apartman toplantisi :(

sanki yemekli misafirliğe gelicekler, ay hiç anlamıyorum şu eve misafir geleceği zaman kasan insanları..Arkadaşım çokmu zor bir çay yanında birkaç bisküvi yada kuru pasta ikram etmek..Bence sevinin ne güzel çok kalabalık bir apartmanda değilsiniz ve baştan herkesin bileceği kurallar konuşulacak.

alt komsuya indim dedim aksam toplanti olacak esim eslerinize soylemis ama sizde esinizin yaninda bulunun kadinlarinda belirleyecegi seyler olacak dededim.. bir de karsi komsuna da soyleyecektim evinde yoktu sen gorursen soyleyebilir miskn ona da hanimlar da olacakmis diye dedim...

bana diyor ki sen desen daha iyi olmaz mi senin evin sonucta sen cagiriyosun sanki kadini caya hususi cagiroyorum da araci koyuyorum onu yol yordan bilmiyorum ben... evinde yoktu dedim sen gorursen iletirsin dedim hemen karsi cunku... bu kisi de iyi kotu evimize girip cikmaya basladigimiz daha samimi oldugum kisi... anladim ki o da resmilikten yana sen soylesen filannn.... sinir oldum ne kasiyosun ki tamam canim ben gorursem soylerim desen ölür müsün

Bence cok mantıklı zaten hepiniz ev sahibiymissiniz uzun yıllar bırlıkte oturursunuz kaynasırsınız tanışma olur bence guzel olur. Cay yaparsın ikramlık bir seyler hazırlarsın apartman işleri bitince de oturur sohbet edersiniz cok guzel olur bence

Çok daire yokmuş ki, bence güzel olanı yapmışsınız. Eşli gelseler siz dahil max 14 kişi olursunuz. Doğru olanı yapmışsınız bence.

BENCE ORTAK ALAN OLAN BAHÇE YADA TERASTA OLMALI TOPLANTI BİZDE BU ŞEKİLDE AYRICA RESMİ OLARAK HER ŞEY YAPILIP JKARAR DEFTERİNE YAZILARAK UYGULANMALI YOKSA PROBLEMLER OLUYOR UMARIM SORUNLAR YAŞAMAZSINIZ BİZİM APARTMANDA 2 SORUNLU DAİRE VAR HERKEZE YETİYOR .SİLKELENME GÜNÜ APARTMANIN TEMİZLİK SIRASI YADA HERKEZ KENDİ ÖNÜNÜ SİLMESİ ÇÖP KAPI ÖNÜNE KONMAMASI V.S EN İNCE DETAYLARI BİLE KONUŞUN VE KARAA BAĞLAYIN BENCE ..

sen boş dairede otur biz sana kararları iletelim deseydin ne insanlar var ya Hu siz çok iyi düşünmüşsünüz

evet arkadaslar benim aklima temizlik gunu geldi baska ne gibi ince kurallar konusulabilir ilk defa boyle bisey olacak diger apartmanimda yoktu cunku tecrubelilerden fikir istiyorum

Anornal birsey yok .
Evinize gelmeleri cok guzel , komsuluk bu yani .
Insan kaynasir komsular herzaman lazim olur bazen ailenden once komsular kosar insanin yardimina..

Oturduğumuz site,büyük bir site olduğu için site toplantıları evde yapılmıyor,toplantı salonu olarak tahsis edilen yerde yapılıyor 300 ün üzerinde daire var çünkü,silkeleme gününü belirleyebilirsiniz,bide hafta 1 gün merdiven boşluğundan silkelem günü,15 günde bir merdiven silinip süpürülüyor,apartman sakinleri silemez bizde 15 katlı olduğu için,önce temizlik şirketinden gelen görevliler vardı fakat bazı tartışmalar oldu o yüzden apartman görevlisi siliyor.

Eğer oturduğunuz bina için aidat vs gibi para toplanacaksa baştan konuşun eğer vermeyenler olursa avukata verebilirsiniz ve bina içine vermeyenleri asarsınız isim olarak bizde öyle,eğer apartman için karar alacaksanız ara sıra toplantı yapmanız gerek,bina sakinlerine sormanız gerek oylama vb işler yaparak,kendi kafanıza yani site sakinlerine sormadan iş yapamazsınız,defter tutmanız gerek karar defteri tutmanız gerek,çok iyi tutun eğer bir yanlışlık olsa sizin başınız ağrır,yöneticilik gerçekten çok zor,bizim eski yönetici yapamadığı için istifa etti ,şuan ki yönetim ve denetim kurulu çok iyi.

O sözü söyleyen fesatmış evine mi alcan nedemek onu nasıl alıyorsanız diğerleride insan sonuçta ve komşuluk önemli tanışıp kaynaşmak için adım olurdu hemde 6-7 daire diyorsunuz öyle aşırı kalabalıkda değilki ağırlanabilir siz istedikten sonra hatta ben komşunuz olsam çok ince bir davranış hoşuma giderdi..

bu arada yoneticilik zor filan denilmis ama bizim suan gayri resmi birsey ne defter tutuluyor ne noterlik bi durum var... sadece gelisi guzel apartmanla ilgilenen kisi konumunda olduk... sadece aidatlara filan katilmiycaz ve apartmanla ilgilenmis olcaz... peki yoneticinin resmi olmasi kanunen mecburi mi burasi kucuk bir yer ve apartman 12 dairelik... yasal is mi yapilmak zorunda?

o sözü söyleyen hariç diğerlerini, eşlerini tanımak için ne güzel bir vesile olmuş. yeni apt.larda böyle olur ve olmalı da. yeri gelince evinizi emanet ettiğiniz kişi komşu. çok güzel bişi yapmışsınız. bravo size.

o fesat, işgüzardan uzak durun.

Bizim toplantılar için sığınak duzenlenmisti orda yapılırdı evde olması gereksiz bence

Bu sizin algınıza bağlı kimi insan vardır kalabalıktan haz etmez, gereksiz görür söyle şeyleri. Siz istemişsiniz yapmışsınız bence takılmayın sonuçta herkes hemfikir olamaz.

apartman yeni oldugu için birbirinizi görmüş tanımış olursunuz
bence güzel bi düşünce

siz normal olanı yapmışsınız. onu söyleyen a normal :)

Fark etmez. Toplantı olarak değil de arkadaşlarla toplanma olarak düşünülebilir. Sadece bez silkelemeyin deyip ayrılmayacaksınız ki sohbet muhabbet, bir bardak çay... Saçma konuşmuş komşu.

Anormal bir durum yok, bunu söyleyen kişi hazırlık için söylemiştir. Sonuçta mutlaka bir ikramda bulunulacak...Bizim eski apartmanımızda her ay toplantı bir komşuda düzenlenir ve o gün de çiğ köfte yapılırdı. Komşular da yanına salata- tatlı vb alıp giderdik, çok eğlenceli olurdu.
Şimdiki toplantılarımız bahçedeki çardakta yapılıyor, samimi bulmuyorum.