aöf çalışma sistemi nasıl olmalı?

sınavlara çalışma sistemi nasıl olmali

• ara sınav 1-4 ünitelerini çalışıp bırakmalı as kadar

OY: 8 80,0%
  • as kadar 1-8 ünitelerin hepsini bitirip ara sınavdan çıktıktan sonra çalışanları tekrar etmeli

OY: 0 0,0%
  • 1-6 üniteyi çalışıp iki kalan üniteyi as sonra çalışmalı

OY: 1 10,0%
  • 1-8 ünitenin hepsini çalışıp bitirmeli

OY: 1 10,0%

• Ankete Katılan
    10

sebboyyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2009
1.381
5
116
İstanbul
ara sınava kadar çalışacağımız ünite 1-4 arası fakat final ise 1-8 ben 4-8 sanıyordum kafam çok karıştı bir aylık bir sürede nasıl yetiştirebilirim bilemiyorum 8 ünite kadar bitirsem ara sınava girip çıkınca tekrar çalıştıklarımı tekrarlasam olurmu acaba valla kafam çok karışık yetiştiremicem diye korkuyorum kızlar fikir verirmisiniz siz nasıl çalışıyorsunuz:52:

ara sınav 1-4 ünitelerini çalışıp bırakmalı as kadar
Kanaatindeyim taze bilgi daha iyidir:34:

bende ilk başta öle düşündümde cnm finalde 1-8 üniteye kadar sorumluyuz nasıl yetiştiricem 1 ayda ovar oyüzden 6.üniteye kadar çalışıp bırakmaya karar veremedim asıl sıkıntı soru bankası bulamıyorum napıcam bilemiyorum:((

bende ilk başta öle düşündümde cnm finalde 1-8 üniteye kadar sorumluyuz nasıl yetiştiricem 1 ayda ovar oyüzden 6.üniteye kadar çalışıp bırakmaya karar veremedim asıl sıkıntı soru bankası bulamıyorum napıcam bilemiyorum:((

Bölümüne göre değişir bu aslında
Ünite sayısına göre
Benim vize de 20 finalde 20 ünitem var
Günde 3 çalışsam bir haftada bitiyor
Senin nasıl bilmiyorum
Eğer derslerin zor ve çoksa dediğin gibi yapabilirsin

11 tane dersım var kıtaplar cok karısık neyın onemlı neyın onemsız oldgunu da bılemıyorum calıstgından bısey anlıyormsun desenız oda yok nasıl gececegımı bılmıyorum

Bölümüne göre değişir bu aslında
Ünite sayısına göre
Benim vize de 20 finalde 20 ünitem var
Günde 3 çalışsam bir haftada bitiyor
Senin nasıl bilmiyorum
Eğer derslerin zor ve çoksa dediğin gibi yapabilirsin
30 ünite var ara sınav ünitesi cnm birde üstüne final üniteleri var yetişemem oyüzden 6.üniteye kadar çalışıcam kitapları cnm yapacak bişi yok birde soru bankası bulamadım deli olucam bütün derslerin soru bankası gelmiş uluslarası ilişkilerin yok:52:

ara sınava kadar çalışacağımız ünite 1-4 arası fakat final ise 1-8 ben 4-8 sanıyordum kafam çok karıştı bir aylık bir sürede nasıl yetiştirebilirim bilemiyorum 8 ünite kadar bitirsem ara sınava girip çıkınca tekrar çalıştıklarımı tekrarlasam olurmu acaba valla kafam çok karışık yetiştiremicem diye korkuyorum kızlar fikir verirmisiniz siz nasıl çalışıyorsunuz:52:

canım bence de 1-4 çalışıp bırakmalı finalde yetişir konular mesela 1-4 vizede çalıştık 4-8 de finalde çalışsak diğerlerini zaten biliyoruz öle ilk çalışıyo gibi çalışmaya gerek olmıycak tekrar etsek yeter onları.Hem 1-4 çalışınca madem finalde yine 1-8 çalışıcaksın ozaman 1-6 çalışmanın mantığı kalmıyo vizelerde ..Nasolsa finale y,ne 1-8 çalışçaksın .Oyüzden 1-4 vizeler için 4-8 de finaller için çalışıp diğer konuları tekrar ederiz.Yoksa dediğin gibi zaten yetişmez

canım ben ilahiyata başladım, bizm bölümde ara sınavda ilk 6 bölümden sorumluyuz, dönem sonunda da kalan 4 ünite ile birlikte hepsinden sorumluyuz...anlayacağın süre az, ünite çok...bende senin gibi düşünüp duruyordum napsam hepsini çalışıp, bir aylık dönemde tekrar mı etsem diye....
ama bu şekilde çalışan arkadaşlarım geçmiş yıllarda pişman oldular..çünkü çok çabuk unutulıuyor...okulda eğitilerek öğrenilmediği içn bizimki biraz ezberii oluyor ve hemen unutuyoruz...
ben mesela bütün derslerden ortalama 3 ünite bitirdim gibi, inan geri dönüp şöyle bi bakıyorum sanki hiç o ünitelere çalışmamışım gibi...sanki hiç görmemişim gibi..anımasamak bile zor, değil ki öğrenmek...
o yüzden bence bütün hepsine çalışacam derken asıl sorumlu olduğun üniteleri iyice pekiştirmeden geçersin, sınavda hepsi birbirine girer bak canım tavsiyem bu iyi dinle, pişman oldu arkadaşlarım, şimdi bana tembih ediyorlar..sakın yapma diye...
o yüzden ben ilk altı ünitelere çalışıp, kalan bir ayda da dört üniteye çalışacam...inşallah önceki üniteleri de tekrardan bir kere okuyup gözden geçirmeyi düşünüyorum...
önemli dersleri sen bileceksin canım...kimine göre basit konu sana zor gelir veya tam tersi sana kolay gelir önemsemezsin...o yüzden önce kendini bi dene bence..şöyle çıkmış sorulara geçen yılların sorularına hafiften göz at, bak bakalım durumun derecen nasıl..az çok bilirsin kendini..sonra en kötü olduğun dersten başlarsın...
ben mesela arapçam pek iyi değildi...son üç günde üç ünite bitirdim..hatta az önce üniteyi bitirip oturdum buraya....iyice pekiştirerek çalışmaya çalıştım soruları çözdüm konu bitimindeki...
diğer derslerden devam edicem yarın inşallah...günde bir ünite takıl tokmak gidiyordum ama zaman az kaldı günde iki ünite yapıcam artık...hepimize kolaylık versin allah...

bayanlar ben konulara çalışıyorum üniteleri bitirince başa dönüp bütün geçmiş sınav sorularını çıktısını alıyorum ve bu sorularıda tekrar konulardan arayarak bularak cevaplıyorum çok kalıcı oluyor tavsiye ederim ben 1. sınıfı gayet iyi ortalama ile bu şekilde bitirdim...

bayanlar ben konulara çalışıyorum üniteleri bitirince başa dönüp bütün geçmiş sınav sorularını çıktısını alıyorum ve bu sorularıda tekrar konulardan arayarak bularak cevaplıyorum çok kalıcı oluyor tavsiye ederim ben 1. sınıfı gayet iyi ortalama ile bu şekilde bitirdim...

canım bişey sorcam, yaa bende aynı taktikle çalışıyorum ama hep bana yetersiz böyle olmaz, kurs alman lazım veya netten online dersleri takip etmen lazım falan diyorlar...sence doğrumu, kitaplarıma güzelce çalışıp geçmiş soruları cevaplayıp, yanlış yaptıklarımı tekrardan konuları senin gibi bularak pekiştirip çalışıyorum, yeterli değilmi sence :( üff moral bozmaktan başka bişey değil yaa sağın solun lafları, resmen korkutuyorlar, bu sefer odaklanmaıyorum, eksik gibi hissediyorum çalışma stilimi... :(

canım bişey sorcam, yaa bende aynı taktikle çalışıyorum ama hep bana yetersiz böyle olmaz, kurs alman lazım veya netten online dersleri takip etmen lazım falan diyorlar...sence doğrumu, kitaplarıma güzelce çalışıp geçmiş soruları cevaplayıp, yanlış yaptıklarımı tekrardan konuları senin gibi bularak pekiştirip çalışıyorum, yeterli değilmi sence :( üff moral bozmaktan başka bişey değil yaa sağın solun lafları, resmen korkutuyorlar, bu sefer odaklanmaıyorum, eksik gibi hissediyorum çalışma stilimi... :(

neden korkasınki cnm sen kendi kapasiteni bilirsin yani başkası 1 sene çalışır ama sınavda yapamaz kimisi sınav günü çalışır yapar saçma o söylenenler bana gayet yeterli oldu herkes şaştı kaldı hatta daha yeni başlamıştın bu sene bitiyo işte diyorlar gerçekten öyle hem bu konular nankör zaten ömür boyu tekrar gerektiriyo e zaten senin istediğin meslek te belli bunu hep yapacaksın demek oluyo bu ben kişinin ne meslekte olursa olsun öğrenim esnasında değil de işe başladıgında piştiğine inanıyorum

neden korkasınki cnm sen kendi kapasiteni bilirsin yani başkası 1 sene çalışır ama sınavda yapamaz kimisi sınav günü çalışır yapar saçma o söylenenler bana gayet yeterli oldu herkes şaştı kaldı hatta daha yeni başlamıştın bu sene bitiyo işte diyorlar gerçekten öyle hem bu konular nankör zaten ömür boyu tekrar gerektiriyo e zaten senin istediğin meslek te belli bunu hep yapacaksın demek oluyo bu ben kişinin ne meslekte olursa olsun öğrenim esnasında değil de işe başladıgında piştiğine inanıyorum

aynen çok haklısın canım...ya millet nedense göz korkutma ustası,,,ben yeterli gördükçe yok az yetmez gibi ithamlarla ne bileyim canım sıkıldı...hatta eşime deyip duruyordum, şu netten online dersleri bulacam katılcam diye..boşver saçmalama ne gerek var diyor oda...
bazı arkadaşlarım daha hiç başlamamış bile çalışmaya, kimisi üniteleri bitirmek üzere maşallah :) ben üçüncü ünitelerdeyim tüm derslerden...
sanırım sınava kadar günde en az bir ünite ile gidersem yetişir sanki...

aynen çok haklısın canım...ya millet nedense göz korkutma ustası,,,ben yeterli gördükçe yok az yetmez gibi ithamlarla ne bileyim canım sıkıldı...hatta eşime deyip duruyordum, şu netten online dersleri bulacam katılcam diye..boşver saçmalama ne gerek var diyor oda...
bazı arkadaşlarım daha hiç başlamamış bile çalışmaya, kimisi üniteleri bitirmek üzere maşallah :) ben üçüncü ünitelerdeyim tüm derslerden...
sanırım sınava kadar günde en az bir ünite ile gidersem yetişir sanki...

yetişir tabiki bizim kitapları vermediler daha :)
islm sanatları tarihi die bi ders var 1. sınıfta ona dikkat çok sinir bozucu :D

geçmiş yıldaki soruların hükmü kalmadı diyorlar kitaplar değiştiği için birde kredili sisteme geçtikya çalışsammı bilemedim:)

geçmiş yıldaki soruların hükmü kalmadı diyorlar kitaplar değiştiği için birde kredili sisteme geçtikya çalışsammı bilemedim:)

canım öyle diyorlar ama kredili sistem geçen yıl vardı...geçen seneye bak sorulara...birde ondan önceki senelerin sorularına bak bakalım değişmiş mi?
ben hepsini çıkarttım kağıda...kontrol ediyorum hiç bi değişme yok...sadece sorular farklı stiller aynı...sonuçta dersler değişmedi...sistem değişti...dersler aynı dersler..konular aynı konular..farklı bölümlerde durum nedir bilmiyorum ama benim bölümde sıkıntı yok...sırf çıkmış sorulara çalışarak okul bitiren kaç tane kişi tanıyorum...çıkmış sorular önemli..çalışın mutlaka..

canım öyle diyorlar ama kredili sistem geçen yıl vardı...geçen seneye bak sorulara...birde ondan önceki senelerin sorularına bak bakalım değişmiş mi?
ben hepsini çıkarttım kağıda...kontrol ediyorum hiç bi değişme yok...sadece sorular farklı stiller aynı...sonuçta dersler değişmedi...sistem değişti...dersler aynı dersler..konular aynı konular..farklı bölümlerde durum nedir bilmiyorum ama benim bölümde sıkıntı yok...sırf çıkmış sorulara çalışarak okul bitiren kaç tane kişi tanıyorum...çıkmış sorular önemli..çalışın mutlaka..

benim bölümüm uluslarası ilişkiler 3.sınıf cnm geçen sana açılmış sanırım bu bölüm geçen seneki derslerden birkaçtanesi gene var ama çok yeni ders eklendi ondan tırsıyorum doğrusu:) 2011-2012 ara sınavda çıkan soruları çalışayım ozaman cnm ben sağolasın:16:

yetişir tabiki bizim kitapları vermediler daha :)
islm sanatları tarihi die bi ders var 1. sınıfta ona dikkat çok sinir bozucu :D

ayyy hiç sorma canım yaa o kadar doğru yere parmak bastınki anlatamam..sinir bozucu nedemek resmen bunalıma soktu bu ders beni yaa :)
yaa şimdi şöyle biz imam hatipdeyken haliyle dini ders ağırlıklı olarak eğitim aldık, ama islam sanatları zımbırtısı hiç alakasız bi ders anlamış değilim neden var acaba bu ders...
tamam islamı en güzel şekilde öğrenme açısından ilahiyat fazlasıyla yeterli...fakat sanat tarihini napıcaz anlamış değilim..yani bilmem nerdeki caminin, bilmem hangi cephedeki duvarının çini işlemesini hangi kişi yapmış, hangi kişi yaptırmış... :37::37:
inan bu ders beni bitirdi, daha iki ünite bitirdim bu dersten, inan iki üniteyi bitirene kadar diğer derslerden üç beş ünite bitmişti...çok zorlayacak sınav da eminim..allah kolaylık versin... ben kaydolmadan önce arapçadan korkuyordum, çünkü 8 sene ara verdim liseden sonra baya unuttuğum konu vardı diye düşündüğümden korkuyordum...fakat bu islam sanatları tarrihi resmen öne geçti...nolcak bilemiyorum..okuyorum defalarca aynı konuyu ama anlamıyorum bi türlü, anladım diyorum tamam geçiyorum sorulara gelince yine fiyasko :) allah yardım etsin hepimize... :52::52::52::52:

Valla hiç milletin dediğine bakmayın.Ben daha derslerin ismini bile bilmiyorum :27: Kitaplarımızı Aralıkta alacağız.Ve ben örgün olarak da okuduğum için açıköğretim vizeleriyle örgün okuduğum bölümün sınavları arka arkaya.Ayırabileceğim vakit 1 hafta en fazla.Zaten vizelerin yüzdesi düşük diye biliyorum.Finallerde çalışırım.Yetiştirebileceğimi düşünüyorum ben.Hiç olmadı bütünlemeye girerim :51:

Back
X