doktoruna göstermedin mi canım sonuçları? yaş ilerledikçe de sonuçlar değişiyo ama bunlar önemli doktorunla bir an önce görüş canımherkese merhabalar. 12 haftalık hamileyim. hamileliğimi öğreneli daha iki hafta oldu. farketmemişim bu kadar süre. bu arada yaşım 36. testlerimi yaptırdım. bugün sonuçlar çıktı. anti toxoplazm igg >250 pozitif yazıyor. normal değerler 0 - 15 arası anladığım kadarıyla. bu testin sonucu ne anlama geliyor bilen varmı. ne olur cevap yazın. ayrıca anti igg rubella'da pozitif çıkmış her ikiside koyu renkle ve büyük yazılmış. ne olur bilen yazsın...
inşallah hayırlı haberler alırsın. bunlar çiğ et çiğ yumurta vb. yenilmesinden oluyo genelde. doktoruna aklındaki herşeyi sor mutlaka sonra dan acaba yaşayıp strese girmezsin.yok daha yeni aldım. yarın ikili testim var. bir terslik olduğunu farkındayımçünkü rubella igg2de bu şekilde 114,639 normal değerler 0 - 10 arası
Canim benimde cmw igg pozitifti onemli olan igM . igg nin pozitif olmasi bu mikrobu daha once kapmis olman ve bagisikliginin oldugunu gosterir kotu degil hatta iyi birsey ama igM nin pozitif olmasi o an gecirdigini gosterirBilmiyorum doktora gösterecem. Ben hamileliğimi geç farkettim. Ailemde hemde çok yakınımda bu mikrop yüzünden bebişlerini kaybeden biri var. bundan dolayı riskli gruptayım zaten. doktora sonuçları göstercem hayırlısı diyorum.
Şu an endişelenmenize gerek yok. Kaç haftalık gebeliğiniz? İg M ve İg G testinin 2 hafta sonra tekrarlanması lazım. İg G yine negatif çıkarsa korkacak bir durum yok. İg G pozitif gelirse, İg M'de de artış olursa ve aviditeniz düşük çıkarsa o zaman yeni geçirilmiş enfeksiyon olabilir. Bu durumda da gebelik haftanız önemli olacakbenim igg negatif ıgm pozitif korkuyorum. antibiyotık verdi doktor. avidite sonucları bı hafta sonra cıkacak onları bekliyorum. daha önce ıgm pozitif cıkıp doğum yapan varmı
8. hafta gebeliğim gecen hafta özel bi hastaneden yaptırdım test sonuc dün çıktı. bu sefer ıgg negatif ıgm negatif 0,79 yanı sınır değerde cıktı 0,8 pozitif oluyo avidite cok ıyı cıktı 98 cıktı özel hastanedeki doktor skntı yok dedi ıgm pozitif cıksa bile avidite 98 cıkmıs cok eskiden gecirmişiz demektir dedi pozitif olsa bile dedi rahatladım. ama antibıyotiği kullanayımmı dedim zararı olmaz devam et dedi yani bırak demediŞu an endişelenmenize gerek yok. Kaç haftalık gebeliğiniz? İg M ve İg G testinin 2 hafta sonra tekrarlanması lazım. İg G yine negatif çıkarsa korkacak bir durum yok. İg G pozitif gelirse, İg M'de de artış olursa ve aviditeniz düşük çıkarsa o zaman yeni geçirilmiş enfeksiyon olabilir. Bu durumda da gebelik haftanız önemli olacak
İg G negatifse eğer avidite çalışılamaz ki8. hafta gebeliğim gecen hafta özel bi hastaneden yaptırdım test sonuc dün çıktı. bu sefer ıgg negatif ıgm negatif 0,79 yanı sınır değerde cıktı 0,8 pozitif oluyo avidite cok ıyı cıktı 98 cıktı özel hastanedeki doktor skntı yok dedi ıgm pozitif cıksa bile avidite 98 cıkmıs cok eskiden gecirmişiz demektir dedi pozitif olsa bile dedi rahatladım. ama antibıyotiği kullanayımmı dedim zararı olmaz devam et dedi yani bırak demedi
orasına bende sasırdım ama bide ilk iki testi devlet hastanesinde yaptırmıstım birincisi 1,57 pozitif ıgm ikincisi 1,44 pozitif ıgm cıkmıstı özel hastaneye gittiğimdede 0,79 negatif tam sınırda igm cıktı avidite 98 cıktı benımde kafam karıstı bıraz farklı bi hastaneyede gideyim dıyorum ama her yerde farklı cıkarsa ben hangısıne inanacagımİg G negatifse eğer avidite çalışılamaz kiDeğişik olmuş biraz.
benim de toxoplazma Igm Negatif ama IgG pozitif hem de 400 den büyük; rubella da aynnı rubella IgM negatif ama IgG 233, CNV IgM negatif, CMV IgG 74,2. şimdi doktoruma whatsup ile attım sonucu bekliyorum. Bir de VDLR var o da negatif.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?