Anti hcv testi pozitif? Korkuyorum bu ne demek

Yellowpepper

Guru
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
1.879
2.284
333
6 haftalik hamileyim arkadaslar doktoruma gecen hafta ilk muayeneye gitmistim bana bazi testler yapti. Simdi baktigimda hepatit c antikoru pozitif diyor yani ben hepatitmiyim, bebegime gecermi, bunun tedavisi varmi ya gercekten cok korkuyorum suan. Sonucum 4 cikmis.

6 haftalik hamileyim arkadaslar doktoruma gecen hafta ilk muayeneye gitmistim bana bazi testler yapti. Simdi baktigimda hepatit c antikoru pozitif diyor yani ben hepatitmiyim, bebegime gecermi, bunun tedavisi varmi ya gercekten cok korkuyorum suan. Sonucum 4 cikmis.
Bende yaptırdım ama ne olduğunu bilmiyorum benim 0.5 çıkmış

Merhaba 13 haftalık hamileyim benim de 1.18 pozitif hamile kalmadan negatiftim hiçbir islem yaptirmamama ragmen ne diş be manikür pozitif çıktım.. 3 kere ölçtürdüm hep pozitif sinirlerim cok yıprandı. İsterseniz bir kez daha kan verin ya da baska bir yerde kan verin bazen yalancı pozitif olabiliyormuş. Ben korkumdan yüzlesemedigimden gidemedim daha ama enfeksiyon hst bölümüne gidip bir üst testini olacağız sanirim yine kandan ölçülen. Takipte kalalım birbirimizi. İnş yalancıdır

Merhaba 13 haftalık hamileyim benim de 1.18 pozitif hamile kalmadan negatiftim hiçbir islem yaptirmamama ragmen ne diş be manikür pozitif çıktım.. 3 kere ölçtürdüm hep pozitif sinirlerim cok yıprandı. İsterseniz bir kez daha kan verin ya da baska bir yerde kan verin bazen yalancı pozitif olabiliyormuş. Ben korkumdan yüzlesemedigimden gidemedim daha ama enfeksiyon hst bölümüne gidip bir üst testini olacağız sanirim yine kandan ölçülen. Takipte kalalım birbirimizi. İnş yalancıdır
Suan yazmaniz cok iyi geldi kendimi cok yalniz hissediyorum. Bugun enfeksiyon doktoruna gittim ust test icin kan verdim, hcv rna testi. 2 kere pozitif cikmis benim de doktor yalanci olabilir dedi ama sinirlerim bozuldu iyice dun tum gun agladim. Yani kapabilecegim biryer yok hic oyle bisey hatirlamiyorum ben de cok garip geliyor hala. Sonuc baya gec cikiyirmus en erken 15 gun dediler, doktor pozitif ciksa bile hamilelik suresince kontrol edicez hamilelik bitince ilaca baslayacagiz dedi. Bebege suan gecmez dogumda da yuzde 5 oraninda risk varmis, yani cok korkuyorum bebegime gecerse o minnacik yavru ilaca falan nasil olacak.

Canım ağlama inan biliyorum berbat bi durum kendini mi düşüncen karnındakini mi emzirirken nasıl olur vb ben bir doktora mesaj attım değeriniz düşük gebelik kaynaklı bi yükseklik olabilir dedi ya da baska bi enfeksiyon vb ben de gideceğim inşallah yalancıdır ikimizin de hamileyken başa böyle bişey gelmesi cok kötü. Sen düşünmemeye çalış hamilelikte anneden bebeğe geçmiyormuş. Normal doğum değil sezeryan olabiliriz eğer hasta isek kandan vb geçmeyi minimuma indirmek için. Ayrıca sütten de gecmiyormuş. İlaçla tedavisi de mevcutmuş ne yapalım eğer başımıza geldiyse ağlamak yerine çözüm aramaliyiz su an cok iyi anliyorum seni emin ol süpheli bi işlemin olsa neyse dersin ama yok yok yok.. bu çok kötü :(

Canım ağlama inan biliyorum berbat bi durum kendini mi düşüncen karnındakini mi emzirirken nasıl olur vb ben bir doktora mesaj attım değeriniz düşük gebelik kaynaklı bi yükseklik olabilir dedi ya da baska bi enfeksiyon vb ben de gideceğim inşallah yalancıdır ikimizin de hamileyken başa böyle bişey gelmesi cok kötü. Sen düşünmemeye çalış hamilelikte anneden bebeğe geçmiyormuş. Normal doğum değil sezeryan olabiliriz eğer hasta isek kandan vb geçmeyi minimuma indirmek için. Ayrıca sütten de gecmiyormuş. İlaçla tedavisi de mevcutmuş ne yapalım eğer başımıza geldiyse ağlamak yerine çözüm aramaliyiz su an cok iyi anliyorum seni emin ol süpheli bi işlemin olsa neyse dersin ama yok yok yok.. bu çok kötü :KK43:
Canim senin zaten sinirda cikmis bence seninki yalanci pozitif.
Benim pek umudum yok 4 cikmis doktor gerci yalanci olabilir cok yuksek cikmamis dedi. Sezaryen olur dedi aynen, emzirirken gecmez dedi bebek de kontrol altinda olacakmis. Bilmiyorum ya gercekten dun cok kotuydum bugun az kendime geldim de sonuc cikana kadar dokuz dogurucam galiba. Sen de ihmal etme canim aklindan ciksin en azindan ki bence seninki yalanci. 1 tam sinir oluyor

Evet öyleymiş ama sen de umudunu yitirme hiç belli olmaz ki bir olsun beş olsun değer yüksek onun stresi bile yetiyo ben de karalar bağladım normalde ağlamam 2-3 gün gelemedim kendime ama sonuçların çook iyi çıkacak inş benim de aynı şekil olur. Pozitifsen de üzülme ne yapalım en azından tedavisi var. Bebeğe de %100 geçecek diye bir şey yok. Gönlünü iyi tut ki bebeğin de sen de iyi olun inan stres bile yükseltiyo kan değerlerini. Allah şifa versin ikimize de bebekkere de 🤲🏻

Evet öyleymiş ama sen de umudunu yitirme hiç belli olmaz ki bir olsun beş olsun değer yüksek onun stresi bile yetiyo ben de karalar bağladım normalde ağlamam 2-3 gün gelemedim kendime ama sonuçların çook iyi çıkacak inş benim de aynı şekil olur. Pozitifsen de üzülme ne yapalım en azından tedavisi var. Bebeğe de %100 geçecek diye bir şey yok. Gönlünü iyi tut ki bebeğin de sen de iyi olun inan stres bile yükseltiyo kan değerlerini. Allah şifa versin ikimize de bebekkere de 🤲🏻
Insallah canim insallah. Iyi haberlerini bekliyorum. Amin Rabbim onlari korusun

Merhaba canım nasılsın sonucunu aldın mı? Ben dün enfeksiyona gittim hem tekrar anti-hcv verdim hem de hcv riba testi verdim. Anti hcv 0.98 ile negatif çıktı, diğer karaciğer testlerini de verdim referans aralığında çıktılar. Riba çıkmadı daha tabii ama hala içim rahat etmiyor valla. Umarim ikimizin de sonuçlar güzel gelir. Bir de ben senin başka bir konuna da yazmışım şimdi fark ettim, biraz kaygılıyım diyordun genel olarak geçti mi durumların? Kendine ve bebişe iyi bak ;)

Merhaba canım nasılsın sonucunu aldın mı? Ben dün enfeksiyona gittim hem tekrar anti-hcv verdim hem de hcv riba testi verdim. Anti hcv 0.98 ile negatif çıktı, diğer karaciğer testlerini de verdim referans aralığında çıktılar. Riba çıkmadı daha tabii ama hala içim rahat etmiyor valla. Umarim ikimizin de sonuçlar güzel gelir. Bir de ben senin başka bir konuna da yazmışım şimdi fark ettim, biraz kaygılıyım diyordun genel olarak geçti mi durumların? Kendine ve bebişe iyi bak ;)
Cok sevindim temiz cikmasina artik endiselenme cikmayacaktir. Canim yeni yapilan anti hcv de 5 cikti yani pozitif. Hcv rna bekliyorum uzun suruyor cikmasi bir de kanı cihaz okumamis gidip tekrar verdim o aksilik de oldu. Karaciger enzimleri iyi cikti Ama benim pek umudum yok 4 kez yapildi toplam yani negatif olmasi imkansiz bence. Arada aklima geliyor bu konu ama elimden hicbisey gelmiyor gececegi varsa bebege de gececek. Biraz mide bulantilarim basladi bir de basim agriyor mide vuruyor galiba, su test zaten negatif cikarsa fakir sevindirecegim.

Anlıyorum gerçekten çok zor kurbanlık koyun gibi bekliyoruz. Ama hiç belli olmuyor. Pozitif çıkarsa doktor gerekli yönlendirmeleri yapacaktır zaten. Hiç üzme kendini zaten ekstra önlemler senin ve bebeğin düzenli takibi yapılacaktır. Fakat nolursa olsun ben diğer üst testlere güveniyorum belki simdi versem pozitif çıkacağim tekrardan bilemiyorum. Karaciğer değerlerinin iyi cıkması da güzel, doktorlar buna da önem veriyor. Çok düşünme şu an gebeliğe karnındaki tatlıya odaklan, o seni mutlu eder zaten. Sonuçlarını bekliyorum inşallah güzel şeyler yaşayacaksın🤲🏻

Anlıyorum gerçekten çok zor kurbanlık koyun gibi bekliyoruz. Ama hiç belli olmuyor. Pozitif çıkarsa doktor gerekli yönlendirmeleri yapacaktır zaten. Hiç üzme kendini zaten ekstra önlemler senin ve bebeğin düzenli takibi yapılacaktır. Fakat nolursa olsun ben diğer üst testlere güveniyorum belki simdi versem pozitif çıkacağim tekrardan bilemiyorum. Karaciğer değerlerinin iyi cıkması da güzel, doktorlar buna da önem veriyor. Çok düşünme şu an gebeliğe karnındaki tatlıya odaklan, o seni mutlu eder zaten. Sonuçlarını bekliyorum inşallah güzel şeyler yaşayacaksın🤲🏻
Mesajin iyi geldi, cok cok sevindim sonuclarinin boyle ferah cikmasina. Ben nerden nasil kaptigim konusunda dusunmekten yoruldum aslinda yani gercekten ya kuafor ya disci disinda hicbir yer yok. Artik bekleyip gorecegiz

Merhabalar, benim HCV RIBA testim negatif geldi. Paylaşmak istedim sizinle. İnşallah sizin sonuçlarınız da temiz gelecek, olumlu haberlerinizi bekliyorum, size dualarımı yolluyorum. İnşallah sizinki de yalancı pozitif çıkmış olacak.

Merhabalar, benim HCV RIBA testim negatif geldi. Paylaşmak istedim sizinle. İnşallah sizin sonuçlarınız da temiz gelecek, olumlu haberlerinizi bekliyorum, size dualarımı yolluyorum. İnşallah sizinki de yalancı pozitif çıkmış olacak.
Ahhh cok sevindim bu harika haber gozun aydin olsun. Rabbim saglikla bebegine kavustursun.
Allah razi olsun, kadere raziyiz basimiza ne gelecekse imtihanimiz kolay olsun insallah.

Merhaba sonucum bugun cikmis maalesef pozitif. Bundan sonra ne olacak bilmiyorum. Sadece korkuyorum. Once bebegim icin sonra da kendim icin ben ölürsem ona kim bakar bilmiyorum

Merhaba sonucum bugun cikmis maalesef pozitif. Bundan sonra ne olacak bilmiyorum. Sadece korkuyorum. Once bebegim icin sonra da kendim icin ben ölürsem ona kim bakar bilmiyorum
Öncelikle çok gecmiş olsun. Saçmalama lütfen ne ölmesi öyle bir şey yok. Bu hastalığın aşısı olmasa bile tedavisi, ilaçları mevcut bunu unutma. Kadın doğumcun, çocuk doktorun ve enfeksiyon uzma ı ile ortaklaşa çalışacaksın. Zaten bebeğe anne karnında geçmiyor biliyorsun. Ben de henüz pozitif olduğumu düşünürken kadın doğumcum işe görüşmüştüm, doğumda ek önlemler alacağız demişti, bebek doğumdan sonra hemen kontrol altına alınıyor kan vb alınıyor sanırım. Sıradan bir doğumdan daha dikkatli davranırlar. Sen de sürece göre bebek ve seni nelerin beklediğini öğreneceksin.

bence rutininde erken öğrenmek cok daha iyi oldu. Seneler sonra hastalık ilerlese tedavi olma şansın düşse daha mı iyi olurdu? Karaciğer değerlerin de normaldi diye hatırlıyorum. İyisin yani bu hastalık kendi kendine gidebildiği gibi kronikleşedebiliyor. Asla kesin olamayız.

sana ve bebegine dua edeceğim, eminim ikiniz için de kötü giden hiçbir şey olmayacak. Kötü düşüncelerin seni etkilemesine izin verme sadece, hele ölüm vb asla çünkü öyle bi ihtimal inanılmaz ötesi düşük senin için. Doktorların en doğrusunu belirtecektir. Ne sen be bebeğin güzel anılardan mahrum kalmayacaksınız, inan lütfen.

Öncelikle çok gecmiş olsun. Saçmalama lütfen ne ölmesi öyle bir şey yok. Bu hastalığın aşısı olmasa bile tedavisi, ilaçları mevcut bunu unutma. Kadın doğumcun, çocuk doktorun ve enfeksiyon uzma ı ile ortaklaşa çalışacaksın. Zaten bebeğe anne karnında geçmiyor biliyorsun. Ben de henüz pozitif olduğumu düşünürken kadın doğumcum işe görüşmüştüm, doğumda ek önlemler alacağız demişti, bebek doğumdan sonra hemen kontrol altına alınıyor kan vb alınıyor sanırım. Sıradan bir doğumdan daha dikkatli davranırlar. Sen de sürece göre bebek ve seni nelerin beklediğini öğreneceksin.

bence rutininde erken öğrenmek cok daha iyi oldu. Seneler sonra hastalık ilerlese tedavi olma şansın düşse daha mı iyi olurdu? Karaciğer değerlerin de normaldi diye hatırlıyorum. İyisin yani bu hastalık kendi kendine gidebildiği gibi kronikleşedebiliyor. Asla kesin olamayız.

sana ve bebegine dua edeceğim, eminim ikiniz için de kötü giden hiçbir şey olmayacak. Kötü düşüncelerin seni etkilemesine izin verme sadece, hele ölüm vb asla çünkü öyle bi ihtimal inanılmaz ötesi düşük senin için. Doktorların en doğrusunu belirtecektir. Ne sen be bebeğin güzel anılardan mahrum kalmayacaksınız, inan lütfen.

Esim de test verecek insallah ona da gecmemistir tek tesellim bu olabilir suan. Enfeksiyon doktoru sezeryan oluyor dogum zaten demisti dogumdan sonra tedaviye baslaniyor dedi ama tedavi en az 6 ay suruyormus ya cok uzun bu surecte bebegimi de emziremicem suan bu bile beni kahrediyor en azindan 6 ay erteleyebilir insallah da biraz sut verebilirim belki. Bebege gecmesi fikri cok korkunc geliyor kucucuk bebekte tedavi nasil olur yani ilaclar agirmis.
Hamile olmadan ogrenmeyi dilerdim suan bebegimden sorumluyum ve en kotusu de ona olacak olasi etkileri. Sonucu tam anlayamadim ama insallah virus yogunlugu azdir da bi nebze ferahlarim.
Dualarin icin saol Allah razi olsun hic saglam kafayla dusunemiyorum belki de o yuzden bu kadar kotu hissediyorum. Pazartesi doktora gidecegim karacigere ultrasonla bakilacak demisti pozitif cikarsa

Back
X