• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Apartman aidatı- avukata giderse?

Aylik aidat 35 lira sitenin. Haftada 3 gün çöp alınıyor 1 gün de merdivenler yıkanıyor. Havuzlu falan bir site de değil. Girişlerde güvenlik görevlisi yok ama araç girişleri kumandalı bir tek. 24 saat kamera kaydı var.
Biz evi tuttugumuzda haberimiz yoktu bir de apartman aidati varmış ayrıca. Aylık 10 lira. Nasılsa veririz diye yönetici söylememiş 2 sene :KK51:
2 senelik birden verdik biz de... şimdi de aylık toplamıyor zaten.

Ya konu sahibi kusura bakma benimde benzer bi sorum var bilen varsa

Simdi arkadaslar oturdugum ev kendi evimiz,baska bir yere tasinicaz ve daire kiraya verilene kadar bir müddet bos kalacak ,bos kaldigi zaman yine aidat odemek zorunda miyim? Neticede asansörü,havuzu,otoparki,çöp alimini kullanmayacagim

evet boş kalsada aidat vermek zorundasınız.

öncelikle bununla ilgili bir toplantı yapılır alınan kararlar karar defterine geçer ,masraflar çıkartılır ve bir bütçe yapılır ona göre aidat belirlenir,ortak kullanım alanları da kiracıya aittir .ha mesela kamelya vs yaptırılır bunlar demir baştır ev sahibinizle konuşursunuz kiradan düşersiniz ama önce toplantı talep etmelisiniz.

Ben sitede oturuyorum 5 apartman var apartman girişleri aynı otele benzıyor 500lira kiraya 75 lira aidat ödüyoruz sadece çöp toplanıyor birde apartman temızliği sizin miktar çok az geldi bana

Komşularla görüştüm. Fakat kiracılar memnun değil.
Çoğunlukla kiracı var zaten.
Ev sahipleri toplaşıp bu şekilde karar almışlar
Ben de diyorumki ben yarın öbür gün bu evden çıkcam gidicem,
apartmanın tadilat işlerini neden ben ödüyorum ki ? ev sahibi ödesin o zaman,

Komşular da şikayetçi yani bu durumdan, özellikle çöpler hiç alınmaması konusunda
Bu konuyu ev sahibinizle gorusup paylasmalisiniz parayi siz size dusen merdiven silme ve cop alinma ucretini odeyin binanin disiyla iciyle ilgili yapilacak seylerin tarafina dusen ucretide ev sahibiniz odemeli bnmde bildigim avukata verirlerse ve hakli bulunurlarsa abukatin parasi dahil butun parayi senden alirlar cnm

Bu konuyu ev sahibinizle gorusup paylasmalisiniz parayi siz size dusen merdiven silme ve cop alinma ucretini odeyin binanin disiyla iciyle ilgili yapilacak seylerin tarafina dusen ucretide ev sahibiniz odemeli bnmde bildigim avukata verirlerse ve hakli bulunurlarsa abukatin parasi dahil butun parayi senden alirlar cnm
Aylık 35 lira aidatı ev sahibi bolusmez.

vermelisiniz canım. bizim ki site bile değil yeni bir 15 daireli apartman bizler bile 30 veriyoruzki çöpleride biz atıyoruz yanımızda ki bina çöpleri alınıyo 65 tl canım.Kaldıki bütüm para temizlik için alınmıyor sen demişsin zaten çevre bahçe düzenlenmesi yok diye onlar yapılacak para birikince.yalnız siz kiracısınız anladığım kadarı ile bizde 30 tl aidatın yarısını kiracı ödüyor yarısını ev sahibi veriyor 2 dairede.

Valla sizin bahsettiğiniz tarzda yerler hiçte 35 tl olmuyor, öyle bir sitede oturuyorum aidatım 185 tl. Temizlik ve çöp için tabikide 35 tl normal ve vermelisiniz elbette. Zaten 35 lirayada çevre düzenlemesi havuz vs beklemeyin bir zahmet :)

Avukat meselesine gelince ciddiler mi bilmiyorumda ben yazın ailemin yanındayken yatıramadım haliyle 3 ayın sonunda bana da öyle tehditvari bir uyarı bıraktılar. Avukat önemli değilde, hak yemek olur biraz bu emek için neticede o ücret

Kiraci sadece kapıcı parası verir binaya ne yapılıyorsa onun için alınan parayı ev sahibi öder zaten sizle alakalı bi durum yok ki

Aylık 35 lira aidatı ev sahibi bolusmez.
Ev sahibi uyumluysa bolusir cunki binanin cevre duzenlemesiyle ilgili odenegi kiraci odemek zorunda diil cnm zamaninda bizimde basimizdan yoneticilik gectigi icin biliyorum hatta bos dairenin aidatini bike ev sahibi dolana kadar odemek durumunda bende ozamanlarda mecburiyetten ogrenmistim cnm

Kendi cebinden odeyip sonra tek tek toplamasi yoneticiye haksizlik olmaz mi

Şu gün vericem bugun vericem aybasi aysonu derken adam magdur olacak

Bastan uygulama yanlis. Apartmana bisey yapilacaksa once toplamti yapilir maliyeti bu kadar diye. Cevresinde daha uyguna yapabilecek birini taniyan varsa o da gider fiyat alir vs. Ama emrivaki yapiyosa fatura göstermek zorunda bence

Ev sahibi uyumluysa bolusir cunki binanin cevre duzenlemesiyle ilgili odenegi kiraci odemek zorunda diil cnm zamaninda bizimde basimizdan yoneticilik gectigi icin biliyorum hatta bos dairenin aidatini bike ev sahibi dolana kadar odemek durumunda bende ozamanlarda mecburiyetten ogrenmistim cnm
Tamam onları oder ev sahibi ama 35 lira temizlik.çöp parası ve asansör bakımı evinde kiracı varsa bunları odemez.

35 lira için mi Bukadar tantana ?

Apartman kaç katlı ? Temizlikçilerin artık burnu havada öyle geliyim 20-30a sileyim gidiyim demiyolar.

Ee bu binada elektrik yok mu ? Ziliniz çalınca otomatiğe basıp kapıyı açmıyo musunuz ? Yada evinize çıkarken asansöre binmiyo musunuz ? Yada ışığı yakmıyo musunuz?

Çalışıyorum diyosunuz yani günde 2 kere zorunlu giriş çıkışınız oluyo Işıksız mı çıkıyorsunuz ?

Ha su ve temizlik malzemelerini yazmadım bile.

Anlaşın ben apartmana galoşla girip çıkıcam otomatiğe basmıycam. Ve hatta sensör varsa siz girip çıkarken şalteri kapatsınlar

Ama arkadasa cevre duzenlemesi falanda bu paranin icerisinde demisler sanirim yanlis anlamadiysam
Evet öyle demişler hatta ben de ilk mesajım çevre düzenlemesi de ait sana demiştim ama benim çevre düzenlemesinden kast ettiğim bitki dikme vs yeni çiçek alma falan hani onlar toplanan 35 liradan alınır ama diğer türlü çevre düzenlemesi ev sahibine ait Kamelya bahçe duvarı vs.

Sadece dolu olan dairelerden değil tüm dairelerden alınmalı aidat. Çöp, temizlik, elektrik için masrafları siz ödersiniz ama demirbaş eksikler için ev sahibinin ödeme yapması gerekir bence. Sitenin girişi yok yapılacak diyorsunuz bu kiracının ödemesi gereken bir masraf değil bence. Asansör sıfırdan yapılacaksa ev sahibi öder, ama kullanılan asansörün bakım parasını kiracı ödeyebilir.

Vermelisin tabi ki.
Yapılı olmasıgından masraflar daha cok olacak, o yüzden 35 tl normal, tabi yaptıklarını fatura ile göstersinler.

Evet öyle demişler hatta ben de ilk mesajım çevre düzenlemesi de ait sana demiştim ama benim çevre düzenlemesinden kast ettiğim bitki dikme vs yeni çiçek alma falan hani onlar toplanan 35 liradan alınır ama diğer türlü çevre düzenlemesi ev sahibine ait Kamelya bahçe duvarı vs.
Anladim cnm bnde cevre duzenlemesi derken duvar vs reden bahsetmistim amma zor bu isler hee yoneticisine zor kiracisina ayri bir zorr Allah hepimizin yardimcisi olsun

Haftada bir yerler silincek temizlik yapılcak demişti
On gündür çıt yok
Aradım adamı hani yerler silinicekti, aidatı yatırdım ben bu arada
Adam da inşallah silinecek belli değil dedi
Sinir oldum yüzyüze konuşmaya gidicem gene
Napıyor bunlar

:KK11:

900 dairelik bi site ve 390 lira aylık aidat.
Sen diyince hesap yapmak aklıma geldi
Kafama tükürim ben ne zamn ev hanımı olcam

Back
X