ANTİ TOXOPLAZMA IGG POZİTİF

ZEYBAR01

Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2015
8
2
46
herkese merhabalar. 12 haftalık hamileyim. hamileliğimi öğreneli daha iki hafta oldu. farketmemişim bu kadar süre. bu arada yaşım 36. testlerimi yaptırdım. bugün sonuçlar çıktı. anti toxoplazm igg >250 pozitif yazıyor. normal değerler 0 - 15 arası anladığım kadarıyla. bu testin sonucu ne anlama geliyor bilen varmı. ne olur cevap yazın. ayrıca anti igg rubella'da pozitif çıkmış her ikiside koyu renkle ve büyük yazılmış. ne olur bilen yazsın...

herkese merhabalar. 12 haftalık hamileyim. hamileliğimi öğreneli daha iki hafta oldu. farketmemişim bu kadar süre. bu arada yaşım 36. testlerimi yaptırdım. bugün sonuçlar çıktı. anti toxoplazm igg >250 pozitif yazıyor. normal değerler 0 - 15 arası anladığım kadarıyla. bu testin sonucu ne anlama geliyor bilen varmı. ne olur cevap yazın. ayrıca anti igg rubella'da pozitif çıkmış her ikiside koyu renkle ve büyük yazılmış. ne olur bilen yazsın...
doktoruna göstermedin mi canım sonuçları? yaş ilerledikçe de sonuçlar değişiyo ama bunlar önemli doktorunla bir an önce görüş canım

yok daha yeni aldım. yarın ikili testim var. bir terslik olduğunu farkındayım :KK43: çünkü rubella igg2de bu şekilde 114,639 normal değerler 0 - 10 arası

yok daha yeni aldım. yarın ikili testim var. bir terslik olduğunu farkındayım :KK43: çünkü rubella igg2de bu şekilde 114,639 normal değerler 0 - 10 arası
inşallah hayırlı haberler alırsın. bunlar çiğ et çiğ yumurta vb. yenilmesinden oluyo genelde. doktoruna aklındaki herşeyi sor mutlaka sonra dan acaba yaşayıp strese girmezsin.

üzülme belkı test sonucun yalnış çıkmıştır benımde toxoplasmam pozitif çıkmıştı çok ağladım başka 2 hastanede daha yaptırdım negatıf çıktı.

çiğ köfte ıyı yıkanmamış yeşillik iyi pişmemiş et iyi yıkanmamış sebzeden ve etı dograrkek enfekteyse et elimizde yara falan varsa oylede bulaşıyor et kestıgın bıcagı yıkamadan başka malzeme dograyıp yedıysen ondan da bulaşıyor. cocuk üzerinden anomalilere neden olabiliyor ALLAH korusun sonuç yanlış çıkmış olabılır

Bilmiyorum doktora gösterecem. Ben hamileliğimi geç farkettim. Ailemde hemde çok yakınımda bu mikrop yüzünden bebişlerini kaybeden biri var. bundan dolayı riskli gruptayım zaten. doktora sonuçları göstercem hayırlısı diyorum.

Bilmiyorum doktora gösterecem. Ben hamileliğimi geç farkettim. Ailemde hemde çok yakınımda bu mikrop yüzünden bebişlerini kaybeden biri var. bundan dolayı riskli gruptayım zaten. doktora sonuçları göstercem hayırlısı diyorum.
Canim benimde cmw igg pozitifti onemli olan igM . igg nin pozitif olmasi bu mikrobu daha once kapmis olman ve bagisikliginin oldugunu gosterir kotu degil hatta iyi birsey ama igM nin pozitif olmasi o an gecirdigini gosterir

[QUOTER01, post: 41522302, member: 687816"]herkese merhabalar. 12 haftalık hamileyim. hamileliğimi öğreneli daha iki hafta oldu. farketmemişim bu kadar süre. bu arada yaşım 36. testlerimi yaptırdım. bugün sonuçlar çıktı. anti toxoplazm igg >250 pozitif yazıyor. normal değerler 0 - 15 arası anladığım kadarıyla. bu testin sonucu ne anlama geliyor bilen varmı. ne olur cevap yazın. ayrıca anti igg rubella'da pozitif çıkmış her ikiside koyu renkle ve büyük yazılmış. ne olur bilen yazsın...[/QUOTE]
Stres yapmana gerek yok IG G nin pozitif olması iyi birsey. Bir çok kişi gibi daha önce bu enfeksiyonu gecirmissin. Bebekte anomaliye neden olan hamilelikte geçirilen enfeksiyon yani IG M in pozitif olması. .

bende öyle yazıyorum koyu ve büyük büyük yazınca merak ettim. tabi ne zaman geçirdiğim önemli olan. Hamileliğimi geç farkedince 2 aylık sürede yapılmaması gereken herşeyi yapınca insan tedirgin oluyor.

İgg pozitifse vücudun bağışıklığa sahip demek iyi bir şey.
İgm önemli. Şu an geçiriyorsanız acil antibiyotik tedavisi vs lazım ve oyalanacak bir durum değil. İgm negatifse şu an aktif değil, rahat olun.
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

benim de toxoplazma Igm Negatif ama IgG pozitif hem de 400 den büyük; rubella da aynnı rubella IgM negatif ama IgG 233, CNV IgM negatif, CMV IgG 74,2. şimdi doktoruma whatsup ile attım sonucu bekliyorum. Bir de VDLR var o da negatif.

benim igg negatif ıgm pozitif korkuyorum. antibiyotık verdi doktor. avidite sonucları bı hafta sonra cıkacak onları bekliyorum. daha önce ıgm pozitif cıkıp doğum yapan varmı

benim igg negatif ıgm pozitif korkuyorum. antibiyotık verdi doktor. avidite sonucları bı hafta sonra cıkacak onları bekliyorum. daha önce ıgm pozitif cıkıp doğum yapan varmı
Şu an endişelenmenize gerek yok. Kaç haftalık gebeliğiniz? İg M ve İg G testinin 2 hafta sonra tekrarlanması lazım. İg G yine negatif çıkarsa korkacak bir durum yok. İg G pozitif gelirse, İg M'de de artış olursa ve aviditeniz düşük çıkarsa o zaman yeni geçirilmiş enfeksiyon olabilir. Bu durumda da gebelik haftanız önemli olacak

Şu an endişelenmenize gerek yok. Kaç haftalık gebeliğiniz? İg M ve İg G testinin 2 hafta sonra tekrarlanması lazım. İg G yine negatif çıkarsa korkacak bir durum yok. İg G pozitif gelirse, İg M'de de artış olursa ve aviditeniz düşük çıkarsa o zaman yeni geçirilmiş enfeksiyon olabilir. Bu durumda da gebelik haftanız önemli olacak
8. hafta gebeliğim gecen hafta özel bi hastaneden yaptırdım test sonuc dün çıktı. bu sefer ıgg negatif ıgm negatif 0,79 yanı sınır değerde cıktı 0,8 pozitif oluyo avidite cok ıyı cıktı 98 cıktı özel hastanedeki doktor skntı yok dedi ıgm pozitif cıksa bile avidite 98 cıkmıs cok eskiden gecirmişiz demektir dedi pozitif olsa bile dedi rahatladım. ama antibıyotiği kullanayımmı dedim zararı olmaz devam et dedi yani bırak demedi

8. hafta gebeliğim gecen hafta özel bi hastaneden yaptırdım test sonuc dün çıktı. bu sefer ıgg negatif ıgm negatif 0,79 yanı sınır değerde cıktı 0,8 pozitif oluyo avidite cok ıyı cıktı 98 cıktı özel hastanedeki doktor skntı yok dedi ıgm pozitif cıksa bile avidite 98 cıkmıs cok eskiden gecirmişiz demektir dedi pozitif olsa bile dedi rahatladım. ama antibıyotiği kullanayımmı dedim zararı olmaz devam et dedi yani bırak demedi
İg G negatifse eğer avidite çalışılamaz ki :KK57: Değişik olmuş biraz.

İg G negatifse eğer avidite çalışılamaz ki :KK57: Değişik olmuş biraz.
orasına bende sasırdım ama bide ilk iki testi devlet hastanesinde yaptırmıstım birincisi 1,57 pozitif ıgm ikincisi 1,44 pozitif ıgm cıkmıstı özel hastaneye gittiğimdede 0,79 negatif tam sınırda igm cıktı avidite 98 cıktı benımde kafam karıstı bıraz farklı bi hastaneyede gideyim dıyorum ama her yerde farklı cıkarsa ben hangısıne inanacagım

benim de toxoplazma Igm Negatif ama IgG pozitif hem de 400 den büyük; rubella da aynnı rubella IgM negatif ama IgG 233, CNV IgM negatif, CMV IgG 74,2. şimdi doktoruma whatsup ile attım sonucu bekliyorum. Bir de VDLR var o da negatif.

bu sonucunuza doktorunuz ne demişti benm de değerlerim isiznkisi gibi yüksek çıktı bugün toxoplazma igg 650 - rubella ıgg poztif 61 çıktıda

Toxoplazma ıgg ve ıgm.. Açıklaması şu

Igg pozitif _daha önce bu rahatsızlığı geçirmişsiniz bağışıklık var sorun yok yani
Igm pozitif _ hali hazırda bu virüs vücudunuzda var antibiyotik tedavisi lazım

Herikisi negatif ise yani benimki gibi ozaman enfeksiyon geçirmemişim bağışıklığım yok gebelikte geçirmemeliyim anlamına gelir..
Igg pozitif ıgm negatif ise diyoruz ki geçirmişim ama artık virüs yok vüdcumda

X