Ben de Antalya da yaşıyorum. Eskişehire de 3-4 kez gezmek için gittim hatta en son geçen ay gittim. Çok güzel bir şehir. Ama bir Antalya değil. Hadi sahile inelim, hadi bir yüzüp gelelim, hadi bir orman havası alalım demek benim için lüks.Merhaba hanımlar. Şu anda Antalya’da yaşıyoruz, kiradayız. Aylık 15 bin. 15-20 yıllık apartman dairesi. Savaş sonrası fiyatlar hem kiralık hem satılık aşırı yükseldi. Burada yaşamaya devam edersek ev alabilme ihtimalimiz yok gibi.
Diğer taraftan Eskişehirliyiz, üniversiteyi orada okudum. Akrabalarım, arkadaşlarım var. Elimizdeki parayla oradan bir ev alabilme şansımız var. Orada da çok artmış ama Antalya kadar değil şimdilik.
Batıkent, Vadişehir, Ihlamurkent gibi kısmen daha yeni yerleşim yerlerine bakıyorum. Merkezde çok eski olmayan bir daire de olabilir. Antalya’yı çok seviyorum, o yüzden taşınma fikrine alışmakta biraz zorlanıyorum.
Siz olsaydınız ne yönde bir karar alırdınız? Benim durumumda kalıp başka şehre taşınan arkadaşlar varsa deneyimlerini öğrenmek isterim.
Herkese şimdiden teşekkürler.
Evet, kiralar günden güne ödenebilecek seviyeden çıkıyor. Aslında Eskişehir’i de çok seviyorum. Çocukluğum ve öğrenciliğim orada geçti ama diğer arkadaşların bahsettiği problemler (küçük ve kalabalık, kötü zemin vs) aklımı karıştırıyor. Bir yandan da şimdi ev alamazsak gelecekte iyice imkansız olacak gibi.Ikisinde de yasadiysan sen bilirsin tabi ki konu sahibesi. Ben Antalya-severim, su ulkedeki en medeni sehirdir bence ama Eskisehir de gayet modern, keyifli bir sehir. Deniz olmayacak, kislar daha soguk ama bence Eskisehir de hic kotu degil.
Konuyu dagitmak istemiyorum ama ev mesellesi artik utanc verici ve rezil bir hale geldi, ulkemizin en guzell yerleri, deniz kenarlari, parasi olan yabancilara gidiyor ancak bizimkilerin o kadar parayi cikarip vermesi mumkun degil. Umarim fiyatlar duser
Kesinlikle aklıma takılan problemler bunlar. Yoksa Eskişehir’i de seviyorum. Orada büyüdüm, okudum. Sanırım ev sahibi olmakla bu durum arasında gidip geliyorum. Hangisi daha önemli aklım karışık.Yani kalabalık ve küçük bir şehir. Tek merkezi var. Canım sıkıldı gideyim günübirlik yüzeyim diyeceğin mesafede deniz yok. En yakın Erdek 3-4 saat ve Antalya 5 saat. Çarşı ufak. İki küçük avm bir ufak çarşı ve bir caddeden ibaret. Vadişehir ciddi anlamda uzak şehire ama genel anlamda zemini düzgün diye tercih etmeye başladılar.
Bir de Eskişehir’de yeni evde olsa zemin kötü. Şehir komple su üstünde, eski bataklık zeminde oturuyoruz.
Çok göç aldı sizin nedenlerinizden dolayı. Bu da trafik sorununa sebep oldu.
Ek olarak Antalya’dan sonra size soğuğu sıkıntı olacaktır. Yaz akşamında bile eser soğuktur. Kışın ciddi yakıt parası ödersiniz.
Bunlar sorun değil derseniz güzel şehir
Eskişehir’de ev alsanız kiraya verseniz, size maddi katkısı olmaz mı?Evet, kiralar günden güne ödenebilecek seviyeden çıkıyor. Aslında Eskişehir’i de çok seviyorum. Çocukluğum ve öğrenciliğim orada geçti ama diğer arkadaşların bahsettiği problemler (küçük ve kalabalık, kötü zemin vs) aklımı karıştırıyor. Bir yandan da şimdi ev alamazsak gelecekte iyice imkansız olacak gibi.
Kesinlikle Antalya çoook güzel bir şehir. Denizi, doğası… Normalde ben de taşınmayı pek istemiyorum ama ev sahibi olmak da çok önemli. Nereye kadar kirada kalacağız diye düşünüyorum.Ben de Antalya da yaşıyorum. Eskişehire de 3-4 kez gezmek için gittim hatta en son geçen ay gittim. Çok güzel bir şehir. Ama bir Antalya değil. Hadi sahile inelim, hadi bir yüzüp gelelim, hadi bir orman havası alalım demek benim için lüks.
Antalya'da yaşam ve ev fiyatları konusunda size katılıyorum. Ben de kiracıyım. Ev almak hayal gibi görünüyor ama ben kendime bu hep böyle gidecek değil ya diyorum. Şu an kiramı ödeyebiliyorum. İyi kötü geçiniyorum. Anâ odaklanmaya çalışıyorum.
Elbette bu da bir seçenek olabilir. Gerçi son ev sahibi-kiracı problemlerinden dolayı biraz çekiniyorum. Sonrasında taşınmak istersek ve kiracı çıkmazsa gibi. Bir arkadaşım 2 sene önce ev aldı, kiracı çıkmak istemiyor, 2 yıldır mahkemelerle uğraşıyorlar, kendileri hala kirada.Eskişehir’de ev alsanız kiraya verseniz, size maddi katkısı olmaz mı?
Yargıtay emsal karar verdi bunun için. Tek evi varsa ve kendisi kirada oturuyorsa, sahibi olduğu evde oturmak için kiracıyı çıkarabilecek. Bir araştırın. Yoksa fikir çok güzel. Hem yerinizden oynamazsınız hemde kiraya katkı gelirElbette bu da bir seçenek olabilir. Gerçi son ev sahibi-kiracı problemlerinden dolayı biraz çekiniyorum. Sonrasında taşınmak istersek ve kiracı çıkmazsa gibi. Bir arkadaşım 2 sene önce ev aldı, kiracı çıkmak istemiyor, 2 yıldır mahkemelerle uğraşıyorlar, kendileri hala kirada.
Normalde öyle evet ama kiracı uğraştırmak isterse süreci bir şekilde uzatabiliyor anladığım kadarıyla. Arkadaşların da tek evi, kendileri hala kirada ama kiracısı çıkmıyor. Onların davasıyla ilgili çok absürd detaylar var. Kiracı “ihtiyaçları yok” diye savunma yaptığı için aylar sonrasında yeniden duruşma tarihi verilmiş vs.Yargıtay emsal karar verdi bunun için. Tek evi varsa ve kendisi kirada oturuyorsa, sahibi olduğu evde oturmak için kiracıyı çıkarabilecek. Bir araştırın. Yoksa fikir çok güzel. Hem yerinizden oynamazsınız hemde kiraya katkı gelir
Eskişehir de çok pahalılaşmış, her yer gibi. Evet kışları sıkıcı. Gerçi Antalya’da yaşayınca da iş güçten öyle sürekli denize falan gidemiyoruz. Bu yıl daha hiç gidemedik mesela.8 senedir Eskişehir’de yaşıyorum. Kışları bilirsin çok sıkıcı geçer. Çocuklardan önce öyle değildi ama çocuklardan sonra öyle soğukta bişey yapılmıyor. Ama iç Anadolu’nun en güzel şehri. Ev olarak da Batıkent iyi ama 3-4-5 milyon diye gidiyor fiyatlar. Ben merkeze yürüme mesafesindeyim sokağımda 1 ve 4. Kat satılık 2.100.000 istiyor. 10 yıllık bina balkonu yok
İki yerde de yaşadım, şartları zorla Antalyada kal derim ,Pişman olursun zaman geçtikçe.Merhaba hanımlar. Şu anda Antalya’da yaşıyoruz, kiradayız. Aylık 15 bin. 15-20 yıllık apartman dairesi. Savaş sonrası fiyatlar hem kiralık hem satılık aşırı yükseldi. Burada yaşamaya devam edersek ev alabilme ihtimalimiz yok gibi.
Diğer taraftan Eskişehirliyiz, üniversiteyi orada okudum. Akrabalarım, arkadaşlarım var. Elimizdeki parayla oradan bir ev alabilme şansımız var. Orada da çok artmış ama Antalya kadar değil şimdilik.
Batıkent, Vadişehir, Ihlamurkent gibi kısmen daha yeni yerleşim yerlerine bakıyorum. Merkezde çok eski olmayan bir daire de olabilir. Antalya’yı çok seviyorum, o yüzden taşınma fikrine alışmakta biraz zorlanıyorum.
Siz olsaydınız ne yönde bir karar alırdınız? Benim durumumda kalıp başka şehre taşınan arkadaşlar varsa deneyimlerini öğrenmek isterim.
Herkese şimdiden teşekkürler.
Ben de evim olmasını çok istiyorum, biz ilk evlendiğimizde eşimin istememesi üzerine daha sonra çocuk planları ücretsiz izinler falan ev almadık. Şimdi de alamıyoruz. Ve öyle aman aman bir paramız da yok. Araba peşinatı bile olmaz o kadar diyeyim.Kesinlikle Antalya çoook güzel bir şehir. Denizi, doğası… Normalde ben de taşınmayı pek istemiyorum ama ev sahibi olmak da çok önemli. Nereye kadar kirada kalacağız diye düşünüyorum.
Ben de tam olarak bundan korkuyorumİki yerde de yaşadım, şartları zorla Antalyada kal derim ,Pişman olursun zaman geçtikçe.
İnşallah dediğiniz gibi olur. Aynen şurda 2 yıl önce oralarda yaşanmaz dediğimiz yerlerin şu an yanına yaklaşamıyoruz. Günden güne ev almak hayal oluyor.Ben de evim olmasını çok istiyorum, biz ilk evlendiğimizde eşimin istememesi üzerine daha sonra çocuk planları ücretsiz izinler falan ev almadık. Şimdi de alamıyoruz. Ve öyle aman aman bir paramız da yok. Araba peşinatı bile olmaz o kadar diyeyim.
Sizin elinizde başka bir şehirden ev alabilecek para varmış. İlla aldığınız eve oturmaniz gerekmiyor kiraya verebilirsiniz. Bizim planımız bu şekilde. Benim memleketim Antalya nin turistik olmayan bir ilçesi. 5-6 sene önce o ilçeye sürekli ev yapıldığı için konut fiyatları ucuzdu, satılmıyordu evler. Şimdi kiralar orada bile uçmuş durumda. Yüzüne bakmadığımiz evlere keşke alsaydık demeye başladık
Ben yine de iyi düşünmek istiyorum. Dibe doğru gidiyoruz ama bir yerde dibe vurup yukarı çıkacağız. Mantıken böyle olmalı. Yine alım gücümuz artacaktır. Ben buna inanmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?