Konu güncel değil ancak Antalya'da olup da Dr. Hayriye Hanıma gitmek isteyip yorum arayan biri olursa diye yazmak istedim. Bende Antalya'da yaşıyorum ve yaklaşık iki ay önce doğum yaptım. Hamileliğimin başından beri 9 değişik doktora 7 farklı hastaneye gitmişim

. Evime yakınlığına uzaklığına bakmadan, güleryüzlü ilgili ve özellikle de normal doğumu destekleyen bir doktor arayışındaydım. Vitalede Ali Fuat'a, OFM'de Göknur Öztürk'e ve Akif Beye, Medicalpark'da Ayhan Yılmaz'a, Lara Anadolu'da Özgür Kavaz'a, Atatürk Devlet Hastanesinde ismini hatırlamadığım bir kadın doktor (hiç bu kadar ilgisizini görmemiştim, aralarında en fecisiydi), Eğitim Araştırma Hastanesinde Bekir Sıtkı İsenlik'e (memnundum, çok ilgili iyi bir doktor, fakat devlet hastanesinde doğum yapmamak için devam etmedim) ve yine ismini hatırlamadığım iyi dedikleri başka bir erkek doktora gittim. Sonunda bir akrabamın tavsiyesi üzerine Hayriye hanıma gittim ve doğuma sadece 1,5-2 ay kalmıştı ki ben 37+4 de doğum yaptım. Öncelikle çok güleryüzlü, kibar, ilgili bir doktor. Evet herkes doktordan yönlendirme bekliyor, bir yerde haklısınız ama bize fikirlerimizi sormaları da önemli bence. Ayhan Yılmaz'a her yönden çok iyi bir doktor demelerine rağmen ben şeker yüklemesi yapılmasını pek de istemediğimi söylediğimde bana o kadar olumsuz konuştu ki eşimde çok sinirlendi hatta bir beddua etmediği kaldı demişti, sinirlendik ve gitmedik bir daha. Ben şeker yüklemesi yaptırmadım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Beslenmeye ve hareketli olmaya her zaman dikkat etmek lazım tabiki.
Sonuçta Hayriye hanımla son iki ayım çok rahat geçti ve hep normal doğum konusunda destekledi. Gece yarısı suyum geldi diye aradım ve hastaneye yönlendirdi, kendisi de sabah geldi muayeneyi yaptı ve öğlene de yaklaşık 20 dk süren bir normal doğum ile doğumu gerçekleştirdik. Uncalı meydan hastanesinden pek iyi bahsedilmemesine rağmen (diğer hastaneler gibi lüks ve yeni görünmediğinden sanırım) hemşireler ve ebelerde çok iyiydiler, her konuda yardımcı oldular. Ben normal doğum yapmak isteyen, gereksiz ayrıntılara fazla takılmayan (çok pimpirikli olmamak lazım) güleryüzlü, samimi, bilgili ve hastayı bazı şeyleri yapmaya gereksiz zorlamayan bir doktor arayanlara kendisini kesinlikle tavsiye ederim. Ben çok araştırıp uzun zaman sonra böyle bir doktor bulduğum için ve kendisi hakkında da fazla yorum bulunmadığı için uzun uzun anlatmak istedim. Umarım birilerine faydalı olur. Birşeyler sormak isteyen Antalyalı arkadaşlar olursa seve seve yardımcı olmak isterim.