- 16 Temmuz 2013
- 1.691
- 1.035
- 448
gereksiz yere dertlerden başlanmamalı. ama gerçekten gerektiğinde inanın tek tedavin bu demek gibi iyi geliyor. daha sonra kişiden kişiye değişen yan etkileri başlıyor. bence artı eksi hesabı yaparak bırakmaya karar verin. bende kullandım antidepresan 1 tane 1 buçuk yıl. daha öncede 1 buçuk yıl kullanıp ara vermiştim yani ara vermemi saymazsak 3 sene kullandım hemen hemen. bağımlılık yapıyor diyen arkadaşlar var bence kesinlikle yapmıyor insanın beyninde biter bu. ama yapan ilaçlar elbette var bunlar yeşil reçete ile satılır 3 aydan fazla kullanılmaz, ben eczanede çalıştığım için bilgim var bu konuda. ben ilaç kullanırken yan etkilerini yaşadım ama ilaç yardımcı olmadı diyemem gerçekten oldu. şuan bırakalı 3 buçuk ay oldu bazen iyi bazen kötü idare etmeye çalışıyorum. hayatımı eskisi gibi gerçekten çok etkilerse eksilerim tekrar başlarım çekinmeden. insan sağlık için herşeyi yapıyor yeri geliyor yan etkilerine bile dayanıyor. rabbim şifa versin cümlemize
Kullanmam gerekiyordu doktorumla uzun bi konuşmadan sonra başladım. Ve ben ilk kutumun bitmesine yakın çok iyiydim beni gerçekten tedavi etmeye başlamıştı. Rüya görmüyordum,aklımda bişeyle kurmuyordum .. Yani kısaca herşey yolundaydı.. Sonra doktora gittim ilacım bittiği için. Dozunu arttırdı.. İşte o zmn çok kötü olmaya başladım. Miğde bulantıları,halsizlik,devamlı uyuma isteği derken. sinirlendim cahillik edip pat diye bıraktım. Bir hafta 10 gün kadar geçti üzerinden başım ağrımaya başladı. Önce ilaç gelmedi aklıma. Bir gün iki gün derken 10.günün sonunda artık dayanamaz oldum. Eşimle gittik,iğne yaptılar. Döndük eve . Aman ne geçmesi her dk biraz daha artıyordu.. Doktorlar bir ton film çekti acaba beyinde bişeymi var diye. Yok mis gibi herşey. Sonra nörolog gördü.. Konuştum anlattım ilaçtan bahsettim.. Küçük dozla yeniden başlayalım takipte olalım dedi.. Şimdi 2 günde bir içiyorum ve sıkıntım falan da yok.. Benim direk ilaçla ilgisi olduğundan emin oldum yani... Tabiii bünyeden bünyeye değişiklik gösteriyor.. Senin ne güzel istediğin zmn bıraktığında sıkıntın olmamış....