Apartman hayatı

TeslaninOsilatoru

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
1.527
3.487
133
3 yaşında çocugum var ve sürekli dışarıda olmak istiyor. Çıkmadığımızda kendini yerlere atarak ağlıyor. Gidecek bir yer yok her yer beton. Camdan kafamızı dışarı uzatsak beton önümüz arkamız beton. Her gün hava alıyoruz mutlaka fakat eve döndükten yarım saat sonra yine başlıyor. Çok mutsuz bir çocuk. O mutsuz oldukça ben daha da mutsuz oluyorum. Mesela egzama var ve böyle stresli olduğum zamanlarda ellerim sürekli kaşınıyor yara oluyor. Geçen gün farkettim ki çocugumda da aynısı olmaya başlamış. Herkes ister doğada olmak yeşillikler içinde yaşamak fakat mümkün değil biz orta sınıfın en büyük çilesi de bu apartman hayatına mahkum olmak sanırım. Köy istiyorum ağaç istiyorum ☹️

Ben de merkezi bir yerdeyim ama birkaç sokak mesafeyle 3 tane park var yanımda. Park filan da mı yok yazık üzüldüm çocuğa.. Haftada 1 gün geziye götürün olmadı. Belli ki psikolojik açıdan iyi değil. Evde de ilgisini çekecek etkinlikler yapabilirsiniz. Aynı yaş grubu anneler gelirse daha iyi yardımcı olurlar.

Hangi sehirde yaşıyorsunuz? Kiraci misiniz ev sahibi mi? Hic mi park bahce yok etrafta anlayamadim?
Ben istanbulun merkezinde ama bir sitede yaşıyorum. En az 3 saat disaridayiz. Bazen gunde 2 kere 3er saat.
Oglum da 3 yasinda. Gerçekten evde ikimiz de cok yipraniyoruz. Zaten yazin son gunleri. Ben kisin bile yagmur cizmesi ve yagmur botuyla çıkarıyorum.

Hangi sehirde yaşıyorsunuz? Kiraci misiniz ev sahibi mi? Hic mi park bahce yok etrafta anlayamadim?
Ben istanbulun merkezinde ama bir sitede yaşıyorum. En az 3 saat disaridayiz. Bazen gunde 2 kere 3er saat.
Oglum da 3 yasinda. Gerçekten evde ikimiz de cok yipraniyoruz. Zaten yazin son gunleri. Ben kisin bile yagmur cizmesi ve yagmur botuyla çıkarıyorum.
Park var betonun ortasında. Koca koca apartmanların ortasına sıkışmış. Ev bizim evet ilerde satıp gideceğiz ama çocuk da çocukluğunu yaşayamayacak o güne kadar. Sadece bir iç dökmeydi.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz merak ettim. Biz de apartmandayız iki apartmanlı küçük bir site. Sitenin bahçesi baya büyük. Önüm zaten park. Her yer böyle olacak demiyorum ama ben de beton şehir denen bir yerde yaşıyorum da oralar neresi merak ettim işte:)

Hangi şehirde yaşıyorsunuz merak ettim. Biz de apartmandayız iki apartmanlı küçük bir site. Sitenin bahçesi baya büyük. Önüm zaten park. Her yer böyle olacak demiyorum ama ben de beton şehir denen bir yerde yaşıyorum da oralar neresi merak ettim işte:)
Ankaradan hallice diyeyim 🙂

Park var betonun ortasında. Koca koca apartmanların ortasına sıkışmış. Ev bizim evet ilerde satıp gideceğiz ama çocuk da çocukluğunu yaşayamayacak o güne kadar. Sadece bir iç dökmeydi.
Parkta agac toprak yok mu? Yani ben istanbulun en gobegindeyim yine bi vasitayla gidilebilecek orman da var, piknik alani da var, apartman bahçesi de var.
Beklentilerinizi cok buyutmeyin, cocuk onlar. Iki avuc camurla bile mutlu oluyorlar.
Haftalik bir program yapın oglunuzla. 2 kere ormana gidin mesela. Geri kalan gunlerde parka gidin. Haftasonu da babasıyla daha uzak yerlere gidersiniz hayvanat bahcesi falan

Parkta agac toprak yok mu? Yani ben istanbulun en gobegindeyim yine bi vasitayla gidilebilecek orman da var, piknik alani da var, apartman bahçesi de var.
Beklentilerinizi cok buyutmeyin, cocuk onlar. Iki avuc camurla bile mutlu oluyorlar.
Haftalik bir program yapın oglunuzla. 2 kere ormana gidin mesela. Geri kalan gunlerde parka gidin. Haftasonu da babasıyla daha uzak yerlere gidersiniz hayvanat bahcesi falan
Ah ah inanırmısınız 1 tane bile ağaç yok yakınımızda. İstanbulda değiliz saydığınız imkanlar yok.

siz agac yesillik gormek istiyor olabilirsiniz ama çocugunuzda dışarda hava almak istiyor.
yani siz beton goruyorsunuz diye cocugunuzda beton goruyor diye bir sey yok.
benim kizimda 3 yasinda sokaga cikinca bende beton goruyorum ama kesif zamani karincalari gorunce bile heyecanlaniyorlar mesela.
kedileri ucaklari başka cocuklari

siz agac yesillik gormek istiyor olabilirsiniz ama çocugunuzda dışarda hava almak istiyor.
yani siz beton goruyorsunuz diye cocugunuzda beton goruyor diye bir sey yok.
benim kizimda 3 yasinda sokaga cikinca bende beton goruyorum ama kesif zamani karincalari gorunce bile heyecanlaniyorlar mesela.
kedileri ucaklari başka cocuklari
Haklısınız galiba bu açıdan bakmamıştım

Ah ah inanırmısınız 1 tane bile ağaç yok yakınımızda. İstanbulda değiliz saydığınız imkanlar yok.
Bence cok büyütüyorsunuz. 3 yasinda bir cocuk 2 tane tavugun pesinden saatlerce kosar. Bir karinca yuvasini izler, birkac cubukla onlara yardim eder. Hayvanat bahcesi deyince akliniza hemen vahsi doga falan gelmesin. Cocugunuzun gozuyle bakın, daha basit, daha az kompleks.
Biraz kuru mama alin sokak hayvanlarını besleyin.
Eline bir sepet verin kuru yaprak toplayin, eve gelince sulu boyayla boyayın.

Haklısınız galiba bu açıdan bakmamıştım
onlarin dunyasi bizimkinden çok farklı.
bizim beton dediklerimiz bile dikkatlerini cekiyor onların.
acik havada enerjide atar
yazik cok uzuldum kuzucuğa ya 😑
bende çok isterdim kizim geniş herseyi elinin altinda olan bir beton evde olacagina bir gecekonduda buyuse bundan iyiydi diyorum ama disari cikinca bakiyorum mesela uçak geciyor benim hic dikkatimi cekmiyor ama o ucaklari sevdigi icin hayran hayran izliyor.
karincalara bakiyor ekmek atiyor ozellikle cikarken yanina aliyor ekmek ve sut
ekmekler karincalara sut kedilere ☺
kediler yanina gelince beni cok sevdi hic kacmadi diyip ona bile mutlu oluyor.
eve sinek giriyor ustune konuyor beni sevdi diyor onlarin dunyasi bam başka
dusen agac yapraklarina zipliyor eline alip inceliyor bana hediye ediyor .

Benim tanidiklarim cocuk yapmaya karar verince durumlarini ayarlayip yeşili parki olan yerlere taşindilar hep. Yazik cocuklara...
İmkaniniz yoksa bile haftasonu gidebileceginiz yeşillik alan illa ki olmali, oraya goturun hiç olmazsa.

Ben de yeşillik düşkünüyümdür, beton içinde yaşasam psikolojim bozulurdu. 🙄

Back
X