Antibiyotik içerken hamile kalmak?

birebira

Herşey güzel olacak..
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
651
2
96
Diğer
Merhaba ArkadaşlarŞeniz,

Bu ay tam yumurtlama günlerimden bir kaç gün önce sistit oldum, haliyle doktorum test yaptı ve antibiyotik verdi. 5 aydır bebek için çalıştık, bu 6.ayımız. Soruma gelince antibiyotik kullanırken korunmalımıyız? Bu ayı geçelim mi, yoksa çalışmaya devam etsek olur mu? Antibiyotik yumurtamı etkiler mi? :uhm:

İlaç sayesinde sistit şikayetim geçti. düzeldim iki günde ama iki kutu bitirmem gerekiyor, bu günlerde tam hamile kalabileceğim günler, eşimle ikilemde kaldık.:uhm:..

Bir sorum da sistit benim senede iki sene geçirdiğim bi rahatsızlık malesefsenağlama, acaba kısırlık yapar mı?

Konu hakkında tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekürler şimdidena.s.

Canım geçmiş olsun hamileyken bile sistit olan bir sürü kadın var basit bir antibiyotik tedavisi ile geçirilebiliyor.1 haftalık bir antibiyotik tedavisi ile sistit geçirilebiliyor eger çok yukarlarda değilse yerleşen mikroplar.
sistit gebeliğe engel olabildiği gibi erken doğumada sebep oluyor canım...
pazartesi bir doktora danışmalısın bu süreçte alacağın antibiyotiğin zararının olup olmamasını..bence olmaz ama sen genede bir danış canım

güzelim antibiyotik kullanırken çocuk düşünmemelisin korunmalısın çünkü kimyasal gebelik gibi bir tehliken olabilir...

Teşekkür ederima.s., aslında şu sistit şikayetim geçsin bende bi doktora gideceğim, ne var ne yok daha önce hiç gitmedim. İnşallah kısırlık gibi bi probleme yol açmamıştır. Gerçi her ay düzenli regl oluyorum, çok şükür.

güzelim antibiyotik kullanırken çocuk düşünmemelisin korunmalısın çünkü kimyasal gebelik gibi bir tehliken olabilir...

Saol cevabın için canım, kimyasal gebelik döllenme olsa bile yumurta kalitesiz olunca vücuttan atılması mı? Tam da bu ay hevesleniyordum olacak gibi ama hayırlısı artık hakkımızda, doktora gidicem inş en yakın zamanda.:a015:

Mutlaka git canım bir idrar tahlili ver sonrada vajinal usg ile bir baktır ama sanmıyorumki inşallah sağlıklısındır canım..yumurtlama günlerine dikkat et kaçırma o günleri hamiş kalma riskin yüksek olur..
o lanet sistit bendede vardı ama antibiyotikle geçti bu hafta benimde kontrolüm var bakalım ne olacak...
vajinal temizliğine dikkat et,idrar yaparken dikkat et idrarını çekme sakın mesanen boşalsın iyice canım..
sevgiyle kal..

evet kimyasal gebelik budur...aynen anlattığın gibi...güzelim zaten ilaç kullanırken çocuk için uğraşılmaz...yanii bu riskli olur anlatabildim mi? aldığın antibiyotikden ötürü döllenme olsa dahi kaliteli olmaz..idrar yolu için alınan antibiyotikler hemen etkilerini göstermezler...yani
geç etki ederler bu yüzden de antibiyotiği kestikten sonra da bir müddet beklemelisin...yanii bir hafta kadar...sistit kolay kolay kısırlık yapmaz korkma canım...

Canım bu ayı es geç niye kafanda şüphe kalsın tedavi et sistitini bir dahaki ay dene.Sistit bana göre kısır falan yapmaz insanı çünkü benimde çok sık yaşadığım bir şey ama iki kere hamile kaldım hemde uğraşmadan.Üstelik ben sistit olduğumda kanlı idrar yapardım öyle ağır olurdu.Sistitin balayı sistiti olabilir evlendikten sonra sık karşılaştığın birşeyse benimki öyleydi çünkü.

İnşallah senin kontrolünde iyi geçer, güzel sonuçlar alırsın canıma.s. Bende gideyim buraya yazarım. Bu arada çok iyisin, ilgine teşekkürlera.s.

Anlaşılan bu ayı unutacağız biz, tüh yaa tamda yumurtlamamı takip etmeye başlamıştım. Neyse herşeyde bir hayır vardır. Çok teşekkür ederim ilgine, saolasın. a.s.

Öncelikle saolasın, nasıl geçti hamileliklerin. İnş sorun olmamıştır güzelim. Evet benimkine balayı sistiti diyorlar. Kanlı idrarım olmadı ama acıma oldu idrara çıkınca. Aslında ilişkiden sonra ayakları dikin yatın sabah yıkanın diyorlar ya, işte ondan oldu sanırım bu ay. Çünkü bana doktorum ilişkiden sonra hemen tuvelete git, sadece suyla temizlen demişti. :uhm:

Bu da benim için yaman bir çelişki işte!!tatlicadiarzu

güzelim evet aslında ilişkiye girmeden hemen önce ve sonra idrar keseni boşaltman gerek fakat bu olayı bir kaç sefer yapmaman sistite neden olmaz...sen büyük bir ihtimal ile basit bir idrar yolu enfeksiyonu geçirdin ya farkında olmadın,ya da geçer diye ilaç almadın tahminimce...o da sistite çevirdi..sana tavsiyem bol su iç..bacaklarını ne çok sıcak tut,ne de çok soğuk...özellikle bacaklarını saran taytlardan kaçın..barzey arkadaşımın da dediği gibi idrar keseni iyice boşalttığından emin ol..sistit tekrar eden bir rahatsızlıktır unutma bunu..antibiyotiklerini iyi kullan canım bak allah esirgesin ihmal edersen daha farklı olaylarla karşılaşabilirsin...

canım idrar yolu enfesiyonu bende geçiriyorum sık sık.bende bebek için uğraşanlardanım.doktora sordum kısırlık yaparmı dedim.oda hayır çok ileri derecedeki kısırlığa sebep oluyor dedi..bende kaç defa ilaç kullandım.için rahat olsun çok kötü geçirmediysen hiç bişey olmaz.

Son düzenleme:

canım ya doktormu dedi.ilişkiden sonra tuvalete git diye.o zaman spermler gider.ya bu doktorlarda biri ayrı diğeri ayrı söylüyor.gelde kafan karışmasın.canım sistit ayağını dikip yatmaktan değil.o anki durumunda kaynaklanmış.kayganlık olmayınca üstünede ilişki uzadımı ondan oluyor.ilişkiden önce mutlaka kayganlık olmalı.bende ilişki sonrasında karnıma ağrı girdi ve ertesi gün idrarımda hafif kan.o zaman ilişkiye hazır değildim ondan oldu.doktora gittim sistit dedi.ilaç verdi geçti.çok şükür 1 yıldır yok.allah şifa versin.bebişinde bir an önce gelir işallah.

Balayı sistiti yeterince kayganlaşmadığından sürtünm
e yoluyla tahriş oluyor idrar kesesinede çok yakın bir yer olduğu için mevcut bütün mikroplar sistite yol açıyor ben çok araştırmışdım çünkü bebek bile deneyemiyordum ayın ortasında bırakıyordum yumurtlama günüm gelmeden.Birkere ilişkiden önce eşlerin ikisininde genital bölgeleri çok temiz olmalı birtek kadının değil erkeğinde aynı şekilde ilişkiden sonra bana yıkamayın hemen dediler tahriş yeni olabileği için yıkamakda iyi gelmez demişdi doktor o nedenle yıkama bence.Ayrıcada ilişkiye girmeden önce yeterince kayganlık oluşmasını sağlamaya çalış ama bebek istiyorsan kayganlaştırıcı ve krem kullanma spermlerin hareketlerini yavaşlatabilir.Ayrıcada genital bölgeni sıcak ve kuru tut hep normal bütün zamanlardada ılık suyla genital bölge yıkayıcılarıyla yıka.

Simla, Yabangülü gerçekten ikinizede teşekkürler. O kadar araştırdım doktora gittim sistit ile ilgili ama bu kayganlık olayını ilk defa duyuyorum! Bundan sonra buna da dikkat edeceğim. Çok saolun kızlara.s.

Simla, Yabangülü gerçekten ikinizede teşekkürler. O kadar araştırdım doktora gittim sistit ile ilgili ama bu kayganlık olayını ilk defa duyuyorum! Bundan sonra buna da dikkat edeceğim. Çok saolun kızlara.s.

canım ne demek.ona dikkat ettinmi bişey olmaz.kayganlık olmayınca zorlanıyor bu defa tahriş oluyor al sana sistit.çok önemli o kayganlık hatta spermlerin yumurtaya ulaşmasını kolaylaştırıyor.dikkat et buna bak bi daha oluyomu.işallah bebişinde gelir.rabbim tüm istiyenlere ve bana nasip etsin.

canım bide sayfana baktım yeni üye olmuşsun.ziyaretçi mesajların kapalı.bilerekmi açmadın.eğer açarsan yazışırız.

bu balayı sistinin belirtileri nedir bende şüpheleniorumda, süt kesiği gibi akıntım olduyo çok nadir, antibiotik verdi doktor hafif enf. dedi ama korktum yaa ne olabilirki flagyl ilacın adı.. gebeliği engellermi gebe kalmayı yni bu hastalık?

Canım ben hamile kaldığımı bilmiyordum hasta oldugumu düşünüyordum doktora gittim penisilin vurdu antibyotik kullandım hamileyim şükür bebeğimde iyi ayrıca gebelikte oluyor idrar yolları iltihaplanması başlamıştı toz seklinde bı antibyotik verdi oralet gibi bisey suya atıp karistiriosun 1 kullanimlik onu kullandım gecti anliycagin gebeliktede antibyotik veriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…