Apartmanda 1. Katta oturanlar bakabilir mi?

Yıllarca 1.katta oturdum ve çok çektik ailecek o yüzden tavsiye etmiyorum sokağın gürültüsü hiç bitmezdi zaten, üst katlardan halı silkeleme, sofra silkeleme, çöp atma, su vs dökme, yukarı katların boruları tıkanırda sular bizim evden çıkardı yaptırıncaya kadar canımız çıkardı, zır zır zile basmalar durmazdı o yüzden tavsiye etmiyorum.

1. Kat hiç kullanışlı değil ben oturdum illallah geldi gider tıkansa bizde yukarı temizlik yapsa herşey aşağı yorucu yani 2. Kat falan bakın

Bekarken annemlerin evi 1.kattaydı yıllarca orda oturduk ama 1 merdiven çıkılıyor yani o şekilde 1.kat hiç sıkıntı olmadı
Şuanda evlendikten sonra giriş katta oturuyorum düz giriş ev ama memnunum yüksek yerlerde oturmayı oldum olası sevmemişimdir böyle daha kolayıma geliyor yukarı çıkmak zorunda kalmıyorum düzayak
tabi her evin artısı eksisi olur burdada var ama yinede yüksek yerde oturmak istemezdim
Hayırlısı olur inşallah

Arkadaşlar hayırlı sabahlar. Ev almayı düşünüyoruz ve elimizdeki olanaklarla ancak 1. Kat alabiliyoruz. Evi anlatayim; 3+1 fiyatı ise 165 bin birazda düşerse 160 bin olarak düşünüyoruz. Benim korkum 1. Kat olduğu için böcek olur diye ve birde gider kokusundan lağım kokusu gelir diye. Toplamda kaç katlı bilmiyorum ama düşündüğümüz yer zemin katın üstü yani 1. Kat oluyor ama benim korkularimda bunlar. Birde başka bir apartmanda 4. Kat var orasında 3+1 fakat orası elden çıkarmaya çalışıyorlarmış oraya günah apartmanı gibi birşeyler diyorlarmış yani nasıl desem biraz karisikmis böyle birşey olmasa tabiki 4. Kat derim ama başkaları yüzünden benim adıma çamur atılır mi bundanda korkuyorum. Sizin 1. Katla ilgili düşünceleri yazar misiniz lütfen
Bi kere karanlık olur. Kış günleri gündüz vakti Işıklar açık oturmaya hazır olun... hepsinde olmasa da alt kat evlerde böcek olur genelde..

Anlattığınıza göre o 4. katı boşverin. Ben 1. katta oturuyorum. Avantajları da var dejavantajları da var. Böcek sorunu 1kat olması ile alakalı değil bence böcek varsa apartmanda her kata çıkar, bütün apartman düzenli olarak ilaçlanmalı zaten. Birinci kat dairede zemin katın dejavantajları olmaz o bakımdan iyi, Gşder borularında söz etmişsiniz, giderden koku falan gelmez ancak eğer gider tıkanırsa aşırı yağmur ve selde oradan geri tepen sular ilk sizin balkona gelir. Bu yüzden apartmanın da o boruları bakımlı tutmak zorundadır zaten, kışa girerken yaprak vs varsa temizlenmeli. Birinci katın dejavantajı sokak gürültüsünün evin içinde olması. Onun dışında avantajları, altta ev olmadığı için sizin evden alt kata gürültü gidecek diye endişeniz olmaz, rahat edersiniz. Asansör bozulsa derdiniz olmaz. Altı kapalı ise dükkan vb, ısınma konusunda da pek bir fark olmaz.

ben kendim 1. katta oturuyorum. (kayınvalidemin evi) böcek ara ara her evde çıkabilir. bu yıl karınca oldu bizde. 6 yıldır oturuyorum ilk kez böcek gördüm. (örümcek vs hariç her yerde olur)
Bir diğer evimiz (kayınvalidem oturuyor bizim kendi evimiz) bahçe katı. kocaman bahçesi var. 5 yıldır oturuyor. aynı şekilde karınca ara ara oluyor fare hiç duymadım. bir kaç kez karafatma bulup ilaçlattılar.

benim kendi annem en üst katta 7. katta oturuyor. evde şu anda kalorifer böcekleri cirit atıyor. böcekelrin katla hiç ilgisi yok yani.

Ben sadece şundan şikayetçiyim çok nadir de olsa zile bize basan apartmana ilk kez gelen insanlar oluyor. kapıyı açıp yukarı çıkarken bir güzel azarlarını yiyip üst kata çıkarlar :) uzun zamandır olmadı inşallah da olmaz. çamaşır silkeleme olurken komşum arar camın açıksa kapat der. komşu önemli onu düşünmelisin bence cnm.

lağım kokusu ne alaka ya senelerdir 1. katta oturuyorum, lağım kokusu nedir bilmem. 1. kat lağım kokar diye kim dedi size?
bana da saçma geldi ne alaka kat ile. apartmanın genel olarak giderlerinde sorun varsa koku olur. kayınvalşdem bahçe katında onda bile koku yok. annem en üst kat onda da yok.

11 yıldır yüksek girişteyim, çok da memnunum, 2 oğlum var, yeri geliyor koşturuyorlar, yeri geliyor biz de onlara uyuyoruz. Gelen giden oluyor bazen hep birlikte oynuyorlar, gürültüden yana içim çok rahat. Giderlerde sorun yoksa koku olmuyor, sorun varsa 3. Katta kokuyor. Böcek olarak sadece karınca gördüm, o da heryerde olabiliyor. Ben memnunum açıkçası
ben de 1. katta oturmamın en sevindirici yanı küçük oğlum gece yarısı bile bisiklet sürebiliyor, ben gece 1 de yer süpürürüm kafama eserse çünkü altımda kimse yok. ama yukarıdaki gece bir ses yapsın (özellikle oğulları misket yuvarlıyor aşırı sinir bozucu) hemen oklavayla vuruyorum tavana sussunlar diye :)

Arkadaşlar hayırlı sabahlar. Ev almayı düşünüyoruz ve elimizdeki olanaklarla ancak 1. Kat alabiliyoruz. Evi anlatayim; 3+1 fiyatı ise 165 bin birazda düşerse 160 bin olarak düşünüyoruz. Benim korkum 1. Kat olduğu için böcek olur diye ve birde gider kokusundan lağım kokusu gelir diye. Toplamda kaç katlı bilmiyorum ama düşündüğümüz yer zemin katın üstü yani 1. Kat oluyor ama benim korkularimda bunlar. Birde başka bir apartmanda 4. Kat var orasında 3+1 fakat orası elden çıkarmaya çalışıyorlarmış oraya günah apartmanı gibi birşeyler diyorlarmış yani nasıl desem biraz karisikmis böyle birşey olmasa tabiki 4. Kat derim ama başkaları yüzünden benim adıma çamur atılır mi bundanda korkuyorum. Sizin 1. Katla ilgili düşünceleri yazar misiniz lütfen
Birinci katta ustten biseyler cirpma sorunu var her ne kadar yasak olsada bazi kendini bilmezler cirpiyor atiyor vs . . Gider kokusuna gelirsek ben yüksek katta oturuyorum banyom rezil durumda temiz olsa bile kokuyor surekli camasir suyuyla yikiyorum sepette kirli birakmamaya ozen gösteriyorum ama olmuyor.birde eger sese tahammulunuz yoksa hic dusunmeyin derim cunku yukarida cocuk falan varsa çok rahatsiz edeler 1 .katta annemler oturuyor inannin 3.kattaki cocuklarn sesi geliyor tavsiyelerim bunlar ama ev bu surekli değiştirilen birsey degil cok iyi dusunun bence

ben de 1. katta oturmamın en sevindirici yanı küçük oğlum gece yarısı bile bisiklet sürebiliyor, ben gece 1 de yer süpürürüm kafama eserse çünkü altımda kimse yok. ama yukarıdaki gece bir ses yapsın (özellikle oğulları misket yuvarlıyor aşırı sinir bozucu) hemen oklavayla vuruyorum tavana sussunlar diye :)
Süpürgenin sesi yukarı yada yan komşularınıza gitmiyor mu peki

yüksek giriş bile olsa bir sıkıntı yasamazsın senelerce giriş katta oturduk bizde inşallah Allah daha iyilerini nasip eder sana

En üst katta ne gibi Sıkıntı yaşıyorsunuz ?
ısınma sıkıntı olabiliyor.benim böyle bir sorunum yok ev yeni ve yalıtımı iyi olduğu için ama ne yazıkki terasta su biriktiği zaman akıyor.çatıda sorun olduğu içinde akıyor.daha önce 3 katlı müstakil evimiz vardı ve sürekli bakım istiyordu çatıdan.bundan sonra kesinlikle ara katda otururum.en alt katta öğrenciyken oturmuştum onunda güvenlik,böcek,lağım gibi sıkıntıları oluyor.konu sahibi iki evide elemeli bence.

Süpürgenin sesi yukarı yada yan komşularınıza gitmiyor mu peki
Geliyor şimdi son katta oturuyorum ilk taşındığımında alt kattaki oturan kadın evini hep gece yarısı süpürürdü bir bakmışsın gece 1 de başlamış saatlerce artık uyarı vs bıraktı yapmayı.

Ben 5 senelik binanin yuksek girisinde oturuyorum 1.kat diye geciyor ama neyindendir bilmem rutubet var sadece. Bocek tek bi binada olmuyor mahallede oluyor ki borekci tarzi yerlere yakin evlerde olma olasiligi daha cok. Bence sizin altinizda ki kisinin bi agzini arayin elbet o eve girip cikmistir oradakiler bilir sorun var mi yok mu.

Geliyor şimdi son katta oturuyorum ilk taşındığımında alt kattaki oturan kadın evini hep gece yarısı süpürürdü bir bakmışsın gece 1 de başlamış saatlerce artık uyarı vs bıraktı yapmayı.
Yukarıdan gelen misket sesinden rahatsiz oluyor ama gecenin bi yarisi supurge calistiriyor iyi valla

Böcek değilde koku oluyor malasef

merhabalar benim şuan oturduğum ev kira ve 1. Kat ayrıca kuzey cephe, benim evde minik minik örümcekler oluyor ama o kadar minikler ki kapı arkalarına falan Ağ örüyorlar ben çok minik oldukları için rahatsız olmuyorum Ağları temizliyorum örümceklere ellemiyorum bile benim için sıkıntılı bir durum değil dediğim gibi çok minikler.Bizim için evin güneş Almaması ve altımızın boş olması(giriş katın) biraz sıkıntı oluşturdu çünkü kış aylarında evimiz çok soğuk oluyor. Geçen kış bir ay için 600 TL fatura ödediğimizi bilirim oda üşüye üşüye ,iki sene cam balkon sözleşmemiz olduğu içinde çıkamıyoruz.evler merkezi sistem olduğu için bu sene güç bela alt katımızı en az ısıda yaktırdık(böyle bi kanun varmış oturmasa Bile en alt ısıda yakılması gerekiyormuş) neyse bu sene geçen seneye göre daha ılık geçecek gibi ama altınızın üstünüzün dolu veya boş olmasına da dikkat edin derim. Onun dışında birinci katı sevdim ben yazın hep balkonda oturduk gelen giden parkta oynayan çocuklar hep gözümüzün önündeydi o yönü güzel.ben en alt katın üstü olduğu için güvenlik konusunda endişelenmiştim ama cam balkonu kendimiz yaptırınca o sıkıntı ortadan kalktı şükür.Benim izlenimlerim bunlar umarım Faydalı olmuştur ☺️

Böcek değilde koku oluyor malasef
Benim evimde gider kokusu hiç olmuyor ama üst katlardan inanılmaz yemek kokusu geliyor. Sabah üst komşumun hazırladığı kahvaltının kokusuyla uyanıyorum yatak odasına kadar nasıl geliyor bilmiyorum 🤔

Eski bina ise almayin.yuksek giris olsun ve en onemlisi oturma odasi gunes alsin.
bocek her evde oluyor.bocek ilaclari var tablet seklinde koyarsin..lagim kokusu nadir.
cok zile basma olayi oluyor.soru soran da..pencerelere sineklik ve kedi girmesin.alttan soguk olur..
Baska imkan yoksa tabiki alinir.11 yildir oturuyorum.sag salim😀

Back
X