söyleyeyim. Bu erkekler birseyi ne kadar zor elde ederse o kadar değer veriyor. Ben bunu bilir bunu söylerim. Özellikle altın miktarı kesinlikle belirtilmeli. 5 bilezik 3 bilezik vb. Durumlarına göre.
Evliliğin yuva kurmanin zor bişey olduğunu maddi kulfet cekmezlerse kesinlikle anlamiyorlar bence.
Mutevazilik bu konularda hep kaybettirmistir istisnasız.
Erkek ailesi ne kadar harcama yaparsa o kadar değerli gelir gözlerine bunların.
Acımasız olunmadigi sürece mutevazilik gosterilmemeli bence.
Ben de şöyle düşünüyorum ornegin nisanlimin ailesi benim aileme şunu şunu siz alacaksiniz veya kız tarafının alması gereken şeyleri bile üstüne basa basa belirtse şahsen sogurdum hem nisanlimdan hem ailesinden. Biz zaten elimizden geleni yapiyoruzdur. Dolayısıyla ben nisanlima su kadar bilezik alsın ailen desem aramıza soğukluk gireceğini düşünüyorum

normal olan sensin onların yaptığı nişanlılarını boğmaktan başka birşey değil ne koparsam kardır düşüncesi hakim bi çok erkek bunu borç harç yerine getiriyo eee o borcu kim ödüyo evlenen çift tabiki
Evet kızlarin çoğu kendini zora sokuyo damat ailesine düğünde yüklenir aile borc yapar evlenince yine çiftin cebinden çıkar çoğu borc :D

Sırf onları zora sokmayayım diye düşünüp kendi isteklerinden geri kalmakta yanlış, sırf onların dediği olmasın diye her şeye muhalefet olmakta yanlış. Ortayı bulursun yani sen akıllı kızsın ;) :D

Back
X