Antidepresan İçemiyorum

elzEmel

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2013
12
1
286
Kızlar merhaba, psikolojik olarak çok zor zamanlardayım. İntihara teşebbüs ettim. Ailem psikiyatriye götürdüler ama antidepresan içemiyorum. Duloxx, Lustral, Efexor, paxera, prozac ve desyrel kullandım. Ek olarak rexapin, brufen ve redepra kullanıyorum. Bunlarda sorun yok. Bende anksiyete, majör depresyon, sosyal fobi ve psikolojik olarak belimde ve sırtımda ağrılar oluyor. Ben antidepresanları içtikten sonra ellerimde titreme, baş dönmesi, baş ağrısı, bacaklarımda titreme, çarpıntı ve kusma oluyor. Doktor bunları bildiği halde hala aynı gruptan ilaç yazmaya devam ediyor. Brufeni ağrı kesici olarak verdi ama gece belim ve sırtım hala ağrıyor. Etki etmedi. En son doktora gidip söyledim olmuyor dedim zehirlenmiş gibi oluyorum dedim. Devam et dedi. Bugün yine kustum. Bana yardım edin ne yapacağım? Aklımda hala intihar düşünceleri dönüyor. Bu ilaçların hepsini içsem demek ki zehirlenip ölürüm diye düşünüyorum. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin

Şuan kaç ilaç ve kaç mg dozda kullanıyorsunuz? İlk başta bulantı, çarpıntı,titreme gibi belirtiler olabiliyor. Ben de antidepresana başlarken midem çok bulanıyor, başım dönüyor ve titreme oluyordu. Bütün belirtiler geçti alıştım. Artık daha iyi hissediyorum. Lütfen pes etmeyin, düzenli olarak içmeye devam edin. Uyku düzeninde değişiklik var mı peki?

Şu an paxera 20 mg redepra 15 mg kullanıyorum kullanıyorum.Akşam uyumadan önce içiyorum sabah uyanıyorum baş dönmesi, bulantı, çarpıntı, titreme, gözlerim bulanıklaşıyor ve direkt kusuyorum. Akşam içtiğimde baş ağrısı oluyor uyanıyorum yine baş ağrısı oluyor. Akşam 6ya kadar ağrım devam ediyor. Uyku düzenim iyi yani erken uyuyup erken uyanıyorum. Paxerayı 9 gündür kullanıyorum ve ben her gün böyle kusuyorum. Çok sıkıldım artık ilaçlar bile fayda etmiyor

Ben de sadece paxera 20 mg kullanıyorum daha önce farklı ilaçtı doktor doz değişimi yaptı, ilacı da değiştirdi. İlk ilacı uyumadan önce içiyordum. Paxerayı gündüz içiyorum çok daha rahat hissediyorum takıntılarım azaldı. Doktora bir danışın, belki ilaç içme saati değişse daha iyi olursunuz. Ne kadar süredir kullanıyorsunuz?

Redepra 15 mg, ilk hafta insanı uyuşuk gibi yapıyor ama sonra bünye alışıyor, o yan etkilerini yoğun bir şekilde yaşamıyorsunuz.
Çok zorlanıyorsanız eğer doktorunuzla redeprayı yarım doz almanızın faydalı olup olmayacağını konuşun.

Diğer ilacı bilmediğim için yorum yapamıyorum.

Paxerayı 9 gündür kullanıyorum. Dün gittim saatini değiştirdi ama yine akşam içeceğim. Siz paxerayı ilk içtiğinizde ne hissettiniz? Hiçbir şey yapasım gelmiyor ruh gibiyim. Sadece yatakta uzanıyorum

Redeprayla bir sıkıntım yok. Sadece uyumak için kullanıyorum. Diğer ilaçlar kötü yapıyor

Paxerayı 9 gündür kullanıyorum. Dün gittim saatini değiştirdi ama yine akşam içeceğim. Siz paxerayı ilk içtiğinizde ne hissettiniz? Hiçbir şey yapasım gelmiyor ruh gibiyim. Sadece yatakta uzanıyorum
Daha çok kısa bir süre. İlk 1-2 ay ilaca alışma süreci. Ben ilk içtiğimde mide bulantısı oluyordu. O da geçti. İntihar düşüncesi ilaç kullanmadan önce vardı, ilacı kullanınca o düşünce de gitti şükür. Antidepresan kullanmaya karşı büyük bir ön yargım vardı. Bir arkadaşım sağolsun bu konuda çok güzel konuştu benimle, onun sayesinde ilaç kullanmaya başladım rahatladım. İyi ki de ikna etmiş beni . Allah ondan razı olsun inşallah. Ayrıca 3 kursa gidiyorum, başka şeyler yapmak, kendimle ilgilenmek ruh halimi olumlu olarak etkiledi. Umarım siz de çok daha iyi olursunuz pes etmeyin

Yazdığım diğer ilaçları da kullandım onlarda da aynı etki olduğu için sürekli ilaç değiştirdi. Ay umarım 2 aya kadar kendime zarar vermem Çok teşekkür ederim umarım alışabilirim

Yazdığım diğer ilaçları da kullandım onlarda da aynı etki olduğu için sürekli ilaç değiştirdi. Ay umarım 2 aya kadar kendime zarar vermem Çok teşekkür ederim umarım alışabilirim
Çalışıyor musunuz, okuyor musunuz? Gün içinde yürüyüş yapıp kendinize vakit ayırıyor musunuz? Ayrıca psikoloğa gitmiyorsanız mutlaka psikoterapi almanızı da öneririm.

Çalışıyor musunuz, okuyor musunuz? Gün içinde yürüyüş yapıp kendinize vakit ayırıyor musunuz? Ayrıca psikoloğa gitmiyorsanız mutlaka psikoterapi almanızı da öneririm.
2 seans terapi aldım sonra sosyal fobimden dolayı bıraktım. Çünkü konuşurken rahatlamak yerine daha da endişeleniyordum bıraktım. Hayır çalışmıyorum. Gün içinde hep evdeyim. Ne film, dizi izleyebiliyorum ne de kitap okuyabiliyorum. O kadar halsizim ki konuşacak halim bile olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…