- Konu Sahibi labellevie
- #41
Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.



Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Yarışmada başarılar dilerim.Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.![]()
Teşekkür ederim, henüz süre var sen de katılsana.Yarışmada başarılar dilerim.![]()
Teşekkür ederim, henüz süre var sen de katılsana.
İyi tatiller, iyi gezmeler o zaman. Bir sonrakine katılırsın müsait olursan.labellevie sağolasın canım
Ne güzel olurdu.
Ama pek mümkün görünmüyor.
1 haftam oldukça yoğun geçecek. Bugün araba ile ailemi Bursa'ya getirdim. Yarın yine araba kullanacağım, Ayvalık'a kadar. Sonra orada ev işleri, temizlik, valiz boşaltma, evi yerleştirme derken 1 hafta da öyle geçecek.
Çok teşekkür ederim canım, sağolasınİyi tatiller, iyi gezmeler o zaman. Bir sonrakine katılırsın müsait olursan.![]()
Çok teşekkür ederim. Benim yaptığım tek kurabiye sayılır. Ben de ilk yediğimde çok beğenmiştim sonra yıllar sonra denedim. Bu tarif aslına en yakın olan tarif.Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş kurabiyenGeçen gün görmüştüm ilk kez, keşke yapılsa farklı bir tarif demiştim, aynen yapıldı.
Başarılar dilerim
![]()
Çok teşekkür ederim, masa örtüsünü Safranbolu’dan almıştım.Ellerinize sağlık çok güzel olmuşMasa örtüsüne de bayıldım
![]()
Hocam kömbe de kitap da muhteşemMerhaba KK güzel kadınları, güzel bir pazar günü sizin için Antakya kömbesi tarifini paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim. Uzun süre bayatlamayan, kavanozda aylarca durabilen bir kurabiye. Antakya’nın diğer yemekleri gibi çok lezzetli ve farklı bir tat. Bu kömbeyi yıllardır yaparım ve herkes çok beğenir. Şimdi tarife geçiyorum.
Malzemeler: Ben ölçü olarak 1 su bardağı kullandım, siz isterseniz çay bardağı ile yapabilirsiniz.
Kömbe baharatını kendim yaptım, içinde ; zencefil, tarçın, karanfil, yenibahar, mahlep, muskat var.
- 1 su bardağı erimiş tereyağı
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı kömbe baharatı
- Aldığı kadar un
- Kabartma tozu ve vanilla
- Susam
- Bolca iri öğütülmüş ceviz
- Varsa kömbe kalıbı
Eki Görüntüle 3593138
Yapılışı; derin bir kaba şeker, zeytinyağ, su, tereyağı koyup şeker eritinceye kadar karıştırıyoruz. Sonra kömbe baharatı, unu kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğuruyoruz, unu kontrollü olarak ekleyelim çok katı olmasın.
Eki Görüntüle 3593143 Sonra mandalina büyüklüğünde parçalar yapıp elimizle içini açıp içine bolca öğütülmüş ceviz koyup kapatıyoruz. Susama batırıp susamlı tarafı içeri gelecek şekilde kömbe kalıbına basıyoruz, şekil çıkınca tepsiye diziyoruz. 160 derecede yaklaşık yarım saat biraz kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Çok kızarınca çok sert oluyor, hafif kızarması gerek elimizle bastırınca pişmiş olmalı yumuşak değil.
Eki Görüntüle 3593144 Eki Görüntüle 3593146
Eki Görüntüle 3593149
Eki Görüntüle 3593151
Bu kez biraz hamuru yumuşak yapmışım o yüzden kalıbın şekli pişerken bozulmuş, o yüzden bayramda yaptığım tepsiyi de ekledim görsellere.
Çay veya kahve eşliğinde ailecek yiyebileceğiniz yada misafirlerinize ikram edilecek sağlıklı bir kurabiye. Şimdi sunum;
Eki Görüntüle 3593154 Eki Görüntüle 3593156 Eki Görüntüle 3593158 Eki Görüntüle 3593159 Eki Görüntüle 3593160
Eki Görüntüle 3593161 Eki Görüntüle 3593162 Eki Görüntüle 3593163 Eki Görüntüle 3593164 Eki Görüntüle 3593165 Eki Görüntüle 3593166
Beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim.Hocam kömbe de kitap da muhteşemKitabın yazarlarını görünce sevilen eski bir tanıdığı görmüş gibi oldum
Başarılar dilerim![]()
Konunuz vesilesiyle kömbe kalıplarının ciciligini ve güzelliğini de söyleyelim, çok seviyorum şekilleriniBeğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim.Kitabı okuyorum, gerçekten sınırları öğrenmeye ihtiyacımız var.
![]()