Antibiyotiği dolapta değil oda sıcaklığında tutmuşum

Smrblksr10

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2019
99
66
3
32
Herkese iyi akşamlar,
Bebeğim hasta olmuştu ptesi doktora götürdüm antibiyotik yazdı şurup. İlk defa antibiyotik kullanıyoruz, reçetesini çıkardım nasıl yapılması gerektiğini okudum hazırladım, içirdim... oda sıcaklıgında kuru yerde saklayın yazıyordu.. meğer sulandırmadan önce o şekildeymiş.. az önce tekrar farkettim ki sulandıktan sonra buzdolabında saklanmalıymıs.. yarın doktoru arayacağım şuan geç oldu başına böyle bişey gelmiş veya bilgisi olan var mı? Beş gündür dolaba koymadan içirmişim bişey olmaz dimi :(

Ayni sey benimde basima geldi ben dolapta saklanilmasi gerektigini biliyordum ama bir aksam kullandiktan sonra uykusuzluktan dolaba atmayi unutmustum. Ertesi gun eczaneyi aradim bir iki saat olmus olsaydi cok farketmezdi ama tum gece uzun bir sure etkisi azalmistir dediler. Yenisini aldim. Sizinki baya uzun olmus 5 gun en iyisi bir doktora danismak. Bir zarari olmamistir ama antibiyotik etkisini yitirdiginden faydasida olmamistir. Icinizi ferah tutun.

Ayni sey benimde basima geldi ben dolapta saklanilmasi gerektigini biliyordum ama bir aksam kullandiktan sonra uykusuzluktan dolaba atmayi unutmustum. Ertesi gun eczaneyi aradim bir iki saat olmus olsaydi cok farketmezdi ama tum gece uzun bir sure etkisi azalmistir dediler. Yenisini aldim. Sizinki baya uzun olmus 5 gun en iyisi bir doktora danismak. Bir zarari olmamistir ama antibiyotik etkisini yitirdiginden faydasida olmamistir. Icinizi ferah tutun.
Teşekkür ederim cevabınız için yarın söyleyeceğim doktora

Aynısını ben de yaşadım 3gün falan dolaba koymadım yani. Etkisini gösterdi merak etmeyin ve yan etkisi de olmadı görünürde. Etkisi için değil de bozulmaması içindir zannımca. Normalde çok dikkat ederim ama, açıldıktan sonra koyulacakmış ve aynı sizin gibi sonradan farkettim. Ev çok aşırı sıcak değilse sorun olmaz diye düşünüyorum ama bilemem tabii.

Aynısını ben de yaşadım 3gün falan dolaba koymadım yani. Etkisini gösterdi merak etmeyin ve yan etkisi de olmadı görünürde. Etkisi için değil de bozulmaması içindir zannımca. Normalde çok dikkat ederim ama, açıldıktan sonra koyulacakmış ve aynı sizin gibi sonradan farkettim. Ev çok aşırı sıcak değilse sorun olmaz diye düşünüyorum ama bilemem tabii.
Ah kuzucuk boşuna içirdim beş gün antibiyotik ateş düştü çıkmıyor ama etkisi falan kalmamıstır nasıl bu kadar cahil olabildim..

Ah kuzucuk boşuna içirdim beş gün antibiyotik ateş düştü çıkmıyor ama etkisi falan kalmamıstır nasıl bu kadar cahil olabildim..
Hata sizin degil kendinizi suclamayin. Eczacinin size soylemesi gerekirdi dolapta saklanir diye. Boyle bastan savma is yapan insanlarin aldiklari para haram olsun ya.

Hata sizin degil kendinizi suclamayin. Eczacinin size soylemesi gerekirdi dolapta saklanir diye. Boyle bastan savma is yapan insanlarin aldiklari para haram olsun ya.
Evet keşke uyarsalar bahane değil daha dikkatli olmalıydım ama küçük hasta ağlayan bir bebekle koskoca reçeteyi okumak mümkün değil ki. Birde öyle bir yazmıslar ki oda sıcaklıgında tutun orayı okuduk kestim meğer sulandıktan sonra dolaba koyun yazıyormus zaten antibiyotik haricinde bir sürü ilaç daha var hangi birine dikkat edebilirim.. ama etmeliydimm

Çok sıcak değil ama soğukta değil sanırım tekrar muayne edip duruma göre bakar :(
Zaten etki etmese ateşi düşmezdi. Oğluma diş apsesi için yazmıştı doktor. Yanağı çok şişmisti. İndi kullanınca. Bizim de ne sıcak ne soğuktu ev

İçimi rahatlattınız teşekkür ederim inşallah fayda etmiştir
Rica ederim. Şöyle bir durum var ayrıca. Etkisi azalması demek, vücuttaki bakterilerin direncini artırması demek. Ateş düştüğüne göre bu olmamış bence. İyi forumlar:)

Rica ederim. Şöyle bir durum var ayrıca. Etkisi azalması demek, vücuttaki bakterilerin direncini artırması demek. Ateş düştüğüne göre bu olmamış bence. İyi forumlar:)

Öksürüğü geçmiyor ateş düştü ama iyileşme süresini uzattım sanırım

Öksürüğü geçmiyor ateş düştü ama iyileşme süresini uzattım sanırım
Canım geçmiş olsun, öksürük geç geçer zaten, hatta iyileşme asamasinda artar, balgam sokulduğu için..
Seninle alakalı değil yani o durum, için rahat olsun 😊

Back
X