Antidepresan etkisi?

Kocayaslisiskodunya

Who are you when no one's watching?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
1.356
1.126
133
Herkese merhaba,
Önceki konumu hatırlayanlar vardır. Bir süredir psikolojim hiç iyi değil. Sabahları bu sabahta uyandım diyerek kalkıyorum yataktan. Yolda geçerken bi araba çarpsa üzülmeyecek durumdayım.
Burda destekleyen çok güzel şeyler yazan arkadaşlar oldu, çok teşekkür ederim herkese.
Ama herşey insanın içinde sanırım. İnsanlar sizin yanınıza gelip kulağınıza da bağırsa bütün güç, bişeyleri düzeltme isteği sadece sizde oluyor. İçimde bu motivasyonu bir türlü yaratamadım.
Psikiyatristten destek almanın daha doğru olacağını düşündüm. Bikaç gün önce gittim, bi ilaç yazdı. Burda ismini yazamıyorum sanırım, bir süre kullanmam gerektiğini daha sonra tekrar görüşeceğimizi söyledi.
Ben de hemen ilaçla ilgili tüm yazıları okudum. Bazıları tam benim hayatımda isteğim şeyler gibi, bazıları ise boşuna zaman kaybı.
İki gündür ilacı alıyorum ama sanki ilaç kullanmıyormuşum gibi düşünüyorum. Plasebo etkisi de var malasef. Sanki hiç antidepresan içmiyorum, ilerleyen zamanlarda nasıl etkisini gösterecek çok merak ediyorum.
Tabi ki ilaç ya da doktor mucize yaratmıyor, her şekilde yine bende bitiyor bu iş, bu ruh hali..
benim merak ettiğim şey şu ; ilacın ismini söyleyemiyorum ama tahmin edenler olmuştur. Genelde çok sık reçeteye yazılan bir ilaç. Bu ilacı kullanan ya da etkisini ya da yan etkisini bilen var mı? Beni nasıl günler bekliyor çok merak ediyorum

Gelmiş gecmiş olsun öncelikle.Antidepresan ilaç tedavisi herkeste farkli etkiler gösterir.örnegin ayni ilac kimine acayip kilo aldirirken kimini inanilmaz zayiflatir.Bu ilaclarin kimde ne gosterecegini ilk etapta dr da bilmez.takip eder.Hatta degiştirebilir de.dozlarini ya da tamamen farkli bi ilac verebilir.Bu sizin geldiginiz noktaya bağlidir.Ilk bir hafta sonunda yan etkilerini yasamaya baslarsiniz.3. Hafta bitimi gibi ortalama ,ilaç tedavisini verir ve siz kendinizi iyi hissedersiniz ya da hissetmezsiniz.Tum bunlari burda degil de doktorunuzla paylasiniz.ilacin yaninda arti psiko terapi aliniz mümkünse.Ben en cok faydayi terapilerde görmüstum ..tekrar gecmis olsun

Antidepresanların kesin etkisi 6 haftada ortaya çıkar...
Saha yolunuz var..
Sabırla kullanmaya devam edin..

Herkese merhaba,
Önceki konumu hatırlayanlar vardır. Bir süredir psikolojim hiç iyi değil. Sabahları bu sabahta uyandım diyerek kalkıyorum yataktan. Yolda geçerken bi araba çarpsa üzülmeyecek durumdayım.
Burda destekleyen çok güzel şeyler yazan arkadaşlar oldu, çok teşekkür ederim herkese.
Ama herşey insanın içinde sanırım. İnsanlar sizin yanınıza gelip kulağınıza da bağırsa bütün güç, bişeyleri düzeltme isteği sadece sizde oluyor. İçimde bu motivasyonu bir türlü yaratamadım.
Psikiyatristten destek almanın daha doğru olacağını düşündüm. Bikaç gün önce gittim, bi ilaç yazdı. Burda ismini yazamıyorum sanırım, bir süre kullanmam gerektiğini daha sonra tekrar görüşeceğimizi söyledi.
Ben de hemen ilaçla ilgili tüm yazıları okudum. Bazıları tam benim hayatımda isteğim şeyler gibi, bazıları ise boşuna zaman kaybı.
İki gündür ilacı alıyorum ama sanki ilaç kullanmıyormuşum gibi düşünüyorum. Plasebo etkisi de var malasef. Sanki hiç antidepresan içmiyorum, ilerleyen zamanlarda nasıl etkisini gösterecek çok merak ediyorum.
Tabi ki ilaç ya da doktor mucize yaratmıyor, her şekilde yine bende bitiyor bu iş, bu ruh hali..
benim merak ettiğim şey şu ; ilacın ismini söyleyemiyorum ama tahmin edenler olmuştur. Genelde çok sık reçeteye yazılan bir ilaç. Bu ilacı kullanan ya da etkisini ya da yan etkisini bilen var mı? Beni nasıl günler bekliyor çok merak ediyorum
L.....l mi ? Eğer o ise ağır bir ilaç yani beni çok uyuşuk biri yapmıştı bir hafta kullanabilim gercı çoğu antidepresan böyle .

Antidepresan ha diyince etkisini gösteren bir ilaç değildir, en az 6 haftada etki etmeye başlasa tabi düzenli kullanılırsa..

Geçmiş olsun konunuzu bilmiyorum ilacinizida bilmiyorum. Ama geçen senelerde antidepresan kullandım. Etkisini yaklaşık 2. Haftada göstermeye başlıyordu. Bırakınca da bir süre devam ediyor etkisi. Ama sonsuza kadar değil. :)

C ile başlayan bir ilaç mı oysa iki haftada etkisini gösteriyor yan etkileri bitiyor bu iki haftada daha kötü hissedebilirsiniz dirayetli olun.ilacın mucizesine gelince bırakınca anlıyorsunuz yanı ya ben olgunlaştım ilaçla bir ilgisi yok bıraksamda böyle davranır böyle hissederim diyorsunuz bırakınca bir bakıyorsunuz eski duygular davranışlar huylar olduğu gibi duruyor:))

Antidepresanların etkisi 3 haftadan sonra ortaya çıkar, kişiden kişiye de değişen bir durum. Ek olarak bu süreçte psikoterapiye de gidebilirsiniz maddi durumunuz müsaitse.

1 yil araliksiz kullandigim ilaci kendiligimden biraktim meger hersey bende bitiyormus. Arada bi atak geliyor duş alip kendime geliyorum. Ilacin etkisi nerden baksaniz 15 gun buyuk bir mucize beklemeyin kendi icsel duygularinizi duzeltmeye calisin 💕

Birçok antidepresanla ilgili yerli yabancı tüm bilgileri hatim etmiş , yıllarca antidepresan kullanmış , hala da kullanmakta olan ,hamile kalmaya bile bilerek antidepresan ile cesaret etmiş biri olarak yazıyorum , bazı ruhsal rahatsızlıklarla kendi başınıza mücadele edemezsiniz ,hani derler ya ilaçlar hikaye herşey beyinde bitiyor diye , hah işte o tamamen saçmalık.beyinde salgılanan hormonun azalması sonucu oluştuğu için ruhsal rahatsızlıklar, azalan hormonu takviye etmen şarttır.ilaç kullanmanı söyledi ise doktorun asla geri çevirme , terapilere gelince , binlerce lira kaptırmış biri olarak ,nacizane tavsiyem , ilaç kullanırken kendini yanında en rahat hissettiğin , fikrine görüşlerine güvendiğin rahatça konuşabildiğin biri varsa asla hiç bir pskiyatrist v.s gerek yok.ilaç konusuna gelince ,her ilaç herkeste aynı etki ve yaneykileri göstermez.birine iyi gelen ilaç diğerine çok kötü gelebilir.mesela kullandığın ilaca çok ağır diyen kişi , fayda görmediği için yan etkilerini fazla yaşadığı için o kavramı kullanır.enaz 1ay kullandıktan sonra hissedersin farkı.aksatmadan almaya ve kendi kendine bırakmamaya özen göster lütfen.ayrıca bu ilaç olayı aslında biraz deneme yanılma gibidir.şuan kullandığın ilaç fayda etmeyebilir sakın hiç düzelmicem gibi bir korkuya kapılma çünkü doğru ilaç denk gelince kesinlikle iyi olacaksın.
Şuan kullandığın ilaç 1bucuk ay geçmesine rağmen hala eskisi gibiysen ilaç değişmesi gerekir.bilgine.

Herkese merhaba,
Canim psikiyatri tek basina cozum degil. Ilaci alip grip gibi bir haftada gecmesini bekleme:) ben mayistan beri ilac kullaniyorum, her ay psikiyatriye gidip durumumu anlatiyorum. Bunun yaninda beni cokuk duruma ceken durumlari konusarak cozmeye calisiyorum. Bende anksiyete, depresyon, asiri ofke ve degisken ruh hali vardi. Teshis hafif depresif nobet. Ilaclarimi duzenli kullandığımı söyleyemem. Bu ofke kontrolünü sağlamada zorluyor beni. Ilaclarini duzenli alirsan depresyon halini attiktan sonra kendini iyi hissettirecekleri kesfetmeye , anın tadına varmaya başlayacaksın. Evimi toplayamazdim, yattigim yerden kalkamazdim, kapiyi biri calacak misafir gelecek diye ödüm kopardi. Tatilden geleli bir hafta oldu ve misafir gelmezse kendim cagiriyorum:) Her seyi yapabilecek gucu buluyorum kendimde. Nasil bu hale geldim anlamadim:))

Ah işte ben de 16 17 yaşındayken doktorun verdiği ilacı 2 gün kullanıp mucizevi sonuçlar beklemiştim. Tabi öyle birşey olmadı ilacı bıraktım. Belki 10 senedir depresif ruh haliyle, sürekli nükseden depresyon semptomlarıyla yaşamaya çalışıyorum. Yeni yeni anlıyorum yaptığım cahilliği.
Lütfen pes etmeyin öyle hemen, kullanın ilacınızı, gerekirse terapi alın.
Umarım iyi olursunuz en kısa zamanda.

Muhtemelen p..c vermiştir. 2 sene önce bende kullandım. İlaç ilk 15 gün bütün semptomları ikiye katlıyor daha sonra etkisini göstermeye başlıyor. Etkisini görmedim diyenlere ya dozu yetmiyordur yada problemleri başka birşeydir. Aksatmadan kullanın yeniden doğmus gibi oluyor insan.

Ah işte ben de 16 17 yaşındayken doktorun verdiği ilacı 2 gün kullanıp mucizevi sonuçlar beklemiştim. Tabi öyle birşey olmadı ilacı bıraktım. Belki 10 senedir depresif ruh haliyle, sürekli nükseden depresyon semptomlarıyla yaşamaya çalışıyorum. Yeni yeni anlıyorum yaptığım cahilliği.
Lütfen pes etmeyin öyle hemen, kullanın ilacınızı, gerekirse terapi alın.
Umarım iyi olursunuz en kısa zamanda.
Nükseden depresyonunuz geçti mi ilaç alıyorum ama bir türlü iyi olamıyorum dün iyiyken bugün çok kötüyüm ağlamaklıyım kendime bişey yapmaktan çok korkuyorum siz nasıl oldunuz

Nükseden depresyonunuz geçti mi ilaç alıyorum ama bir türlü iyi olamıyorum dün iyiyken bugün çok kötüyüm ağlamaklıyım kendime bişey yapmaktan çok korkuyorum siz nasıl oldunuz

Ben hala gitmedim psikiyatra, bu ay işe başladıktan sonra gitmeyi düşünüyorum, doktor araştırıyorum şu an..
Ne zaman başladınız ilaca, sakin olun, hemen etki etmez. Kendinizi ilaç alır almaz iyi olacağınıza inandırmayın zamanla düzelecek.

Back
X