Antidepresan sonrasi gelen kabuslar

mozzy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
1.719
1.580
248
İstanbul
Selam kizlar ne zamandir bu konuyu acmayi dusunuyordum ama gecici birseydir diye erteleyip duruyordum..
Lakin bugun birebir ayni ani tekrar yasamis gibi uyaninca konuyu acmaya karar verdim..

Derdim su ki ; berbat bir evlilik berbat bir cocukluk gecirdim.. sonuc olaraj anksiyete ve panik atak hastasiyim.. iki aydir antidepresan kullaniyorum ve taaa cocuklugumda yasadigim seyleri ruyalarimda goruyorum.. evliligimdeki seyleri hic gormedim simdiye kadar ama babam annem o cehennem gibi ev kavgalar... hepsi...

Bu tarz birsey normal mi ?? Psikiyatrla ayda 1 gorusuyorum onada soracagim.. bu tarz birsey yasamis olanlar var mi ??

Kullandiginiz ilacin yan etkilerini arastirin, butun antidepresanlar bir olmaz. Önceden bende kullanmıştım sadece erkenden uykum geliyordu bu kadar.

Kullandiginiz ilacin yan etkilerini arastirin, butun antidepresanlar bir olmaz. Önceden bende kullanmıştım sadece erkenden uykum geliyordu bu kadar.
Uyku bendede yapiyor ama uyumak istemiyorum bu kabuslar yuzunden.. yan etkileri genelde cok gercekci ruya gordurur falan demisler ekside ama ben yasadiklaeimi görüyorum..

Tesekkurler cevabiniz icin

Bilinçaltınızda derinlere gömdüğünüz olayları açığa çıkarıyordur belki de. Beyin kimyasallarınızı değiştiriyor çünkü, rüyalarınızı etkilemesi çok doğal.

Uyku bendede yapiyor ama uyumak istemiyorum bu kabuslar yuzunden.. yan etkileri genelde cok gercekci ruya gordurur falan demisler ekside ama ben yasadiklaeimi görüyorum..

bastırdığınız bilinç altınızda biriken duygular çıkıyor yüzüne geçmişi affedip barışmayınca bir adım ilerlenmiyor maalesef terapi alma şansınız da varsa terapiyle ilacı beraber yürütün derim

Yan etki gercekci ruyalarsa yasadiginiz sey normaldir ve bu bir süreçtir. Gordugunuz ruyalarin içeriği hapla ilgili degildir, bilincaltiniz yani o hapı kullanan herkes ayni icerikte ruyalar goremez elbette. Bunu yinede danışın doktorunuza belki farklı bir hap ile devam etmenizi önerir bilmiyorum.

Terapi alma sansim suan yok.. oglum ozelde psikologla gorusuyor ve kendime butce ayiramiyorum suan icin.. peki gecicimidir ?? Ne kaadar cok.sey biriktirmisim insan beyni inanilmaz birsey

Depresani bilmem lakin b12 canima okudu hap verdi dr kokusundan hazetmeyince mide bulantisi yapar diye icip yattim aman yarabbim neler neler 8 yasinda pazarda kayboldugumdan tutun 10 yasinda kol kirma animmi dersiniz hic aklimin ucundan gecmeyen ilkokul 1 deki en silik arkadaslarimmi dersiniz birde full hd onuda gectim guya eksikligi gerginlik yapiyor derler ben uyaniyorum bir sinir bir sinir cinnet kivaminda aradim sordum kendi yapmaz birakma dedi

Ecz.ci ablamiz tanidik gittim sordum sinirleri uyaran onaran vitaminlerden yapabilir baslarda sabah al bol su ic dedi kadin oyle yapinca duzeldim mesela istah acar falan derler bende oyle yapmadi ama uykuda yordu beni resmen sukur gunduze donunce duzeldi
Konusun dr unuzla saka gibi geliyor ama insani inanilnaz etkiliyor anliyorum sizi her ilacin vitamin dahi olsa bunyede etkisi farkli degistirir belki

Terapi alma sansim suan yok.. oglum ozelde psikologla gorusuyor ve kendime butce ayiramiyorum suan icin.. peki gecicimidir ?? Ne kaadar cok.sey biriktirmisim insan beyni inanilmaz birsey

Eğer öyle bir etki yaratan ilaç bulunsaydı zihinsel hastaliklarin tedavisinde önemli bir adım atılmış olurdu..

Durumu size şöyle anlatayım. Muhtemelen ayrıntılara çok takılan ve ince düşünen bir insansınız bu sizi mutsuz ediyor. Antidepresan da dikkat ettiğiniz ayrıntıları atlamanizi sağlıyor. Ancak düşünce sisteminiz buna uygun değil. Dolayısı ile rüyalarınız bu eksikliği geçmiş ile tamamlıyor.
Örnek vereyim; diyelim ki gün içinde kırmızı elbiseli birine çok sinirlendiniz. Rüyanızda normalde o kişi ile bağlantılı bir şey görmeniz gerekirken beyin , antidepresan yuzunden o detayi atlıyor sadece 'sinirlenme' duygusu kalıyor. Bilinçaltınız bunu geçmiş ile tamamlıyor ve rüyanızda geçmişte sizi sinirlendiren bir kişiyi ya da bir olayı görüyorsunuz.

Evet, geçicidir

Maalesef o haplar halusinasyon gorduruyor. Keske hic baslamamis olsaydiniz.. Kullanan bi tanidiktan biliyorum. Odasindaki esyalari bile canavar kotu bir hayvan seklinde goruyormus. Odada insanlar goruyormus. Yorganini cekiyorlarmis vs. Ins atlatirsiniz cok gecmis olsun..

Yesil Cilek Mantikli geldi hakli olabilirsiniz...

Alabalik32 o tarz uyanikken bir sikintim yok.. ilac aslinda iyi geldi bile diyebilirim. Takildigim bir konuyu butun gun dusunup soyle olsa soyle olur boyle olsa boyle olur diye dusunmekten en son acilde gozumu acmaktan kurtuldum. Ama dedigim gibi cok kabus goruyorum ve hep cocuklugum.. umarim yan etkidir ve gecicidir

Bizim tanidikta uyurken goruyor gozunu aciyormus hic bir sey yok

Pardon ben uyanikken gibi anladim.. onunkide kotuymus.. ne kadardir devam ediyor azalma vs olmamis mi ??

Bana en az bir yil ilaci kullanacaksin dedi doktor.. korktum simdi
Ilaci arada aliyor simdi. Kesildi diyor. Aslinda bu tur ilaclari gunduz iceceksiniz. Tanidik gece uyumak icin iciyordu o kabuslardan sonra gelde uyu. Ilaci afi lustral

Ilaci arada aliyor simdi. Kesildi diyor. Aslinda bu tur ilaclari gunduz iceceksiniz. Tanidik gece uyumak icin iciyordu o kabuslardan sonra gelde uyu. Ilaci afi lustral
Ben iki ilac aliyorum gunduz baska gece baska.. cunku uykumu getirmiyor antidepresan.. lustral bir ara bende kullandim benimkinden daha agir gir ilac.. konusamiyordum cevap veremiyordum robot gibiydim . Daha dusuk dozu olan ayni ayar bir ilac verdi simdi.. ismini vermemde sakinca var mi bilmiyorum paxil iciyorum artik

Ne tarz bir antidepresan ve hangi dozlarda kullanıyorsunuz bilmiyorum ama gayet olabilecek etkiler bunlar. İnternetten ilaçla ilgili başkalarının yazdığı yorumları vs okuyup kafanızı karıştırmayın. Herkeste yan etkileri değişkenlik gösterir. Sanırım henüz ilaca alışma evresindesiniz, geçecektir mutlaka. Çok katlanılmaz bir hal alan yan etki varsa mutlaka söyleyin doktorunuza çünkü ilaç değişikliğine de gidilebiliyor o zaman.

Öncelikle geçmiş olsun.
Aslında psikiyatrist ilacı verirken yan etkilerini söyler genelde, geçen yıl kullandığım antidepresan bende de benzer şeylere yol açmıştı, hatta uyanıp kurtuldum derken tekrar uyuyunca devamını falan görüyordum çok can sıkıcı bir durum gerçekten. Ama doktor rüyalarında farklılaşma görebilirsin demişti, yani normal bir yan etki olabilir. Ama dayanılamayacak durumdaysa doktorunuzla daha erken görüşseniz daha iyi olabilir, belki ilaçta ya da dozda değişiklik yapar.
Geçmiş olsun tekrardan:)

Takintili bir tip oldugum icin evet ya ben boyle birseyler hatirliyorum diye dusunup duruyorum.. sanki tekrar yasamisim gibi. Kendime uzuluyorum falan.. hatta soyle soyluyeyim babam saclarimi kesmisti toplamiyorum diye.. gun boyu saclarimi kontrol edip durdum.. unuttugum bir olaydi saniyordum.. Adam oldu gitti suan ondan nefret ediyorum tekrardan

Haklisiniz bu hafta ici gidip bunlari doktorla konussam iyi olacak

Bir seneye yakın kullandım.
Film tadında kabuslar gördüm her gece hemen hemen.
Normalde rüyalarımı hatırlamam bile.
O dönemde anneannem öldü ve cenazeyi görmemle(fazla etkilenmedim sanıyordum) kabuslar anneanneme döndü, ilacı bırakana kadar yine hemen her gece ona dair bir şeyler gördüm.

Bazı antidepresanlarda var böyle bir etki.

Bende kokusundan dolayı içemiyorum meyve suyuyla içmeyi deneyin biraz daha rahat içersiniz o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…