Anksiyetelerin sebepleri kişiden kişiye göre değişir. Ben zarar görmekten korkuyordum. Arkadaşımsa gelecek kaygısından muzdaripti. Fakat çözümümüz ortak. Anksiyete şudur: Bir şeyi çok düşünmek. Çözümü de aslında çok basittir: Daha az düşünmek!
İnanın bana günden güne kafanıza taktığınız şeyleri düşünme süreniz azalacak. Örneğin şu anda günde 10 saat düşünüyor musunuz? Bir ay sonra bu 5'e düşecek. 2. ay da 3 saate. Sonra bir bakmışsınız ki, "Dün hiç aklıma gelmemişti!" diyeceksiniz.
Bana bu süreçte bahsettiğim gibi erkek arkadaşım ÇOK destek oldu. Aklıma kötü şeyler getirdiğim anda hemen ona anlatıyordum. Kafamda dallanıp budaklanmasına asla izin vermiyordum.
Ayrıca size kafanızdaki takıntınızı hatırlatacak dizi-film vb. şeylerden uzak durun. Daha çok komedi filmleri dizileri izleyin. Kendinizi meşgul edin. Asla boş durmayın. Evi silin, süpürün. Bir film açın izleyin. Arkadaşlarınızla daha çok buluşun. Sevdiklerinizle vakit geçirin. ASLA YALNIZ KALMAYIN. Düşünmeye vakit bırakmayın.
Bu süreçte ben yoga ile tanıştım. Daha önce birkaç kez denemiştim hiçbir şey anlamamıştım ama düzenli olarak günde 15-20 dakika spor yapmanın zihinsel açıdan da ne kadar iyi hissettirdiğini anladım. Siz de size uygun olan bir spor biçimini benimseyin. Güne başlarken kahvaltıdan sonra 15-20 dakika spor yapın. Akşam saatlerinde papatya çayı için. Sakinleştirir, uykunuzu getirir rahat uyursunuz. Bir de eğer Netflix aboneliğiniz varsa, "Meditasyon Rehberi" isimli bir belgesel var orada. Animasyon şeklinde ve çeşitli meditasyon teknikleri de anlatıyor her bölümde, uygulamalı şekilde eşlik edebilirsiniz.
Benim çözümüm bunlarla gerçekleştirdi. Ben inanıyorum ki siz de çok kısa sürede atlayacaksınız. Ne olduğunu bile anlamayacaksınız :)