aöfden kaç aldınız:(

blackeyes06

egeli bayaan:)
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
333
54
48
merhaba dun aof ara sınav sonucu açıklandı açıklanmasaydı keskee en yüksek notum 45 ıkı tane 45 var 3 tane 35 varr arkadaşlar sıze sorumm ben fınalda en dusuk kac alırsam gecebılırımm gecemessem egerr guz donemı kaydını yaptırabılıyomuyum ya ınanın o kadar calıstım not tuttum su aldığım notlara bakınnn esıme karsıda mahcup oldum yüzüne bakarken utanıyorum ınanın yorumlara tavsıyelere ıhtıyacım var

Final sınavları daha önemli. Vize sınavları %30 etkilerken , final sınavları %70 etkiliyor.
Geçme notu diye bir kavram yok aöf'de. Çan eğrisi var. Yani bir dersten sınava girenlerin puanları toplanıyor , sınava giren öğrenci sayısına bölünüyor, (aritmatik ortalama yani) çıkan sonuçta geçme notu oluyor. Bu yüzden her dönem ve her derste farklı geçme notları oluşuyor.
Benim 40la geçtiğim de oldu , 40la kaldığım da oldu..
Moralini bozma, finale daha iyi hazırlanırsın :)

Final sınavları daha önemli. Vize sınavları %30 etkilerken , final sınavları %70 etkiliyor.
Geçme notu diye bir kavram yok aöf'de. Çan eğrisi var. Yani bir dersten sınava girenlerin puanları toplanıyor , sınava giren öğrenci sayısına bölünüyor, (aritmatik ortalama yani) çıkan sonuçta geçme notu oluyor. Bu yüzden her dönem ve her derste farklı geçme notları oluşuyor.
Benim 40la geçtiğim de oldu , 40la kaldığım da oldu..
Moralini bozma, finale daha iyi hazırlanırsın :)

gercektn 40 la gecılıyomuu

gercektn 40 la gecılıyomuu

Basit bir örnekle anlatayım ; Mesela ingilizce sınavına Ali, Ayşe, Ahmet girmiş olsun. Sınav sonucunda Ali: 30 , Ayşe :20 , Ahmet 40 alsın.
Üçününde sınav puanı toplanıyor 30+20+40 =90 Sınava 3 kişi girdiği için sınav sonuç toplamı da 3 e bölünüyor. 90/3 =30 İşte bu çıkan sonuçta geçme notu oluyor. Verdiğim örnekte sınav geçme notu 30 oldu. Bu duruma göre Ali ve Ahmet geçti. Ayşe ortalamanın altında kaldı ..

Zor olan derslerin ortalaması yüksek olmuyor genelde. Anlattığım gibi derse ve döneme bağlı değişiyor :)

Basit bir örnekle anlatayım ; Mesela ingilizce sınavına Ali, Ayşe, Ahmet girmiş olsun. Sınav sonucunda Ali: 30 , Ayşe :20 , Ahmet 40 alsın.
Üçününde sınav puanı toplanıyor 30+20+40 =90 Sınava 3 kişi girdiği için sınav sonuç toplamı da 3 e bölünüyor. 90/3 =30 İşte bu çıkan sonuçta geçme notu oluyor. Verdiğim örnekte sınav geçme notu 30 oldu. Bu duruma göre Ali ve Ahmet geçti. Ayşe ortalamanın altında kaldı ..

Zor olan derslerin ortalaması yüksek olmuyor genelde. Anlattığım gibi derse ve döneme bağlı değişiyor :)

anladım teşekkür edıyorum pekı ben gecemessem ble guz donemı kaydı yaptırabılırmıyımm sız kaçıncı sınıftasınız

anladım teşekkür edıyorum pekı ben gecemessem ble guz donemı kaydı yaptırabılırmıyımm sız kaçıncı sınıftasınız

Ben 2. sınıfım aöf de. İki üniversite okuyorum ..
Geçemezseniz de kayıt yaptırabiliyorsunuz tabi ki. Seneye aldığınız derslerin yanında alttan ders alırsınız . Sıkıntı olmaz.

ya ınanın cok kotuyum kendımı bitik hıssedıyorum ınsallah fınalde duzeltırım yanı en azından en düşük not olsa bıle geçsem bu benım ıcın yeterlı olcak su an derse motıvede olamıyorum

İngilizce 0,00 :53::53: şimdi baktım şok oldum çalışmıştım biraz ben buna bu sefer ya, çalışmadığım halde 6 doğrum oluyordu halbuysa.

Diğer derslerde beklediğimin üstünde.

İngilizce 0,00 :53::53: şimdi baktım şok oldum çalışmıştım biraz ben buna bu sefer ya, çalışmadığım halde 6 doğrum oluyordu halbuysa.

Diğer derslerde beklediğimin üstünde.

ınglızce sıfır derken hıcmı doğru yok ben ıng hıc calısmadm 35 almışım oda sartlıya gırıyor yanı kalmamışım

ınglızce sıfır derken hıcmı doğru yok ben ıng hıc calısmadm 35 almışım oda sartlıya gırıyor yanı kalmamışım

Bende hiç çalışmazdım, hatta sorulara bakmadan rastgele işaretlerdim cevap anahtarına ama 25-35 arası olurdu not...
20 soruda 1 doğru çıkmaz mı ya şok oldum. Sen 2. sınavda da 35 alırsan geçersin muhtemelen.

Bende hiç çalışmazdım, hatta sorulara bakmadan rastgele işaretlerdim cevap anahtarına ama 25-35 arası olurdu not...
20 soruda 1 doğru çıkmaz mı ya şok oldum. Sen 2. sınavda da 35 alırsan geçersin muhtemelen.

bana moral verdın saol dıger dersler ıyıyse takma bı dersten nolck ben temel bılg tek. hıcbırı calıstıgım yerden deıldı salladım 15 geldı :52:

bana moral verdın saol dıger dersler ıyıyse takma bı dersten nolck ben temel bılg tek. hıcbırı calıstıgım yerden deıldı salladım 15 geldı :52:

Diğerleri beklediğimin çok üstünde ama ingilizce3 ve ingilizce4'ten kaldığım için diploma işi 1 sene daha uzayacak sanırım. Tek dersten kalsaydım tek ders sınavı ile hallederdim :43:
1. sınıf mısın canım ? bölüm ne ?

bu arda temel bilg. tek. basit bir ders canım bu notu yükseltmen lazım çan eğrisine göre ortalaması fazladır bunun. İngilizceden herkesin ortalama düşük olduğu için 35le geçersin dedim ama bu derse dikkat etmeni tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Şu ingilizce herkesin başına bela anlaşılan

Ben yaptım biliyorum sanıyordum ama meğer bilmiyormuşum :1:

Diğerleri beklediğimin çok üstünde ama ingilizce3 ve ingilizce4'ten kaldığım için diploma işi 1 sene daha uzayacak sanırım. Tek dersten kalsaydım tek ders sınavı ile hallederdim :43:
1. sınıf mısın canım ? bölüm ne ?

bu arda temel bilg. tek. basit bir ders canım bu notu yükseltmen lazım çan eğrisine göre ortalaması fazladır bunun. İngilizceden herkesin ortalama düşük olduğu için 35le geçersin dedim ama bu derse dikkat etmeni tavsiye ederim.
Ben de bu sene aöf den tercih vereceğim aöfnün her bölümünde ingilizce var diye biliyorum eğer ortalama tutarsa ve ingilizce zayıf olursa sadece diploma alınmıyor mu ? Benim de ingilizcem iyi değil.

sadece aö kitaplarına bağlı kalma
mutlaka yardımcı soru kitabı al
yardımcı kitaptaki sorularla kitapta anlatılan konuları aynı anda oku
mesela ilk konuyu okudun yardımcı kitaptaki o konuyla ilgili sorulara bak
atlamış olan soru varsa kitaba not et, buda cıkabilir diye
satır satır okuyup aklımda kalsın dersen kafan çorba olur
üniteyi bitirince sorulara dön tek tek inceleyerek, sindirerek çöz
bütün dersler bitince aöf kitabını koy kenara soru bankası ve kenara not ettiğin soruları al sınava kadar çalış
bir şey daha var ççalışırken çıkmış sorulara gözz gezdir birebir aynısı çıkmaz ama geçen sene bunu sordularsa bu sene şunu sorablirler dediğin bilgileri not
inan bana çok faydası oluyor
ben bu şekilde çalışıyorum çokta rahatt oluyor
en önemlisi kendine bir sistem geliştir, o sistem üzerinden çalış
kolay gelsin

Back
X