Antidepresan ve düşünme yetimdeki değişiklikler fikir istiyorum

Antidepresanın yan etkisi bu malesef. Ama size iyi gelecek olan da yine antidepresanlar. Kullanmaya devam yani.

Ilk zamanlar bunye alisincaya kadar insan oyle oluyor. Bende ilk basladigimda kendimi robot gibi hissediyordum.Bos bos bakmalar,surekli yatma istegi,algilamada gucluk, bir olay karsisinda tepkisislik,hissizlik hepsini yasadim bunyem alisinca hepsi gecti. Benim sizi tavsiyem ilaclarinizi duzenli alin ama sadece ilaci alip iyi olcam diyede beklemeyin ve kendinizi dinlemeyin. Mesela kitap okuyun,el isi yapin,tas boyama resim vs.yapin.Ben oyle yapiyorum ve daha iyi hissediyorum

Oncelıkle cok gecmıs olsun.Antıdepresan hakkında olumsuz yorumlardan ve baska sebeplerden dolayı en yakınlarım dısında kımseye soylemedım bende. 5 senedır kullanıyorum bende ılk bir aydan sonra daha ıyı hıssedıceksınız doktorlar bıle mım. 6 ay kullanılması taraftarı. Ben de ılk ay aynı sekılde olmustum beynım puzzle gıbıydı. Ve ben 5 kılo vermıstım ılk bır ayda. Ilerleyen surecle ılgılı yorum yapmam dogru olmaz herkesın rahatsızlıgı farklı cunku bırbırıyle baglantılı bır surec. Rahatsızlıgınızın tanısı nedır bu da onemlı. Soyleyebılıcegım tek sey bu surecte kendınızı yasadıgınız durumu anlatmaya calısmayın asla anlayamazlar ve sıze ıyı gelecegını dusunduklerı yorumlar bılakıs sızı daha da yorar. Tecrubeyle sabıt.

sanırım 1 ay sonra değişmeye başlar haklısınız

Katiliyorum, boyle ilaclarin amaci beyni uyusturup aci, mutsuzluk, keder hislerini bitirmek degil mi zaten?
ben eski halime dönmüştüm ama olumluda düşünebiliyordum cherry daha öncede kullandım böyle duygular olmamıştı ki bende her ilaç bunu yapmıyor bazıları yapıyor yan etki olsa gerek.

Öncelikle geçmiş oşsun, ablam da kullandı bi dönem panik atak için. Dediğin gibi robot gibiydi. Nişanlısı için bile ne hissettiğini anlayamıyordu. Ağlıyordu, seviyor muyum sevmiyor muyum, ayrılsam ilerde iyileşince pişman olur muyum, diyordu. Şimdi evli eşini çok seviyor. İlaçları kendi başınıza bırakmayın ama daime iyi olacağınıza bunun da sizin elinizde olduğuna inanıp iyi düşünün.

geçici bir durum evet sinirlenebiliyorum canımda sıkılabiliyor ama sevinemiyorum.

Duygu durumunuz duzene girene kadar bocalayabilirsiniz. Hissettiklerinizi doktorunuzla paylasin. İrtibatiniz saglam olsun. Bu donem icin soyleyebilecegim onemli kararlar vermeyin. Ruhunuz alciya alindi farz edin. Kiriklar onarilinca her sey duzelecek ilgi ve dikkatinizi ruh halinize odaklamayin. Gececek.

Siz zaten depresyonda olduğunuz için tedavi görüyorsunuz, unutmayın. Yani o mutlu muyum, hisli miyim, hissiz miyim vs... Bütün bunlar sizin hastalığınızdan ötürüdür.

Bizim millette bir antidepresan uyutur, hissizleştirir inancı var. Böyle bir şey yok. Antidepresanlar sizin beyninizin bozulan kimyasını düzene sokmak için var, siz uyuyun, unutun diye değil. Uyku hapı değil bunlar. Sizi normale getirmek için varlar. Yani dedikleriniz, siz kendinizi şartlandırdığınız için psikolojik olarak var da olabilirler. Böyle bir şey var. Plasebo etkisi gibi.
Kendi kendiniz aşırı dinlemeyi bırakıp iyileşmeye odaklanın bence. Doktorunuzun dediği gibi.

Ek olarak, evet antidepresan kullandım. Gayet de kullanmadığım zamanki halimden daha normal bir hale gelmiştim. Ama bu 3 haftada olmuyor. Öyle sihirli değnek değimiş gibi iyi veya kötü yönde kendin dışı bir insana da dönüşmüyorsun zaten. Ruh gibi olmak veya hep mutlu bir insana dönüşmek gibi. Bunlar kronik ilaçlar. Uzun dönem kullanılır. Sizin akıl sağlığınızı olabildiğince hizada tutar sadece.

Cok guzel ozetlemışşınız zıra ben artık bunları kendı cevremde dahıl anlatmaya yoruldum bıraktım artık.

Cok guzel ozetlemışşınız zıra ben artık bunları kendı cevremde dahıl anlatmaya yoruldum bıraktım artık.
Kızlar bakın ben daha öncede ilaç kullandım hiç böyle olmadım bazı ilaçlar bunu yapabilir çokta iyi olduğumu iddia etmiyorum ki doktorum iyi olduğumu söylüyor düşünme yetim de kayıplar var geçen hafta tamamen normaldim zamanla değişecektir. Çok ağır ilaçlar kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…