Apartman Hayatı ve Anlayışlı Komşum(!)

sevgisizyasanmaz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
380
132
303
Merhaba kızlar.Bugün pazar,hafta sonu.
Birçok kişi için pazar denilince akla ilk gelen hafta içinin yoğunluğu yerine aileyle daha çok zaman geçirilen bir gün.Bizim için de öyle.Çocuklarımla ve eşimle birlikte güzel bir kahvaltıyla güne başlama çabası içerisindeyken oğlumun gelip: "Anne yağmur yağıyor benim odama .",deyişiyle odaya geldim.Üst komşularından birisi pencerelerini yıkıyordu.Daha iki gün önce de mutfak penceresini yıkarken menfezden içeriye çamurlu su gelmişti.O gün de seslenmiştim,kendisine.İlk etapta "Kim yıkıyor,pencereyi?,deyişime karşılık vermedi, dakikalar sonra camının kirli olduğunu silinerek temizlenemeyeceğini bu yüzden de camını yıkadığını söyledi.Bu durumdan duyduğum rahatsızlığı kendisine net bir şekilde iletmişken bugün de sabah camını yıkadı.Çocukların odasındaki cam da açıktı,içerideki su damlalarını ve oğlumun ıslak saçını görünce nevrim döndü."Yeter,komşuluk bu mudur?",deyip apartmanda oturup bu şekilde davranmanın hiç hoş olmadığını söyledim.Tabii komşumda hiç tepki yok.Neyse aradan yarım saat geçmeden bu sefer de balkona yukardan akan suyla eşim olaya dahil oldu.Yine tepki yok komşumuzdan.
Eşim yukarıya çıktı,zillerine bastı konuşmak için ama açmadılar kapıyı.
Haliyle ailecek gerildik.Sinirlendiğimizle kaldık.İki günde bir cam yıkayan duyarlı komşularımızla nasıl bir yol izlenmeli,tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu arada hepinize mutlu pazarlar.:KK39:

Kumlu plaj havlularını tepemizden silkeleyen bir adet terbiyesiz de bizde var ne yazık ki.
Ben olsam ilk yöneticiye giderim baktım durulmuyor, çok ciddiyim alırım bir hortum, takarım musluğa sonra da yukarı camlara doğru ver coşkuyu :KK11:

Bu saygısızlık başka bir şey değil gerçekten. Zaten anlayabilecek kapasitede olsaydı apartmanda birlikte yaşamanın kuralları olduğunu bilir ve yapmazdı. O yüzden bu tarz konularda birebir muhattap olmak pek sonuç vermiyor, hatta sinirler iyice geriliyor. Bina görevlisi ya da site yönetimi vs varsa onlarla görüşün.

Ne saygısız insanmış o öyle ya ben balkon yıkayınca önce bir aşağıya bakarım çamaşır vs var mı cam pencere açıkmı diye .kii su damlatmamak için elimden geleni yaparım.. hak geçiyor size yaptığından dolayı.. bence sert bir dille uyarın belliki kibarlıktan anlamayan tipten..

Hemen yöneticinizi arayıp uyarmasını rica edin . Çok geçmiş olsun. Medeniyetsiz terbiyesizler işte nolucak :sinirli:

Cam silinir yıkamak nedir ya? Ayrıca balkon bile yikanacagi zaman ya da bir şey silkelenecegi zaman önce bir alt kata bakılır penceresi açık mı diye? Apartman yaşantısı nedir bilmeyen insanlarla aynı seviyeye düşürecek tavsiyelerde bulunamayacağım ama mesela apartmanca toplanıp böyle şeyler için haftanın bir gününü belirleyebilirsiniz. Sadece o günler camı pencereyi kapar korunursunuz desem de komşunuz dinler mi bilemem. Bir daha yaparsa da o kapıyı açana kadar gitmeyin bence. Yaptığının yanlış olduğunu biliyor ama yüzleşmeye cesareti yoksa yapmasın.

Bizim apartmanda da öyle bir hasta ruhlu teyzemiz var.
Gecenin 11inde bile yıkıyor. Ama biz penceremizin önüne azıcık şu dökelim(ki giriş katta oturuyoruz altta kimse yok) hemen apartman görevlisiyle dökmesinler diye uyarı gönderir :))

Back
X