Yöresel Tarif antep mutfağının yemeklerini yapmayı bilen varmı?

Yöresel Yemekler

342013

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
402
2
0
İstanbul
arkadaşlar antep mutfağının yemeklerini yapmayı bilen varmı? ben çok seviyorum antep mutfağını lezzeti garantili tariflerinizi bekliyorum

300 gr. az yağlı parça et
2 su bardağı nohut (isteğe göre ben kullanmam)
1 kg. patates
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yağ, Haspir veya nane (haspir dediğimiz safrandır Antep'te haspir deriz:)
Yeteri kadar su

Tarifi
Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır. Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip yoğurdun kesilmemesi için iyice çırpılır. Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır. Daha sonra et, nohut, patatesin içine katılarak 1-2 taşım kısık ateşte kaynatılıp ocaktan alınır. Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür. Bayılacaklar evdekiler bu tarife

çok sağol tarifin için tanışalım ama ne diyeceğimi bilmiyorum

Annem antepli ve ben hep Antep yemeği pişiririm, Çünkü hep Antep mutfağıyla büyüdüm sana en sağlamykaynağı söyleyeyim; Google a aintabsofrası.blogspot yaz o blogtaki bütün tarifleri gözün kapalı deneyebilirsin.. Evlendiğimde çok faydalandım o blogtan

çok teşekkür ederim allah razı olsun canım

çok teşekkür ederim allah razı olsun canım

Rica ederim canım, tatlısından tuzlusuna, köftesinden, yoğurtlu bütün yemeklerine kadar tarif var ve tarife birebir uyduğun sürece asla boşa gitmez emeğin Birde Cahide Jİbek blogundan çok tarif yaparım, oda şaşmaz , antep mutfağı değil ama kömbemi vs onun blogu sayesinde yaptım hep

girdim ama bulamadım sana zahmet bir daha tane tane yazabilicenmi canım ya

antep mutfağını seviyorum ege mutfağının tarifini istesem gene aynı soruyu sorarmıydın

Antep mutfağı biraz ağır ve zahmetli bir mutfaktır, o yüzden herkes yiyemez mesela lahmacununa koyunun kuyruğunun yağı konur, Yuvalaması vardır çok zahmetli.. Yani herkes uğraşamaz o nedenle merak ettim. Ege mutgağı hakkında bilgimolmadığındna yorum bile yapmazdım

ben acıyı çok seviyorum tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…