- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
- Konu Sahibi Cokopremses
-
O dönemlerde ben de gitmiştim. Derdim var hastayım falan sanıyordum ama aslında şimdiyi düşününce o zamanlar kötü dediğim psikilojim bile şimdiye kıyasla çok çok iyiymiş.Ben lisedeyken ve üniversitedeyken birer kere gittim.
Odaya girdim, şikayetin ne dedi doktor.
İlk gittiğimde sinirlendiğimde sağ kolum uyuşuyordu, ikinci de odaklanamıyordum hiç konuşmadık ilaç verdi yolladı.
İlk ilaç uyku düzenimi o kadar bozmuştu ki sabah 7:30’da derse kalkamıyordum okulu bıraktım ters tepti iyice.
Bu arada ben uzun süre kullandım en son 3 yıl boyunca içtim. Tedaviniz tamamlanınca bırakırsanız doktorun önerdiği şekilde sorun yaşayacağınızı sanmam. Bende kalıcı bir şey falan olmadı.2 yıl çok uzun bir süre. Doktora gidip bu soruları ona sorsanız sonra ilaç verilirse kullanıp kullanmamayı değerlendirseniz daha sağlıklı olmaz mı? Herkesin deneyimi farklı sonuçta. Geçmiş olsun
Yıllar önce çok daha basit şikayetlerle gitmeme rağmen ilaç vermişti doktor. Şimdide verir gibi düşünüyorum. Haklısınız herkesin deneyimi farklı ama o deneyimleri merak ediyorum galiba.2 yıl çok uzun bir süre. Doktora gidip bu soruları ona sorsanız sonra ilaç verilirse kullanıp kullanmamayı değerlendirseniz daha sağlıklı olmaz mı? Herkesin deneyimi farklı sonuçta. Geçmiş olsun
Bence öyle düşünmeyin, şimdi bakınca geçmişteki acılarımıza gülüyoruz ama yaşarken öyle olmuyor.O dönemlerde ben de gitmiştim. Derdim var hastayım falan sanıyordum ama aslında şimdiyi düşününce o zamanlar kötü dediğim psikilojim bile şimdiye kıyasla çok çok iyiymiş.
Bana da antidepresan vermişti. 1 hafta falan baş dönmesi uyku olmuştu. Zaten düşük dozda birşeydi. Ben de sonra iyiyim deyip bırakmıştım ilacı.
3 yıl uzun bir süre. Teşekkür ederim yorumunuz için.Bu arada ben uzun süre kullandım en son 3 yıl boyunca içtim. Tedaviniz tamamlanınca bırakırsanız doktorun önerdiği şekilde sorun yaşayacağınızı sanmam. Bende kalıcı bir şey falan olmadı.
Devlet hastanesindeki psikiyatr beni yanında 10 dakika bile tutmadı ve antidepresan verip yolladı. Üstelik yanlış teşhis koydu bana o da cabası.Hanımlar merhaba.
Çok detaya girip vaktinizi almak istemiyorum. Yaklaşık 2 yıldır ağır bir depresyon geçirdiğimi düşünüyorum. Doktor musun kendine teşhis koyuyorsun demeyin. Tahmin ediyorum, haklı sebeplerim de var uzun uzun anlatmak istemiyorum sadece.
Başlarda destek almak istemedim. Başa çıkabileceğimi düşündüm ama olmadı.
Sonrasında terapi aldım ama pandemi/ şehir değişikliği derken yarım kaldı. Faydasına görmeye başlamıştım ama tamamlayamadı. Uzun ve maliyetli bir süreç olduğunu için şu an için tekrar başlamayı düşünmüyorum. Tayin olaylarımız falan var. Onlar netleşsin ona göre yaşayacağımız şehirde başlamak istiyorum.
Gelelim asıl soruya.
Devlet hastanesinde psikiyatriye gidip memnun kalan var mı?
Şu an bulunduğum şehirde Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi var. Orda bir psikiyatriste mi gitsem diyorum.
Yan etkilerini düşünerek antidepresan kulllanmak istemiyordum ama artık yan etki falan görmüyor gözüm.
Antidepresan kullanıp kalıcı yan etkiler yaşayanlar var mı?
Uzun süre kullanımda bağımlılık yapıyor seratonin hormonu vs. ilaç olmadan salgılanmıyor gibi Şeyler duyuyorum. Bunlar yersiz şeyler mi?
Bir yol gösterin, fikir verin lütfen.
Kısa kesmek için fazla detaya girmedim. Yanlış anlaşılan veya eksik yerler varsa düzeltme yapayım.
Psikoloğun daha kalıcı bir çözüm olacağından eminim ben de. Ama dediğim gibi bir geçiş dönemindeyiz. Daha önce başlamıştım yarım kaldı. Şehir değişikliği yaşayacağız. Onu bekliyorum. Ona da yaklaşık 1 yıl var . Bu bir yıllık süreçte 2 farklı şehir arasında git gek yaşayacağız.Bence öyle düşünmeyin, şimdi bakınca geçmişteki acılarımıza gülüyoruz ama yaşarken öyle olmuyor.
bana kalırsa imkanınız var ise psikoloğa gidin
Ya ne güzel işte. Dinlemiş sizi. Ben de özeldeki gibi bana 1 saat vakit ayırmasını da beklemiyorum ama en azından 2 dk dah ilaç yazıp göndermesin hemenBen Devlet Hastanesi'nde gitmistim tavsiye üzerine bir doktora. Altı ay kadar düşük mgli bir ilaç kullandırıp bıraktırdı sonra. Direkt ilaç vermedi uzun uzadıya dinleyip konuşmuştu.
Kötü bir tecrübe olmuşDevlet hastanesindeki psikiyatr beni yanında 10 dakika bile tutmadı ve antidepresan verip yolladı. Üstelik yanlış teşhis koydu bana o da cabası.
Bir yıl uzun bir süre bence tedavinizi geciktirmeyin pandemi nedeniyle çoğu psikolog online görüşme yapıyor zaten gerekirse o şekilde devam edersiniz benim de tayinim çıktı, doktorumla online görüşmeye devam ediyorumPsikoloğun daha kalıcı bir çözüm olacağından eminim ben de. Ama dediğim gibi bir geçiş dönemindeyiz. Daha önce başlamıştım yarım kaldı. Şehir değişikliği yaşayacağız. Onu bekliyorum. Ona da yaklaşık 1 yıl var . Bu bir yıllık süreçte 2 farklı şehir arasında git gek yaşayacağız.
Ya ne güzel işte. Dinlemiş sizi. Ben de özeldeki gibi bana 1 saat vakit ayırmasını da beklemiyorum ama en azından 2 dk dah ilaç yazıp göndermesin hemen
Annemi gönderdim öyle çok ilgilenmiyorlar ama en azından ilaç tedavisiyle hastalığınızı kontrol altına alır.Hanımlar merhaba.
Çok detaya girip vaktinizi almak istemiyorum. Yaklaşık 2 yıldır ağır bir depresyon geçirdiğimi düşünüyorum. Doktor musun kendine teşhis koyuyorsun demeyin. Tahmin ediyorum, haklı sebeplerim de var uzun uzun anlatmak istemiyorum sadece.
Başlarda destek almak istemedim. Başa çıkabileceğimi düşündüm ama olmadı.
Sonrasında terapi aldım ama pandemi/ şehir değişikliği derken yarım kaldı. Faydasına görmeye başlamıştım ama tamamlayamadı. Uzun ve maliyetli bir süreç olduğunu için şu an için tekrar başlamayı düşünmüyorum. Tayin olaylarımız falan var. Onlar netleşsin ona göre yaşayacağımız şehirde başlamak istiyorum.
Gelelim asıl soruya.
Devlet hastanesinde psikiyatriye gidip memnun kalan var mı?
Şu an bulunduğum şehirde Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi var. Orda bir psikiyatriste mi gitsem diyorum.
Yan etkilerini düşünerek antidepresan kulllanmak istemiyordum ama artık yan etki falan görmüyor gözüm.
Antidepresan kullanıp kalıcı yan etkiler yaşayanlar var mı?
Uzun süre kullanımda bağımlılık yapıyor seratonin hormonu vs. ilaç olmadan salgılanmıyor gibi Şeyler duyuyorum. Bunlar yersiz şeyler mi?
Bir yol gösterin, fikir verin lütfen.
Kısa kesmek için fazla detaya girmedim. Yanlış anlaşılan veya eksik yerler varsa düzeltme yapayım.
Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi var bulunduğum yerde. Ama özel değil devlet.Bu alanda uzman hastane varmış
Bence gidip bir muayene olun
şimdi öncelikle şuna bir açıklama yapmak isterim. antidepresanlar bağımlılık YAPMAZ. net ve kesin bir bilgidir. etkilerine kolay kolay tolerans gelişmez, ve asla bağımlılık yapmazlar. o konuda içiniz rahat olsun.Uzun süre kullanımda bağımlılık yapıyor seratonin hormonu vs. ilaç olmadan salgılanmıyor gibi Şeyler duyuyorum. Bunlar yersiz şeyler mi?
depresyonda iseniz psikolog sizi tedavi edemez üzgünüm. iç sıkıntısı/bunalım mı yaşıyorsunuz yoksa depresyonda mısınız onun kesinleşmesi gerekir öncelikle.Psikoloğun daha kalıcı bir çözüm olacağından eminim ben de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?