- 25 Nisan 2013
- 106
- 58
- 53
- Konu Sahibi _tiramisu_
Merhaba kizlar. Yine ben ve yeni bir sorun...
Yaklasik 1 ay once sonrunlarimla basa cikamayacagimi anlayinca bir psikiyatriste gitmeye karar verdim. Doktor depresyon tanisi koydu. Hic sasirmadim zaten bu duruma. Bir sekilde tedavi olup kurtulmak istiyordum o igrenc ic sikintisindan, takintilarimdan, umutsuzlugumdan...
Bana cipralex diye bir ilac verdi. Ilk 1 hafta 10 gun kadar yan etkileriyle karsilastim tabi. Ama sonra bir seylerin duzeldigini hissedebiliyorum. Ilac gercekten iyi geldi. Su ana kadar her sey normal gayet guzel, simdi benim icin anormal olan kisma geceyim.
Benim canim annecigim ilk gunden karsi cikti antidepresan kullanmama. Onun icin bu cok kotu bir durum. Her seyi ben sorun edip buyutuyormusum, bu yasta ilac bagimlisi olacakmisim, deliligi yakistirmisim kendime ve daha neler neler. Bu ay bir kac kez adet doneminde olmamama ragmen affedersiniz kanli akinti gordum annem bunu da ilaca bagliyor. Doktorum boyle bir yan etki oldugunu soyledi fakat bu kadar erken olmasi imkansiz dedi. Annem yine de ilactan oldu diyor. Ilaci birakmami istiyor. Itiraz edincede lafimi dinlemiyorsun, beni adam yerine koymuyorsun, iste bu kadar degersizim gozunde diyor.
Doktorum ilaci 10 mg kullanmami istedi. Beklediginden fazla olumlu etki gosterince ilaci 5 mg. a indirdi, 2 hafta sonra kontrole gel dedi. Pazartesi kontrole gidecektim guya ama ilaci birakacagim galiba. Bu gun ceyrek ictim ilaci. Iyi mi yaptim kotu mu yaptim bilmiyorum. Eskisinden daha kotu olmaktan korkuyorum. Birileri akil versin lutfen...
merhaba..bi dönem bende cipralex kullandım(bir ay kadar) gerçekten rahatlattı, sakinleştirdi..bende kaygı bozukluğu, gereksiz telaşlanma var..senin gibi doktorla ilk görüşmemde ağlamıştım, kontrole giderken ise sürekli kahkaha modundaydım:)
etkisi gerçekten güzel ama bu halin ilaç etkisi ile olması beni rahatsız ediyordu vücut çok fazla alışmadan bırakmaya karar verdim..
ve kararımın doğru olduğuna iki gün önce emin oldum..
bizim bir akraba var, kızın düğününe bir hafta kala nişanlısı bıraktı, çocuğun annesi sevmemişti kızı en sonunda vazgeçirdi oğlunu. düğün belli, kartlar dağıtılmış, ev hazır, her şey tepetaklak oldu..tabi kız dağıldı baya, saldırganlaştı..iki yıl önceki durumdu bu ve antidepresan kullandı uzun süre..
şimdi ise duyduğum şu.
önümüzdeki hafta düğünü var, bu sıralar sürekli bayılıyormuş, hastaneye gitmiş ve tetkikler sonucu karaciğerin büyük bölümünün çalışmaz halde olduğunu söylemişler. hastaneye yatıracaklarmış düğün dolayısıyla kabul etmemiş. imza alıp öyle bırakmışlar kızı.
ve doktoru antideprasanların etkisiyle olmuş olabilir demiş..
o kadar üzüldüm ki.. daha 24 yaşında..
ne kadar zararsız, yan etkileri geçici deselerde bu ilaçlar vücudu tahrip ediyo, anlattığım durumu sadece bu ilaçlara bağlamayız tabi başka etkenler de vardır ama doktor dahi bu cümleyi kullandıysa demek ki payı büyük..
demem o ki mümkünse kullanmayalımm..yoksa bende içmek istiyorum kafa rahat, yüzünde bir gülümseme..hoş oluyo:)