Apartman Hayatı ve Anlayışlı Komşum(!)

Merhaba kızlar.Bugün pazar,hafta sonu.
Birçok kişi için pazar denilince akla ilk gelen hafta içinin yoğunluğu yerine aileyle daha çok zaman geçirilen bir gün.Bizim için de öyle.Çocuklarımla ve eşimle birlikte güzel bir kahvaltıyla güne başlama çabası içerisindeyken oğlumun gelip: "Anne yağmur yağıyor benim odama .",deyişiyle odaya geldim.Üst komşularından birisi pencerelerini yıkıyordu.Daha iki gün önce de mutfak penceresini yıkarken menfezden içeriye çamurlu su gelmişti.O gün de seslenmiştim,kendisine.İlk etapta "Kim yıkıyor,pencereyi?,deyişime karşılık vermedi, dakikalar sonra camının kirli olduğunu silinerek temizlenemeyeceğini bu yüzden de camını yıkadığını söyledi.Bu durumdan duyduğum rahatsızlığı kendisine net bir şekilde iletmişken bugün de sabah camını yıkadı.Çocukların odasındaki cam da açıktı,içerideki su damlalarını ve oğlumun ıslak saçını görünce nevrim döndü."Yeter,komşuluk bu mudur?",deyip apartmanda oturup bu şekilde davranmanın hiç hoş olmadığını söyledim.Tabii komşumda hiç tepki yok.Neyse aradan yarım saat geçmeden bu sefer de balkona yukardan akan suyla eşim olaya dahil oldu.Yine tepki yok komşumuzdan.
Eşim yukarıya çıktı,zillerine bastı konuşmak için ama açmadılar kapıyı.
Haliyle ailecek gerildik.Sinirlendiğimizle kaldık.İki günde bir cam yıkayan duyarlı komşularımızla nasıl bir yol izlenmeli,tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu arada hepinize mutlu pazarlar.:KK39:
Allah yardımcın olsun deyim öncelikle. Bende sitede oturuyorum.Üst kat komşumu tanımıyorum.Belli ki iki çocuğu var gürültüsü koşturmacası eksik olmaz.2 yıllık evliyim ben.Geldim ilk başlarda bebek ağlamasıydı yapcak bişey yok dedik.bu yaz boyu resmen üstümüzde tepindiler. İnsan çocuğuna hiç mi dur demez? Hadi onada çocuktur olabilir dedik.Kadın sürekli tepeden bişeyler çırpıyo.Susamlar olsun çekirdek kabukları olsun. Yatak odası camını açıyorum havalansın diye bakıyorum hiç umrunda değil eline geçeni çırpıyo aşağı sesleniyorum asla cvp vermiyo.Yukarı çıktım kaç kez hiç açmadı kapıyı.Not yazdım bıraktım kapısına gene bildiğini okumaya devam etti.En son çare binanın hizmetlisine söyledim.o konuştu. 2 3 gündür ses yok bakalım olmazda inşallah.

Bende en üst kattayım ama bugüne kadar bir kez birşey silkelemedim. Alt katımdaki manyaktanda ben çekiyorum bi insan sabahın 7 sinde hangi akla hizmet elektrik süpürgesi açar anlamayacağım. Ah o elektrik süpürgesi ile ona neler yapasım var anlatamam. Yüz kez söyledik kadın ruh hastası
Bazen de alttaki illet oluyor haklisin canim .Bizim apartmanda sabah 6 da gece 12 de süpürge acan bir dengesiz vardi .Tasindi herhalde ses cikmiyor 3 5 aydir .Benim tahminime gore temizlik hastasi ve bir seyler yedikten sonra etrafi süpürüyordu cok erken ve cok gec saatlerde .Hep mutfaktan geliyordu ses.

Merhaba kızlar.Bugün pazar,hafta sonu.
Birçok kişi için pazar denilince akla ilk gelen hafta içinin yoğunluğu yerine aileyle daha çok zaman geçirilen bir gün.Bizim için de öyle.Çocuklarımla ve eşimle birlikte güzel bir kahvaltıyla güne başlama çabası içerisindeyken oğlumun gelip: "Anne yağmur yağıyor benim odama .",deyişiyle odaya geldim.Üst komşularından birisi pencerelerini yıkıyordu.Daha iki gün önce de mutfak penceresini yıkarken menfezden içeriye çamurlu su gelmişti.O gün de seslenmiştim,kendisine.İlk etapta "Kim yıkıyor,pencereyi?,deyişime karşılık vermedi, dakikalar sonra camının kirli olduğunu silinerek temizlenemeyeceğini bu yüzden de camını yıkadığını söyledi.Bu durumdan duyduğum rahatsızlığı kendisine net bir şekilde iletmişken bugün de sabah camını yıkadı.Çocukların odasındaki cam da açıktı,içerideki su damlalarını ve oğlumun ıslak saçını görünce nevrim döndü."Yeter,komşuluk bu mudur?",deyip apartmanda oturup bu şekilde davranmanın hiç hoş olmadığını söyledim.Tabii komşumda hiç tepki yok.Neyse aradan yarım saat geçmeden bu sefer de balkona yukardan akan suyla eşim olaya dahil oldu.Yine tepki yok komşumuzdan.
Eşim yukarıya çıktı,zillerine bastı konuşmak için ama açmadılar kapıyı.
Haliyle ailecek gerildik.Sinirlendiğimizle kaldık.İki günde bir cam yıkayan duyarlı komşularımızla nasıl bir yol izlenmeli,tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu arada hepinize mutlu pazarlar.:KK39:
Anlamaz!!!
Allah a vicdan ve uyum versin diye dua etmek
Olmadı
Zabıta çağırmak

Konuşmaktan anlasa zaten öyle bişey yapmaz

Keşke apartman oturma ruhsatı diye bişey olsa

Ya ben kotu komsu yuzunden ev tasidim 3 aylik hamileydim. Hakkimi da helal etmiyorum hala daha da.
Ben napilir bilmiyorum, ama allah yardımcınız olsun. Ben baş edemedim; taşındım.

Bende halı çarşaf ne bulduysa silkeleyen düzgün diyince de sen rahatsız oluyorsun diye ben iş mi yapmıycam diye suratıma kapı kapatan şahsiyet için ertesi gün vişne suyu, çay ve çamaşır suyu karışımı olan koca demlikle camda bekledim. Tam nevresimi bana inat indirdi cama doğru yakaladım ve boca ettim. Aşağıdan da bu daha başlangıç sen dur bak diye carlayınca bir daha bırak nevresimi el bezi bile çırpılmadı. Allah şahit devamı da gelecekti. 2 günlük çöp biriktirmiştim mesela kapısına ayakkabılarına falan dökmek için. Böylesi bundan anlar. :rapci:

sizde serdiği çamaşırları yıkayın ay ben tencere tavamın kirini lavaboya dökmüyorum illa buradan boca edicem diyin alın karakolda soluğu işin sonunda vazgeçecektir alt komşumda fenaymış diye.

Gece 2de yatarmı çocuklar benim üsttekiler bi garip düzen yok rap rap rap zaten iri çocuklar ben bile uyanıyorum korkuyla bebek doğunca napcaz bakalım
Bişey silkelemeyi g2çtim nadir olur zaten ama dökülen mercimek de komple silkilmezz kabasını alırsın yok ama bizimki hepsini aşşa rüzgar da içeri veriyo hadi bunu da geçtim cam kırığı ne ya bigün balkonda can vercem

Sesi soruyo geliyo mu diye evet geliyo ama şikayet etmem madem farkındasın ki dikkat edersiniz dedim
Ben çok çektim eski evde 2küçük kızım sabah 9akşam 10 arası aşırı da ses yapmazdı ama alttaki gece gazinoda çalıştığı için gündüz yatardı bize de eziyet ederdi duvar yumruklayıp sarhoş naraları atarak

Şimdi de altımda suran var dikkat ediyorum ben sabh 9 akşam 11 arası her ses olur amma diğer saatler çok dikkat ederiz ama benim üstteki alışamıyo düzen yok herkez kafasına göre evde
Allah sabır versin sanada bitmez onun yıkaması bari haber ver camları kapatayım de

en ust kattayım bır kere bıle pis bişey sılkmedım.sadece temız olan bebek çamaşırlarını sılkıyodum.aşağıdakı kadın rahatsız oldu toz değdirıyordu sabun kokulu bebek çamaşırları.aprt.tam yol kenarı ne balkon ne cam kalıyor .saatı bıle bulmaz temız kalması.neyse anlaştık benım atımdakı kadınla.balkon trabzanlarına bıle su tutmam sılerım guvercın pıslıklerını.yıne aynı aprt. en alt katında otururkende pınpırıklı gece gunduz ev supururdu pazarın 8 ınde ev cekıyor takur tukur.eşim nobettn gelmiş uykusuz.onun sesıne uyandım kalktım dedım uyuyamıyoruz bı odam kaldı dedi utanmadan.sureklı ses bıkmıstık .bız parmak ucuyla yuruyoruz ses cıkcak dıye.her camdan sofra bezı silker saç kıl tuy camlardan içeriye gırıyor birşey demedım.neyse en uste taşındık guvercın yaşıyor catı katında halıyle cam ve balkonlar mahvoluyor guvercınler birşey taşıyor, neymiş camın onu batmış siz mı yapıyosunuz.alt katımdakı kadın anlatıyor en ufak seste yukarıya vuruyor dıyor.benm alt katımdakı çıktı.şimdi açıkçası en alttakı için okadar ozenlı davrnamam artık.

Oha ya. Apartmanda kova kova suyu-hortumu sallayıp pencere mi yıkanır, zemin kat dükkan mı orası ya?
Bir yaşıma daha girdim, böylesini duymamıştım.

BİZİM ÜSTTEKİ DE MUTFAK CAMINDAN KLOZET TAKIMI SİLKELER. HER YERDE MAL VAR.

Back
X