antibiyotik kullanımı ve ishal (çocuğumla ilgili)

egem07

Guru
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
926
152
303
Diğer
merhaba arkadaşlar.. oğlum 3.5 yaşında pazartesi doktora götürdük hastaydı doktor bronşit başlangıcı dedi antibiyotik vitamin öksürük ilacı verdi..bugün sabah antibiyotiği verdikten sonra kustu..sonra da ishal başladı dışkısı çok kötü kokuyo halsizleşti acaba antibiyotiğin yan etkisimi yoksa üşüttü mü yarın sabah ilk iş acile götürcez şu an eşim işte olduğu için ben götüremiyorum oğlumda uyudu zaten içim içimi yiyor kötü bişey yoktur umarım..biraz panik bir anneyim çocuklar hasta oldumu elim ayağım dolaşıyo

Antibiyotik ishal yapar canim.kizimdan biliyorum oda ishal olurdu.hatta bir keresinde dr a tekrar goturduk anyibiyotigin yan etkisi demisti ama yine de ishal kesici saşe vermisti.cok cok gecmis olsun.yarin zaten gidicekmissiniz daha da iciniz rahatlar.

çok teşekkür ederim cevabın için..sabah kustuktan sonra tekrar vermedim akşamda vermedim antibiyotiği...sizde doktor devam ettirmişmiydi acaba?

konuyu gorunce acan kisiye baktm hemen acaba ben daha once actimmi diye :))bende boyle bi konu acmistm daha once arkadadim hic korkma bend inanilmaz panik bi anneyim hatta insanlari bunaltacak derecede benim oglum her ama her antibiyotik kullanimindan sonra uc gun bazen bi hafta ishal olur kusmasida ondan olabilir yada bronsitten dolayi doktoru sokturucu vermis olabilir balgamini atiyo olabilir ben her seferinde boyle oldugunu bildigim halde doktora gideim acilden ayni soylediklerimi soylerler popoma baka baka donerim evime ama simdi sakin anlatabiliyorum allah korusun oglum hastalaninca yine o panik anne olarak devam o yuzden seni cok iyi anliyorum korkmakta haklisin ama ayni durumu yasayanlar var merak etme:))

İlacın prospektüsünü okumadınız mı? Antibiyotikler yapıyor böyle yan etkiler.
Hatta ben de geçen gün kendim için cetifen kullandım, mahvetti beni.
Bıraktım.
Ateş, halsizlik olaylarına çok dikkat edin bence.
Benim kullandığım antibiyotik menenjite bile sebep olabiliyormuş.
Çok ağır olabilir sizinki de. Dr.la görüşün ve kesin kullanmayı bence.

Yok canim kesmedik antibiyotigi ishal kesici kullandik.hem belkide balgamdan kusmustur midesi kalkmistir ilk zaman bende paniklerdim simdi gayet relax takiliyorum:)dert etme muz yedir pstates hasla onlarda iyi gelir.sifalar olsun kuzucuga.

bi an içime su serpildi..eşim de kızyo bazen çok evhamlısın ama napıyım anne olmak böyle bişey işte engellemiyosun ...evet balgam söktürücü verdi kusmuğunda bol miktarda balgam vardı zaten ilaca devam edilmez heralde dimi böyle bi durumda çünkü bugün kustuktan sonra bi daha vermedim korkudan

sen yinede verme yarin gidecekmissin ztn doktor degistirir muhtemelen bide bagirsak duzenleyici toz verir boyle boyle ogreniyoruz cnm anne olmayi biz oglan hastayken esimle her seferinde kanli bicakli oluyoruz:))ben cok panikmisim ole diyo

evet canım augmentin daha önce klamoks kullanmıştık böyle bişey olmamıştı

tahmin etmistim en agir gelen antibiyotiklerden biridir doktoruna izah et klamoksta bole bi problem yasamamistik de belki tekrar onu verir bide bazen balgam sokturuculrrde ishal yapabiliyo o sekilde atsin diye balgami

O agumentin yok mu arkadadim offf ne ishal yapti kizimi acil de sabahlicaktik dr yapar diyor ben inanmiyorum:)sonunda bir suru test sonuc AGUMENTİN ishali:)

evet cnm ben oglum on aylikken bi hafta hastanede yattik agumentin ishalinden allah ishalle ugrastirmadin cidden cok zor biseye benzemiyo buyuk adam dayanamiyo minicik canlar nasil dayansin

sen yinede verme yarin gidecekmissin ztn doktor degistirir muhtemelen bide bagirsak duzenleyici toz verir boyle boyle ogreniyoruz cnm anne olmayi biz oglan hastayken esimle her seferinde kanli bicakli oluyoruz:))ben cok panikmisim ole diyo

ah ahhh sorma valla bizde de durumlar aynı tek biz değilmişiz demekki :) ne bu sürekli hastanedetiz diyo benimki de sanki ben çok seviyorum da hastaneyi çok meraklıyım ...erkekler işte napcan

ah ahhh sorma valla bizde de durumlar aynı tek biz değilmişiz demekki :) ne bu sürekli hastanedetiz diyo benimki de sanki ben çok seviyorum da hastaneyi çok meraklıyım ...erkekler işte napcan

bende bi tek benimki ole saniyodum:))hastaneye gittigimizde ben ezik bi kadin oda sanki beni hergun uc posta doven bi adam gibi gorunuyo halbuki hiiiiicccc ole bi cift degiliz :))neymis ben oglumun oradini biradini deldirip canini acitiyomusum kimse bizim kadar gitmiyomus hastaneye :))

Anam bizde bi terslik var cocuk hapsuuu yapsa esim randevu al dr goturelim bak hasta oldu gordun mu ben sana demistim haydiii kanli bicakli oluyoruz benden fena ya diyorum sadece hapsirdi yok olmaz beyaz onluk gorcez:)ay heleki ateslenmesin gece 3 te isten gelir yarim dakikada bir ates olcer elinde tamam diyorum simdi olctum ben yok atesi ya cikarsa yaw basindayim git yat gunduz en az 20 kisiyle konuscsn olmaz benimle oturur ozaman bekle diyorum ben dinleneyim ya gozumden kacarsa diyor:)tam ariza baba:):)

Kullandıgınız antibiyotik Agumentin ise bazı çocukları ishal yapıyor.
Benim çocuklarımı da ishal yapmıştı.
Hemen doktorunuzu arayıp ilacınızı değiştirmesini isteyin.
Ben artık doktor ilaç yazmadan önce antibiyotik yazacaksa soruyorum hangisini yazacaksınız diye,
Agumentin derse ishal yaptığını söylüyorum.
Muhtemelen Amoklavın Bıd ile değiştirecektir...

evet canım augmentin daha önce klamoks kullanmıştık böyle bişey olmamıştı

Geçmiş olsun öncelikle. Benim de kızıma vermişti aynı ilacı doktor, ve çok kötü şekilde ishal yaptı, garibim öksürüğü vardı, her öksürüğünde bez değiştiriyorduk. Ama yani şöyle idi, ishaldi, ama günlük normalde çıkardığı dışkı miktarını su gibi çıkarıyordu, doktorunda önerisi ile ilacı bitirdik, kızım da iyileşti çok şükür. İlacı kesince ishal de geçti zaten. Eğer aşırı kötü bir durumda değilse antibiyotiği kesmemek gerek, bu sefer de antibiyotik düzensiz kullanımından dolayı vücuttaki mikrop güçleniyor diye biliyorum. Tabi en iyisi doktora danışmak. Geçmiş olsun tekrar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…