Antkabir ve Atatürk'ümüz

deep blue

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
97
0
1.png


Başkomutan Mustafa Kemal Paşa

1.png


Orgeneral M.İsmet İNÖNÜ
1.png


Mareşal M.Fevzi ÇAKMAK
1.png


Orgeneral M.Kazım ORBAY

1.png

Orgeneral Asım GÜNDÜZ

1.png


Korgeneral M.Kazım KARABEKİR

1.png


Korgeneral A.Naci ELDENİZ
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MÜZEDEKİ TABLOLAR

1.png


Tekâlif-i Milliye (Millî Yükümlülüklerin Uygulanışı)

Bu tabloda, Sakarya Meydan Muharebesi öncesi Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarafından halkın topyekun savaşa katılmasını sağlamak amacıyla yayımlanan Tekalif-i Milliye emirleri doğrultusunda bir Orta Anadolu kasabasında Türk milletinin ordusu için yaptığı fedakarlıklar (elbise, çarık, çorap, vb. giyecek, yiyecek, silah ve teçhizat yardımları) anlatılmaktadır

1.png


Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşanın Halk ile Görüşmesi

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa, Büyük Taarruz öncesinde sık sık gezilere çıkarak halkın genel durumunu öğrenmeye ve desteğini sağlamaya çalışmıştır. Bu tabloda, Başkomutan'ın halkın çeşitli kesimlerinden kişilerle görüşmesi, Türk halkının Başkomutanın etrafında nasıl kenetlendiği canlandırılmaktadır. Mustafa Kemal Paşanın etrafında toplananların büyük bir bölümü, daha önceki savaşlara katılmış olan muharip gazilerdir.

1.png


Millî Mücadele'de Türk Kadınının Fedakarlıkları

Erkekler, cephede düşmanla çarpışırken Türk kadını da sırtında veya kucağında çocuğu olduğu halde yaşlı anne ve babasıyla birlikte orduya destek olmak için mermi yapıp kağnılarla cepheye taşımıştır. Bu tabloda, Türk kadınının Millî Mücadele ve vatanın kurtarılması yolunda yaptığı fedakarlıklar anlatılmaktadır.

1.png


Mustafa Kemal Paşanın TBMM'den Cepheye Uğurlanması

Tabloda, Sakarya Meydan Muharebesi'nden önce TBMM Başkanı ve Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa, Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa ve Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşanın Meclisten milletvekilleri ve halk tarafından cepheye uğurlanışı anlatılmaktadır.

1.png

Yunan Mezalimi

Yunan ordularının 15 Mayıs 1919'da İzmir'e çıkışı ile başlayan Anadolu'daki işgalleri sırasında birçok köy, kasaba ve şehirde masum sivil halk katledilmiştir. Bu katliamlar sırasında din adamlarının kışkırtıcı bir rol oynadığı tarihî belgelere sabittir. Bu tabloda, bir Batı Anadolu kasabasında Yunan ordusunun sivil halka yönelik yaptıkları katliam sergilenmektedir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1.png



Çanakkale Deniz Muharebeleri

Bu tabloda, Çanakkale Deniz Muharebeleri'nde İtilaf Devletleri donanmasının Çanakkale Boğazı'na girişi ve Fransız Bouvet zırhlısının mayınlara çarparak ve Türk topçusu tarafından açılan ateş sonucunda batırılışı, tahlisiye sandalları ile geminin boşaltılması canlandırılmıştır.

1.png

Çanakkale'de Savaş Arasında Günlük Hayat

Bu tabloda, Çanakkale Savaşı'nda Türk siperlerindeki gündelik hayat (Esir alınan Anzak askerinin tıraş edilmesi, Mehmetçiğin sıladan gelen mektubu okuması, bir askerin saz çalarak arkadaşlarını eğlendirmesi, arka planda ise Anzak askerleri ile Türk askerlerinin futbol oynaması) anlatılmaktadır.

1.png


Çanakkale Savaşı'nda Bombasırtı Olayı

Bombasırtı olayı Dünya harp tarihinde eşine rastlanması mümkün olmayan bir olaydır. Karşılıklı siperler arasında mesafe 8 metre, yani ölüm kaçınılmaz. Birinci siperdekilerin hepsi ölüyor. İkinci siperdekiler yıldırım gibi onların yerine geliyor. Bomba, şarapnel ve kurşun yağmuru altında öleni görüyor. Üç dakikaya kadar öleceğini biliyor; tereddütsüz ileri atılıyor. İşte Çanakkale Muharebelerini kazandıran, bu yüksek ruhtur.

1.png

Büyük Zafer'den Sonra Türk Ordusu İzmir'e Girerken

Bu tabloda, 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtuluşundan sonra, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa ve yakın silah arkadaşlarıyla birlikte Türk ordusunun halkın coşkun gösterileri arasında İzmir'e girişi anlatılmaktadır. Geri planda ise İzmir Hükûmet Konağından Yunan bayrağının indirilerek Türk bayrağının göndere çekilişi ve İzmir şehrinin alevler içinde yanışı resmedilmiştir.

1.png


Başkomutan Mareşal Gazi Mustafa Kemal

1.png


Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Canım yüreğine sağlık ne güzel resimler seçmişsin..Yunan mezalimi isimli eseri bende okumuştum..Gerçekten çok etkilenmiştim...Bu vatanın değerini bilmek gerekiyor..
 
1.png


Çukurova, Antep, Maraş, Urfa, Trakya'da Milli Mücadele

1.jpg


Siyasal Devrimler

1.png


Hukuk, Kadın Hakları ve Soyadı Devrimleri

1.png


Tarım, Ormancılık, Sanayi, Ticaret

1.png


İç ve Dış Siyasi Olaylar (1923-1938)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elimden geldiğince paylaşmak istedim ben gcen yil anitkabire gittim ve inanin inasan oraya girince o günleri yaşiyor gibi oluyor ve ister istemez göz yaşlarinizi tuatamiyorsunuz..
Gidemeyenler için az da olsa bu ekrana taşimak istedim ..bazi resimleri acamadim acarsam yüklüycem ..
Bu vatan kolay alinmadi ..
 
bu vatanı bize canlarını feda ederek bıraktılar,
tanımadıkları bizlere en kıymetli canlarını feda ettiler...senağlama
ama bizim yaptığımıza bakın ki ülkemizin değerini bilmiyoruz.:çok üzgünüm:
onlara can borcumuz var onlardan bize emanet var.
ve emanete hıyanetlik olmaz....
emanet bizide canda kıymetlidir....
ama bunu unuttukkksenağlama
 
arkadaşlar sizlere çok teşekür edrim bu güzel resimleri bizimle paylaştığınız için ve gerekten anitkabir çok güzel ben çok hayran kaldım ya. özelillikle o efekler varya insan içine bir burukluk veriyor.tarihi yaşayorsun. ama ben orada o savaş eserleri gördüğüm zaman şimdi ülkemize sahip çıkılması tüm TÜRK gençleri istiyorum. ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA MİNET BORCU DUYUYORUM.RUHLARI ŞAD OLSUN
 
X