• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresan kullananlar?

elsa123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
182
1
66
Ankara
Merhaba öncelikle. Çok mutsuzum. Husuzursuzum. Birden heyecanlanıyorum içimde bayılıcakmışım gibi his oluyor. Korkuyorum birşey olacağından, hiç uyuyamamaktan, birdaha mutlu olamamaktan :( Hep üniversite hayalleri kurardım artık okumak bile istemiyorum. Şimdi olduğum yerden uzaklaşacağım. Köy gibi biryere gideceğim ama korkuyorum ya birden fenalaşırsam diye. Ne yapacağım bilmiyorum 3 gün sonra gideceğim acaba doktora gitsemmi? Ama antidepresan kullanmak istemiyorum. Bağımlı yapıyormuş. Ne yapmalıyım neolur yardım edin :( Dünyam karardı resmen :(

Evet eskiden kullandım 3 ay sonra doktor kontrolünde bıraktım bagımlılık yapmadı.Kardeşimde kullandı bir süre oda doktor kontrolünde kullandı ve yine doktor kontrolünde bıraktı onda bir bagımlılık yapmadı.Bağımlılık yapmasını istemiyorsanız ilacınızı doktor kontrolünde kullanacaksınız kafanıza göre kullanmıyacaksınız yani 2 gün içeyim 3.gün içmeyeyim diye birşey olamaz.

1 sene kullandım.
Son dönemlerde dozajı azaltmıştı doktorum.
Hiç bir şekilde bağımlılık yapmadı.
Çok faydasını gördüm.

Ben kullanıyorum kesinlikle tavsiye etmiyorum,gerçi haptan hapa değişiyor ama şu an kullandığım hap olmadan uyuyamıyorum sabaha kadar dönüp dolaşıyorum çok fena bağımlılık yaptı günde 1 tane kullanmama rağmen 3 tane kaldı içinde tekrar gideceğim,bakalım.. :50:

Allah şifa versin
huzursuzluk hissi çok kötü
sıkıntılı zamanlarda daha çok huzursuzluk hissi oluyor
antidepresana seçenek olarak psikoterapiler geliştirilmeye başlandı artık
dün bayağı araştırma yaptım netten, sonra bir makale buldum iç sıkıntısı ile ilgili
açtığım konularda da alıntı yaptım makaleyi aynen
çok mantıklı buldum belki sizler de faydalanırsınız
benim o makaleden çıkardığım sonuç; beden gıdalarla beslendiği gibi ruhun da gıdaya ihtiyacı vardır
ruhun gıdası da dua ve şükürdür, tevekküldür
bunlar olmazsa aç kalır huzursuzluk duyar
hatta aklıma şu ayet geldi: Kim beni anmaktan gaflet ederse ona dar bir geçim vardır... Ta Ha suresi 124

zaten antidepresanı doktor kontrolü dışında kullanmak ya da dozunu kendince değiştirmek, bazen alıp bazen almamak, birden kesmek, aynı saatlerde almamak daha kötü yapıyor

Bende kullandım zamanında kullanımına uyarsan bir sorun olacağını düşünmüyorum ayrıca seni rahatsız eder ise doktorun ile görüşüp daha uygun bir ilaca da geçebiliyorsun. Doktorun kontrolünden çıkma asla ve bu durumu doktoruna da belirt.

Antidepresanlar bağımlılık yapmaz.Bağımlılık yapan diazem gibi ilaçlar yeşil reçete ile verilir.Ben uzun süredir kullanıyorum.Doktor kontrolünde tabii.Bünyenin sarsılmaması için yavaş yavaş doz artırılıp azaltılıyor..Yavaş yavaş azaltılan antidepresanlardan başka birde kortizonları biliyorum ben

Önce bir doktora git, her hastaya aynı ilaç verilmiyor, antidepresanlar dikkatli kullanılacak ilaçlar, kullanman gerekirse doktorunun önerdiği şekilde kullanırsan bağımlılık gibi bir sorunun olmaz. Bağımlılık tabir edilen şey daha çok uykusuzluk problemi olan insanlarda görülüyor, uyumak için antidepresan alıyorlar ve buna alışıyorlar. Problem çözülmediği için, sadece antidepresanla uyuyabildikleri için kendilerini bağımlı sayıyorlar. Doktorun dediklerinden çıkmazsan bir sorun olmaz, hem bakalım antidepresan verecek mi, önce teşhis lazım

Merhaba öncelikle. Çok mutsuzum. Husuzursuzum. Birden heyecanlanıyorum içimde bayılıcakmışım gibi his oluyor. Korkuyorum birşey olacağından, hiç uyuyamamaktan, birdaha mutlu olamamaktan :( Hep üniversite hayalleri kurardım artık okumak bile istemiyorum. Şimdi olduğum yerden uzaklaşacağım. Köy gibi biryere gideceğim ama korkuyorum ya birden fenalaşırsam diye. Ne yapacağım bilmiyorum 3 gün sonra gideceğim acaba doktora gitsemmi? Ama antidepresan kullanmak istemiyorum. Bağımlı yapıyormuş. Ne yapmalıyım neolur yardım edin :( Dünyam karardı resmen :(

öncelikle mevlam şafi ismi hürmetine şifa versin tabiki önce doktora gitmelisin ama ilaç çare degil bir ara bendede başladıgını hissetmiştim resmen kalp krizi geçiriyorum hissi vardı ama şükür onu yendim ne zaman için sıkılır bunalırsan kuran oku özellikle yasin süresini okumayı bilmiyorsan hemen abdest al ve at kendini dışarı gezmek kesinlikle çözüm kapalı yerler insanı daraltır allah yardımcın olsun

Aslında antidepresan ilaçlar bahsettiğin belirtiler kategorisinde değil de hani böyle bi tramva kaza felaket boşanma felan geçirmiş kişilere tavsiye ediliyor sanki
anlattıkların daha çok Anksiyete gibime geldi konunun uzmanlığıyla zerre kadar alakam yok tamamen etrafımdaki kaygı bouzkluğu yaşayan kişilerden eşleştirdim.
Sadece bi uzmana danışmadan bilemezsin önyargılı olma demeye çalışıyorum.

Back
X