Apartman Hayatı ve Anlayışlı Komşum(!)

Merhaba kızlar.Bugün pazar,hafta sonu.
Birçok kişi için pazar denilince akla ilk gelen hafta içinin yoğunluğu yerine aileyle daha çok zaman geçirilen bir gün.Bizim için de öyle.Çocuklarımla ve eşimle birlikte güzel bir kahvaltıyla güne başlama çabası içerisindeyken oğlumun gelip: "Anne yağmur yağıyor benim odama .",deyişiyle odaya geldim.Üst komşularından birisi pencerelerini yıkıyordu.Daha iki gün önce de mutfak penceresini yıkarken menfezden içeriye çamurlu su gelmişti.O gün de seslenmiştim,kendisine.İlk etapta "Kim yıkıyor,pencereyi?,deyişime karşılık vermedi, dakikalar sonra camının kirli olduğunu silinerek temizlenemeyeceğini bu yüzden de camını yıkadığını söyledi.Bu durumdan duyduğum rahatsızlığı kendisine net bir şekilde iletmişken bugün de sabah camını yıkadı.Çocukların odasındaki cam da açıktı,içerideki su damlalarını ve oğlumun ıslak saçını görünce nevrim döndü."Yeter,komşuluk bu mudur?",deyip apartmanda oturup bu şekilde davranmanın hiç hoş olmadığını söyledim.Tabii komşumda hiç tepki yok.Neyse aradan yarım saat geçmeden bu sefer de balkona yukardan akan suyla eşim olaya dahil oldu.Yine tepki yok komşumuzdan.
Eşim yukarıya çıktı,zillerine bastı konuşmak için ama açmadılar kapıyı.
Haliyle ailecek gerildik.Sinirlendiğimizle kaldık.İki günde bir cam yıkayan duyarlı komşularımızla nasıl bir yol izlenmeli,tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu arada hepinize mutlu pazarlar.:KK39:
Ben olsam hortumla su püskürtürdüm yukarıya

biri gecenin ikisinde üçünde temizlik yapar. diğeri tertemiz serdiğimiz beyaz çamaşırların üstüne balkonunu yıkar mahveder insanı. kader neyse o ya. bende çekiyorum bu sorunları. anlayışsız insana laf anlatmazsın , kapıyı açmamış bile bile yapıyor dengesiz insan. sende kapısının önüne kirli çamutlu s dök diyeceğim ama herkes çirkeflik yapamaz. ben muhatap olmuyorum kendisiyle . bide görünce kırk yıllık dost gibi hal hatır sorar. Bende derdimi yazdım sizin sayenizde.

Bir de neden eşiniz konuşmaya gidiyor siz gitmiyorsunuz. Yani sonuçta eşinizin kadınla konuşması da mantıklı gelmedi bana. Dediğim gibi yıkamaya başladığı zaman hortum tutun yukarıya:rapci:

evet bende düşündüm. neden erkek kapıya gidiyor. bayan belki o nedenle kapıyı açmadı.

Merhaba kızlar.Bugün pazar,hafta sonu.
Birçok kişi için pazar denilince akla ilk gelen hafta içinin yoğunluğu yerine aileyle daha çok zaman geçirilen bir gün.Bizim için de öyle.Çocuklarımla ve eşimle birlikte güzel bir kahvaltıyla güne başlama çabası içerisindeyken oğlumun gelip: "Anne yağmur yağıyor benim odama .",deyişiyle odaya geldim.Üst komşularından birisi pencerelerini yıkıyordu.Daha iki gün önce de mutfak penceresini yıkarken menfezden içeriye çamurlu su gelmişti.O gün de seslenmiştim,kendisine.İlk etapta "Kim yıkıyor,pencereyi?,deyişime karşılık vermedi, dakikalar sonra camının kirli olduğunu silinerek temizlenemeyeceğini bu yüzden de camını yıkadığını söyledi.Bu durumdan duyduğum rahatsızlığı kendisine net bir şekilde iletmişken bugün de sabah camını yıkadı.Çocukların odasındaki cam da açıktı,içerideki su damlalarını ve oğlumun ıslak saçını görünce nevrim döndü."Yeter,komşuluk bu mudur?",deyip apartmanda oturup bu şekilde davranmanın hiç hoş olmadığını söyledim.Tabii komşumda hiç tepki yok.Neyse aradan yarım saat geçmeden bu sefer de balkona yukardan akan suyla eşim olaya dahil oldu.Yine tepki yok komşumuzdan.
Eşim yukarıya çıktı,zillerine bastı konuşmak için ama açmadılar kapıyı.
Haliyle ailecek gerildik.Sinirlendiğimizle kaldık.İki günde bir cam yıkayan duyarlı komşularımızla nasıl bir yol izlenmeli,tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu arada hepinize mutlu pazarlar.:KK39:
Hortum al onların katına su tut canım yoksa bunlar laftan anlamazlar.
Bizde çok çektik laftan maalesef anlamıyorlar.
Ben bir keresinde kapıyı acana kadar zillerinden elimi çekmedim. En sonunda kapıyı açıp özür dilediler ama resmen dalga geçiyorlar insanla.
Artık dayanamayıp kaymakamlığa gidip şikayet edip evlerine polis gönderilmişti.
Bizimkiler tam bı felaket komşuydu neler neler neler ama...

Aynı benim eski komşu, beni apartmandan soğuttu. Şimdi müstakil evdeyim şükür. Balkon yıkar şakur şukur su, çiçek sular şakur şukur su, çamaşır asar suyunu sıktırmadan yağmur, sular-seller. Ve maalesef onca uyarı hiç işe yaramadı. Kapısına gidip söylüyordum öyle bön bön yüzüme bakıyordu.
Hiç unutmam ramazanda oruçluyum, çamaşır astım balkonuma yukardan balkon yıkarken kovalarca su döktü, üç kez yıkadım çamaşırları o gün.

Biz yaşadık bunu üst komşuyla. Kaç kere söyledik. Duymazlıktan geldiler. Yöneticiye söyledik. Yine yaptı. Bi gün biz cam silerken aynı şeyi yaptı. Bi kavgaya tutuştuk artık. Bi de laf anlamıyolar . Kadın bize siz pissiniz cam böyle temizlenir diyor ya şaka gibi.

Hep çok sevdiğim ama üst katimda kendine temiz dışarıya pis komşularım oldu çarşaf,hali ne varsa sirkeliyorlardi.Ev alırken en üst kat aldım özellikle valla çok rahatım şimdi

Nasıl bir pislikse artık silmekle temizlenmiyor camları.
Çok sinir bozucu bir durum. Şikayet falan edilmez mi ki bu kadın ya

Ne saygısız insanmış o öyle ya ben balkon yıkayınca önce bir aşağıya bakarım çamaşır vs var mı cam pencere açıkmı diye .kii su damlatmamak için elimden geleni yaparım.. hak geçiyor size yaptığından dolayı.. bence sert bir dille uyarın belliki kibarlıktan anlamayan tipten..
"Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır." atasözüyle hareket edip halledeyim diyorum ama bu kaçıncı.Eğer karşınızdaki incelikten anlamıyorsa onla aynı dili konuşmak lazım.

Bizim apartmanda da öyle bir hasta ruhlu teyzemiz var.
Gecenin 11inde bile yıkıyor. Ama biz penceremizin önüne azıcık şu dökelim(ki giriş katta oturuyoruz altta kimse yok) hemen apartman görevlisiyle dökmesinler diye uyarı gönderir :))
Değil mi ya,kendine yapılmasını istemediğini karşındakine yapmıycaksın

Back
X