Apartman Hayatı ve Anlayışlı Komşum(!)

Herşey bir yana , bu kadın camlarını silmeyle temizlenemeyecek hale nasıl sokuyor ? Evi müstakil olsa kimseyi ilgilendirmez de , toplu yaşam kurallarının oldugu bir apartmanda bu saygısızlığı nasıl yapıyor acaba ?! Çok çirkin ve bencilce ..zamanında camını sil ,çamur bağlamasın ,senin pisliğini çekmek zorunda değilim de ,birkaç tane de yumurta fırlat :)

Merhaba kızlar.Bugün pazar,hafta sonu.
Birçok kişi için pazar denilince akla ilk gelen hafta içinin yoğunluğu yerine aileyle daha çok zaman geçirilen bir gün.Bizim için de öyle.Çocuklarımla ve eşimle birlikte güzel bir kahvaltıyla güne başlama çabası içerisindeyken oğlumun gelip: "Anne yağmur yağıyor benim odama .",deyişiyle odaya geldim.Üst komşularından birisi pencerelerini yıkıyordu.Daha iki gün önce de mutfak penceresini yıkarken menfezden içeriye çamurlu su gelmişti.O gün de seslenmiştim,kendisine.İlk etapta "Kim yıkıyor,pencereyi?,deyişime karşılık vermedi, dakikalar sonra camının kirli olduğunu silinerek temizlenemeyeceğini bu yüzden de camını yıkadığını söyledi.Bu durumdan duyduğum rahatsızlığı kendisine net bir şekilde iletmişken bugün de sabah camını yıkadı.Çocukların odasındaki cam da açıktı,içerideki su damlalarını ve oğlumun ıslak saçını görünce nevrim döndü."Yeter,komşuluk bu mudur?",deyip apartmanda oturup bu şekilde davranmanın hiç hoş olmadığını söyledim.Tabii komşumda hiç tepki yok.Neyse aradan yarım saat geçmeden bu sefer de balkona yukardan akan suyla eşim olaya dahil oldu.Yine tepki yok komşumuzdan.
Eşim yukarıya çıktı,zillerine bastı konuşmak için ama açmadılar kapıyı.
Haliyle ailecek gerildik.Sinirlendiğimizle kaldık.İki günde bir cam yıkayan duyarlı komşularımızla nasıl bir yol izlenmeli,tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu arada hepinize mutlu pazarlar.:KK39:
bu komşu konularıyla zabıta ilgileniyor diye duymuştum birinden,
araştırın isterseniz, bir daha olursa en azından tehtit edersiniz, zabıta filan belki korkar :D

Back