aöf lisansta en iyi bölüm hangisi?

misss_girl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2010
2.101
728
173
merhaba arkadaşlar ben lisans turizm mezunuyum ama bu bölüm benim hiçbir işime yaramıyor kpssde a grubu sınavlarına dahi giremiyorum bu yüzden aöften başka bir bölüm okumaya karar verdim iktisat 3.sınıftayım ama öyle araştırarak seçmedim bu bölümü ve şuanda değiştrme fırsatım var...Sizce kpssde en avantajlı bölüm hangisi...hangisibölüm daha çok alıyor veya daha düşük puanla alıyor... 4001de bütün bölümler aynı haklara mı sahip? yardımcı olursanız çok sevinirim:\

Degiştirme şansınız varsa sosyal hizmetleri seçebilirsiniz hem iş imkanı hem de ataması iyi diyorlar.

arkadaşın dediği gibi sosyal hizmetler iyi bir de sağlıkla ilgili bölümler varsa onlar da atanma imkanı çok

Son düzenleme:
en iyisi sosyal hizmet.
bir tanıdığım aöften okudu ve şimdi bir sosyal hizmette müdür olarak çalışıyor

A kadro istiyorsan iktisatta kal. İşletme, iktisat, uluslararası ilişkiler gibi İİBF bölümleri A kadrolara atanabiliyorlar. Sosyal hizmetlerin öyle bir şansı yok. Genelde hepsinin kadro oranı aynı hatta tüm İİBF bölümlerine ortak kadro açılıyor. Yalnız A kadroya atanmak kolay bir iş değil, hem kpssden yüksek puan almak hem kurumun kendi sınavlarını geçmek gerek. İş garanti olsun istiyorsan sosyal hizmetleri deneyebilirsin. Zira İİBF mezunları hallerinden pek memnun değil.
Bu arada 4001 tüm lisans mezunlarının ortak kodu, herkesin şansı eşit.

Son düzenleme:
sosyal hizmetler diyen arkdşlar aöfde sosyalhzmtlern 2 yıllığı var onunda ataması yok 4yıllklarda örgün eğitimde var yanlış yönlendrme yapmayalım lütfeeennn

herkese teşekkür ederim arkadaşlar... kpss hakkında pek bilgim yok şu 1 yıldır bunun içerinsindeyim ve bu sene dersane ye gidicem inşallah o zaman daha ii anlayacağım bu konuları.... aslında ben 4001 düşünüyorum ama şöyle bir şey duydum mesela 4001 ama yinede bazı şartlar arıyorlar ya işte bu noktada iktisat yada diyelim işletme mezunu istiyorlar... yani bazı bölümlerden daha çok istiyorlarmış ve daha düşük atanıyorlarmış işte bu bölüm yada bölümler hangisi... inşallah anlatabilmişimdir arkadaşlar.....

4001de bölüm şartı aranmaz öyle bir şey yok 4001: Herhangi bir lisans programından mezun olmak.
Bazı şartlar aranır evet oda atıyorum bilgisayar sertifikası, muhasebe, ehliyet vb.
Bu tür şartlar olur
Genelde bilgisayar işletmenliği eğer yoksa al sende
Yalnız lisansta 4001den atanmak pek kolay değildir genel kadro istiyorsan 2014 önlisansa gir lisansı bitirmeden önlisansta puanı almak daha kolay.
Örgünden okurum dersen de sosyal hizmet ve sağlık bölümleri olabilir. Yönetim bilişimde düşük atananlardan....

canım ben lisans mezunuyum zaten o yüzden önlisansın bnm işime yaramıo ben normalde turizm mezunuyum ama şimdi aöf iktisat 3teym ..4001 düşünüyorm o zamn bölümn bir faydası yok benim iin anladığım kadarıyla...

Atatürk üniversitesinin 2 yıldır aöf si var,ilk öğrencilerindenim 3. Sınıfa gectım.sosyal hızmetlerın harc ucretı dıgerlerıne gore daha fazlaydı o nedenle tercıh etmedım cunku talep cok fazla ve bolum mukemmel bır bolum.ataturk unıv.aöf yı kesınlıkle öneririm.ayrıca istanbul unıversıtesıde actı aöf ama onda bölüm cok dgıl.okulların sayfalarına gırersenız gorursunuz

gerekten doğruymuş... kusura bakma canım bilmiyordum sağlık kurumları işletmeciliği nasıl acaba o da varmış birde anadoludan geçiş yapılırmıki acaba ..

Suan ıkıncı unıversıte hakkı tanındı,gecıs yapabılırsınız ataturk unıversıtesıne dıye bılıyorum ama bölumlerı bılmyrm arastırır bakarsınız,saglk işletme bölümü önu acık bır bolum degıl,ben anadolu unıv.o bolumu okuyordum bıraktım,saglık oldugu ıcın yanıltmasın sızı,ıkı yıllık cocuk gelısımı bolumude acıldı ben sıze ataturk unıversıtesı aöf cagrı merkezının numrasını vereyım,ordan daha saglıklı bılgı alabılırsınız 444 9 282

atatürk üniversitesinde sınavsız kayıt hakkı var evet lisans kalmak istiyorsan mutlaka sosyal hizmet oku bırak sağlık olduğuna bakma alımı yok denecek kadar az ve yuksek.
bu ara önlisans okumak istersen oku dilekçe verip önlisans sınavına girme hakkı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…