• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

antidepresan kullanmak bu kadar mi kotu? of anne...

Merhaba kizlar. Yine ben ve yeni bir sorun...
Yaklasik 1 ay once sonrunlarimla basa cikamayacagimi anlayinca bir psikiyatriste gitmeye karar verdim. Doktor depresyon tanisi koydu. Hic sasirmadim zaten bu duruma. Bir sekilde tedavi olup kurtulmak istiyordum o igrenc ic sikintisindan, takintilarimdan, umutsuzlugumdan...

Bana cipralex diye bir ilac verdi. Ilk 1 hafta 10 gun kadar yan etkileriyle karsilastim tabi. Ama sonra bir seylerin duzeldigini hissedebiliyorum. Ilac gercekten iyi geldi. Su ana kadar her sey normal gayet guzel, simdi benim icin anormal olan kisma geceyim.

Benim canim annecigim ilk gunden karsi cikti antidepresan kullanmama. Onun icin bu cok kotu bir durum. Her seyi ben sorun edip buyutuyormusum, bu yasta ilac bagimlisi olacakmisim, deliligi yakistirmisim kendime ve daha neler neler. Bu ay bir kac kez adet doneminde olmamama ragmen affedersiniz kanli akinti gordum annem bunu da ilaca bagliyor. Doktorum boyle bir yan etki oldugunu soyledi fakat bu kadar erken olmasi imkansiz dedi. Annem yine de ilactan oldu diyor. Ilaci birakmami istiyor. Itiraz edincede lafimi dinlemiyorsun, beni adam yerine koymuyorsun, iste bu kadar degersizim gozunde diyor.

Doktorum ilaci 10 mg kullanmami istedi. Beklediginden fazla olumlu etki gosterince ilaci 5 mg. a indirdi, 2 hafta sonra kontrole gel dedi. Pazartesi kontrole gidecektim guya ama ilaci birakacagim galiba. Bu gun ceyrek ictim ilaci. Iyi mi yaptim kotu mu yaptim bilmiyorum. Eskisinden daha kotu olmaktan korkuyorum. Birileri akil versin lutfen...

merhaba..bi dönem bende cipralex kullandım(bir ay kadar) gerçekten rahatlattı, sakinleştirdi..bende kaygı bozukluğu, gereksiz telaşlanma var..senin gibi doktorla ilk görüşmemde ağlamıştım, kontrole giderken ise sürekli kahkaha modundaydım:)

etkisi gerçekten güzel ama bu halin ilaç etkisi ile olması beni rahatsız ediyordu vücut çok fazla alışmadan bırakmaya karar verdim..

ve kararımın doğru olduğuna iki gün önce emin oldum..
bizim bir akraba var, kızın düğününe bir hafta kala nişanlısı bıraktı, çocuğun annesi sevmemişti kızı en sonunda vazgeçirdi oğlunu. düğün belli, kartlar dağıtılmış, ev hazır, her şey tepetaklak oldu..tabi kız dağıldı baya, saldırganlaştı..iki yıl önceki durumdu bu ve antidepresan kullandı uzun süre..

şimdi ise duyduğum şu.
önümüzdeki hafta düğünü var, bu sıralar sürekli bayılıyormuş, hastaneye gitmiş ve tetkikler sonucu karaciğerin büyük bölümünün çalışmaz halde olduğunu söylemişler. hastaneye yatıracaklarmış düğün dolayısıyla kabul etmemiş. imza alıp öyle bırakmışlar kızı.
ve doktoru antideprasanların etkisiyle olmuş olabilir demiş..
o kadar üzüldüm ki.. daha 24 yaşında..

ne kadar zararsız, yan etkileri geçici deselerde bu ilaçlar vücudu tahrip ediyo, anlattığım durumu sadece bu ilaçlara bağlamayız tabi başka etkenler de vardır ama doktor dahi bu cümleyi kullandıysa demek ki payı büyük..
demem o ki mümkünse kullanmayalımm..yoksa bende içmek istiyorum kafa rahat, yüzünde bir gülümseme..hoş oluyo:)

merhaba..bi dönem bende cipralex kullandım(bir ay kadar) gerçekten rahatlattı, sakinleştirdi..bende kaygı bozukluğu, gereksiz telaşlanma var..senin gibi doktorla ilk görüşmemde ağlamıştım, kontrole giderken ise sürekli kahkaha modundaydım:)

etkisi gerçekten güzel ama bu halin ilaç etkisi ile olması beni rahatsız ediyordu vücut çok fazla alışmadan bırakmaya karar verdim..

ve kararımın doğru olduğuna iki gün önce emin oldum..
bizim bir akraba var, kızın düğününe bir hafta kala nişanlısı bıraktı, çocuğun annesi sevmemişti kızı en sonunda vazgeçirdi oğlunu. düğün belli, kartlar dağıtılmış, ev hazır, her şey tepetaklak oldu..tabi kız dağıldı baya, saldırganlaştı..iki yıl önceki durumdu bu ve antidepresan kullandı uzun süre..

şimdi ise duyduğum şu.
önümüzdeki hafta düğünü var, bu sıralar sürekli bayılıyormuş, hastaneye gitmiş ve tetkikler sonucu karaciğerin büyük bölümünün çalışmaz halde olduğunu söylemişler. hastaneye yatıracaklarmış düğün dolayısıyla kabul etmemiş. imza alıp öyle bırakmışlar kızı.
ve doktoru antideprasanların etkisiyle olmuş olabilir demiş..
o kadar üzüldüm ki.. daha 24 yaşında..

ne kadar zararsız, yan etkileri geçici deselerde bu ilaçlar vücudu tahrip ediyo, anlattığım durumu sadece bu ilaçlara bağlamayız tabi başka etkenler de vardır ama doktor dahi bu cümleyi kullandıysa demek ki payı büyük..
demem o ki mümkünse kullanmayalımm..yoksa bende içmek istiyorum kafa rahat, yüzünde bir gülümseme..hoş oluyo:)

Uzuldum yazik kizcagiza. Benim durumum su; yaklasik bir yil boyunca sebepsiz yere ic sikintisi yasamam. Nefes almami engelliyordu, en mutlu zamanda bile gelip corekleniyordu yuregime. Yalniz kalmamaya, dusunmemeye calistim ama yok. En neseli en sevdigim insanlarin yaninda bile bogulacak gibi oluyordum. Artik kendime zarar veresim geliyordu. Namazlardan sonra dua ederken agliyordum, rabbim kurtar beni bu ic sikintisindan diye. Ama baktim ki ben artik tahammul edemiyorum.

Azalacagi yerde artiyordu. Gittim doktora istemeye istemeye. Mecburdum. Cunku yasim daha cok genc. Ya daha cok artarsa, ya kendime zarar verirsem diye korkuyordum. Bu igrenc duyguyu yasadigimi soyledim. Sonra beni bu kadar fazla rahatsiz etmeyen diger sikayetleri. Depresyon dedi. Kullandim ilaci ,o igrenc seyi yasamiyorum bir aydir. Bu yuzden cok mutluyum iste. Birakmayi dusunuyorum ama bagimlilik yapmasindan cok ayni seyleri tekrar yasamaktan korkuyorum. Rabbim tekrardan yasatmaz insallah.

annenize burdaki cevapları okutun bence
annenizin sandıgı kadar kötü ilaçlar degiller antidepresanlar
ama kafanıza göre kullanmakta dogru degil
madem tedaviye başladınız devam edin
bu ilaçların en kötü yan etkisi kilo aldırımı
tabi o da kişiden kişiye göre degişir

Beyin böbrek gibi pankreas gibi ilaçlarla kontrol altına alınabilecek bir organ değil. Amerika'da yapılan bir araştırmanın haberinde antidepresanların işe yRamadığını Söylüyordu plesabo ilaçla aynı sonuçlar göstermişti antidepresanları kullananlar. Depresyonu terapi ile tatil ile çözmeye çalışın bence. Ailenizden destek alın , sevgili yapın, çocukluk arkadaşım depresyon ilaçları kullanıyordu . Doktorlar çeşit çeşit depresyon ilaçları yazdılar . Hepsini kullandı , hatta hastahaneye bile yattı. Ama intihar edip öldü. Bu ilaçların nasıl etki ettikleri daha bilinmiyor , kimi serotonin artırıyor kimi uyuşturuyor. Eğer ağır değilse hastalığın kullanma ilaç . Annen haklı ,

merhaba arkadaşa katılıyorum ve bu ilacı bende kullandım 6 ay dr kontrolünde kullandım sözde ama git gide beni iyileştireceğine kötüleştirdi çünkü insanın beynini uyuşturuyor ve hiç bir duygu hissetmiyorsun..acıma duygusu vs..kulandıkça şu duyguyu hissettim hep: yanımda adam öldürseler umrumda olmadı ( ki gerçek hayatta asla böyle biri değildim)herşeye aman boşver dedim.. belki iyi yanları da var ama kötü yanları bana göre çoktu..ve ben bunları yaşadım uydurmuyorum ister inan ister inanma ama şunu derim ki bidaha sakın kullanma bunu kullanacağına bol bol kitap oku .....hoşçakalll.

Uzuldum yazik kizcagiza. Benim durumum su; yaklasik bir yil boyunca sebepsiz yere ic sikintisi yasamam. Nefes almami engelliyordu, en mutlu zamanda bile gelip corekleniyordu yuregime. Yalniz kalmamaya, dusunmemeye calistim ama yok. En neseli en sevdigim insanlarin yaninda bile bogulacak gibi oluyordum. Artik kendime zarar veresim geliyordu. Namazlardan sonra dua ederken agliyordum, rabbim kurtar beni bu ic sikintisindan diye. Ama baktim ki ben artik tahammul edemiyorum.

Azalacagi yerde artiyordu. Gittim doktora istemeye istemeye. Mecburdum. Cunku yasim daha cok genc. Ya daha cok artarsa, ya kendime zarar verirsem diye korkuyordum. Bu igrenc duyguyu yasadigimi soyledim. Sonra beni bu kadar fazla rahatsiz etmeyen diger sikayetleri. Depresyon dedi. Kullandim ilaci ,o igrenc seyi yasamiyorum bir aydir. Bu yuzden cok mutluyum iste. Birakmayi dusunuyorum ama bagimlilik yapmasindan cok ayni seyleri tekrar yasamaktan korkuyorum. Rabbim tekrardan yasatmaz insallah.

iç sıkıntılarınız sebepsiz değildir bence ama ilaç uyuşturuyor hiç bişey hissetmemeye başlıyoruz.. psikolog da yardımcı olabilir bence travmatik bir durum yok anladığım kadarıyla..kendinle konuş(yüzleşme de olabilir:)) ne sebep olabilir bu sıkıntıya, bir şey çıkacaktır, onun üstesinden gelmeye çalış.namazlarda dua etmeye devam et sıkıntıyı veren dermanını da verir.

bir yerde okumuştum araştırırken, cipralex bir süre sonra dengeliyormuş her şeyi yani ne üzüntüyü ne de sevinci uçlarda yaşamıyosun hepsine normal bir tepki:)anneler hep haklı:)

Bnm konuma yorum yapmissin hatirlarsin bni canim.. bnde depresyondayim ve eslorex 10 mg kullaniyorum ciplarexle ayniymis bu ilac adi farkli dedi eczane. daha once de bir yil kullanip birakmistim gayet iyi gelmisti ama 6 ay snra yine basladim cunku tam ilaci biraktigim zaman sevgilimden ayrildim babam isdiz kaldi tekrar nuksetti depresyon. bizim binada cogu kisi kullaniyor unutma akil sagligimizdan olsak kimin bize faydasi olacak. banada teyzemler filan kullanma sakin diyorlar cunku bilincli degiller annemi de bn konusarak anlayarak ogrettim artik o bana soruyr ilacini aldinmi die. snde annenle konus bagimlilik yapanlat kirmizi receteli bunlar asla bagimlilik yapmaz de. nasil basin agriyinca agri kesici aliyrsun depresynda beyindeki mutluluk hormonu eksiklignden olur ve ilac tedavi eder de . en az 6 ay kullan sakin birakma. iyi gelecek. deLi meli diyen kimseye aldirs etme annen bile olsa annen degsmiyrsa biraktim.de ona sn yine ic nerden bilcek gizle bir arkadasim boyle yapiyr.

annen neden herseyini biliyor. bıraktım de devam et. ayrıca özel kadınlık hallerini de rapor etme. sen bir eşya değilsin.

Merhaba kizlar. Yine ben ve yeni bir sorun...
Yaklasik 1 ay once sonrunlarimla basa cikamayacagimi anlayinca bir psikiyatriste gitmeye karar verdim. Doktor depresyon tanisi koydu. Hic sasirmadim zaten bu duruma. Bir sekilde tedavi olup kurtulmak istiyordum o igrenc ic sikintisindan, takintilarimdan, umutsuzlugumdan...

Bana cipralex diye bir ilac verdi. Ilk 1 hafta 10 gun kadar yan etkileriyle karsilastim tabi. Ama sonra bir seylerin duzeldigini hissedebiliyorum. Ilac gercekten iyi geldi. Su ana kadar her sey normal gayet guzel, simdi benim icin anormal olan kisma geceyim.

Benim canim annecigim ilk gunden karsi cikti antidepresan kullanmama. Onun icin bu cok kotu bir durum. Her seyi ben sorun edip buyutuyormusum, bu yasta ilac bagimlisi olacakmisim, deliligi yakistirmisim kendime ve daha neler neler. Bu ay bir kac kez adet doneminde olmamama ragmen affedersiniz kanli akinti gordum annem bunu da ilaca bagliyor. Doktorum boyle bir yan etki oldugunu soyledi fakat bu kadar erken olmasi imkansiz dedi. Annem yine de ilactan oldu diyor. Ilaci birakmami istiyor. Itiraz edincede lafimi dinlemiyorsun, beni adam yerine koymuyorsun, iste bu kadar degersizim gozunde diyor.

Doktorum ilaci 10 mg kullanmami istedi. Beklediginden fazla olumlu etki gosterince ilaci 5 mg. a indirdi, 2 hafta sonra kontrole gel dedi. Pazartesi kontrole gidecektim guya ama ilaci birakacagim galiba. Bu gun ceyrek ictim ilaci. Iyi mi yaptim kotu mu yaptim bilmiyorum. Eskisinden daha kotu olmaktan korkuyorum. Birileri akil versin lutfen...[/QUOTE

QUOTE]

Back
X