Apartman Aidat Adaletsizliği

yasmin89

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2010
2.395
238
363
Herkese merhaba arkadaşlar , öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama yanlış yere açtıysam kusura bakmayın...

Şimdi biz nişanlımla evimizi aldık ve haziranda evleniyoruz. Şuanda evimizin tadilatı yapılıyor ve bu süre zarfında bizden de aidat istediler , tamam dedik vericez tabi ki , 90 lira dediler. Aslında çok geldi bize çünkü benim kendi ailemde , nişanlımın ailesi de aynı semtlerde oturuyoruz ortalama fiyatları biliyoruz , ayrıca kayınpederim de kendi apartmanlarında uzun yıllardır yönetici. Oda çok yüksek olduğunu söyledi ancak bizim apartmanın giderleri biraz fazla , kapıcı otopark ve asansör de var , her neyse bizde bu sebeplerdendir diye düşündük ve sesimizi çıkartmadık.

Ancak daha sonra öğrendik ki kiracılar 45 lira , ev sahipleri 90 lira aidat veriyormuş. Böyle bir adaletsizlik olması mümkün mü ? İnternette çok araştırdım ama birşey bulamadım. Bu durumu öğrendikten sonra nişanlım çok sinirlendi , vermem hayatta ben enayimiyim böyle bir karar olamaz diyor ancak ben apartman ile ters düşmek , yeni bir hayata adım atacağımız yerde tatsızlıklarla karşılaşmak istemiyorum.

Ama genede merak ediyorum , böyle birşey yasalmıdır , farklı farklı aidatlar alınır mı ?

Ayrıca biz şuan tadilat yaptırırken bazı şeylerle karşılaşıyoruz ve sürekli "apartmanın böyle kararı var" deniyor. Bizim altına imza atmadığımız kararlardan bizlerde sorumlumuyuz ?

İlgilenenlere çok teşekürler şimdiden...

Back