Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yöresel Tarifantep mutfağının yemeklerini yapmayı bilen varmı?
öncelikle çeşitli usülleri olduğunu söyleyerek kendi yaptığım şekliyle konuya başlıyorum :)
içli köfte yapmayı düşünüyorsan önce iç malzemesini kavuracaksın kıyma margarin veya tereyağ bol kuru soğan ve sadece tuz karabiber, çoğunlukla ceviz de koyulur harcına ama bizimkiler sade sever... bu harcı soğumaya bırak yağı tamamen donacak
daha sonra köftelik bulgur ıslayacan yumurta tuz isteğe göre biraz salça un veya un yerine irmik( ki irmikli Antepte bizim eski hanımlar tarafından beğenilmez un koy yani ve yağsız çift çekilmiş kıyma bunları güzelce yoğuracan yeteri kadar ılık suyla ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayacan ve sol elinin içinde tutarak sağ elinin işaret parmağıyla oyarak açacaksın donmuş olan içten koyup yumurtadan biraz uzun şekil vererek kapatacan
sonra kaynar suya azcık limon tuzu at köfteler her ihtimale karşı dağılmasın diye sonra köfteleri koy suya ben büyüklerimden köftenin piştiğini anlamak için bir yöntem ögrendiydim köfteyi kulağına yaklaştır ve içinden kabarcık sesleri geliyor ise pişmiş demektir
eğer kızarmış seviyorsan hafif haşlayıp sonra tereyağında kızart ama bazıları çiğden de kızartıyor öyle de yapabilirsin ama ben hafif haşlayıp kızartmayı daha çok severim
amma yazmışım ha:)
bildiniz yemek derken? bilmedigimiz yemek yok hayatım senin canın ne istiyorsa yaz ben acık net tarif vereyim sana konu geçmiş ama yeni gördüm görürsen begene tık lada bizde görelim
bildiniz yemek derken? bilmedigimiz yemek yok hayatım senin canın ne istiyorsa yaz ben acık net tarif vereyim sana konu geçmiş ama yeni gördüm görürsen begene tık lada bizde görelim