- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Yeni yonetmeligi bilmiyorum, ama biz kendi evimizde e ticaret yapiyoruz, ve sirketi kurarken apsrtmanda yasadigimiz icin tum komsularin onayi gerekti.
2 yil once evimizi satip baska bir ev aldik, vergi dairesine adres degisikligi bildirdik, vergi dairesinden memurlar gelip baktilar, ama bu kez yeni tasindigimiz ev icin komsu izni alinmadi.
Bizim e-ticaret oldugu icin gelen giden olmuyor cok sukur. Belki onun da etkisi vardir bilmiyorum. Biz evi sadece atolye olarak kullaniyoruz, kolilerimizide kargoya genellikle biz goturuyoruz, nadiren kargo gelip aliyor ama onun disinda bir gelen giden durumu olmuyor
Siz hangi izinden bahsettiğinizi bana söylemediğiniz için ben belediye izni diye düşündüm,siz beni ilk söylediğimde "belediye izni değil,apartman sakinlerinin izni" diyerek düzeltseydiniz,ben müneccim değilim zira hangi izinden bahsettiğinizi anlamamam gayet normal. Belediye iznini herkesin alması gerekiyor demiştim,öyle de zaten. Fakat sizin bahaettiğiniz apartman izniymiş. Fazla uzadı bu konu,neden laf soktuğunuzu da anlamadım komik duruma düşecek birşey yok.of sıkıldım artık şu konuya gelip doktoru avukatı söyleyip de bir de agresif yazanlardan.
yani bilgim olmayan konularda agresif yazıp ahkem kesmem çünkü bir hatam vardır falan diye çekinirim hiç olmadı komik duruma düşmekten.
doktor avukat psikolog vs gibi mesleklerde izin almadan işyeri açılabiliyor. diğer türlü işletmeler için izin gerekli ancak bu adam ne yaptı da kanundaki açığı kullandı bilemiyoruz konuda bunu soruyorum aslında.
http://www.uzmantv.com/apartmanlarda-hangi-isyerleri-icin-apartman-sakinlerinin-izni-gerekmez
http://www.uzmantv.com/apartmanlarda-isyeri-acmak-icin-apartman-sakinlerinin-izni-gerekir-mi
İşlek cadde de hırsızlar kapıyı zorladı diye kiracıyı attırmaya çalışmanız çok saçma değil mi?Hanımlar selam
Ben pek işin içinde olmamakla birlikte apartmanımızda bi sorun var aylardır annemler anlatınca size danışmak istedim belki farklı bir fikir çıkar.
Bir ticari dükkan açıldı 3. kata. Apartmanca istenmiyor kendisi apartman yönetimi davalık olmaya kadar zorluyor ancak ne olduğunu anlamadığım bir izin almış belediyeden öyle olunca çıkartılamıyormuş diye bilgi geldi.
Günlerdir apartman hop kalkıp hop inliyor bu mevzulardan diğer kat sahipleri istemiyor, güvenlik açısından burası aile apartmanı ve işlek bir caddedeyiz bikaç kez hırsızlar zorlamaya çalıştı daireleri o zamandan beri güvenlik arttırıldı. Ev sahibi de biraz çirkef sanırım "Siz kiracımı çıkartırsanız ben de karot aldırır evi kentsel dönüşüme soktururum apartmanı yıktırtırım." diye tehdit ediyormuş. Ki bu ekonomik krizde olacak iş değil.
Yine de istenmiyor bu dükkan çıksın istiyorlar. Apartman yöneticisi bir avukata sormuş uğraşırız ama çıkartamayabiliriz büyük ihtimal demiş. Güya yönetmelik kiracı lehineymiş. Bana biraz saçma geldi sonuçta tüm apartmanın karşı olduğu bir ticari işletme açılmasına yönetmeliğin izin vermesi ama yeni değişmiş kanunlar. Araştırdım sonuç da elde edemedim pek.
Bilgisi olan, başına benzer durumlar gelmiş olan, avukat arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler okuduğunuz için
Herkese de laf çakiyorsunuz ama söyleyeceğim yani apartman önünde çocuklar oynamasın bir zahmet. orasi onlarin oyun alani mi? Ya parka götürsün kim bakıyorsa gündüzleri ya da birinin evinde toplansinlar. Hırsızdan korkacaginiza o çocuklar için endişelenin derim.Aile apartmanı şu demek
Aptda küçük çocuklar var. Kapı önünde oynarlar. Başka katlarda yaşlı evden çıkamayan hastalar var. Herkes birbirini gözetir sessiz olmaya çalışır herkes herkesi tanır. Yabancı biri girince kapıcı tanır Herkes birbirini yıllardır bilir. Budur yani. Tamam siz memnunsanız sizin bileceğiniz iş bizim apartmanımızdaki kat sahipleri istemiyor bu kadar basit.
Dedigim gibi ilk sirket kurulurken komsulardan izin almistik, ama cok hatirlamiyorum da oyle yazili bir belge seklinde filan degildi. Hani boyle boyle bisey yapiyoruz diye konustuk, gelen giden olmayacaksa problem olmaz demislerdi. Vergi dairesi sanirim demisti komsulardan itiraz olur mu? Olursa kapanir filan gibi bisey sanirimz hani biz acariz ama sikayet ederlerse kapatilir gibi...Peki herhangi bir yerden izin aldınız mı? sanırım bir şey değişmiş mevzuatta biz de şaşırdık açıkçası.
Sizin gibi bir durum olsa kimsenin ruhu bile duymazdı ama bizdeki olay biraz farklı sanırım ben pek evden çıkmadığım için mevzuları bilmiyorum ama bütün apartman aşırı karşı olduğuna göre başka bir işler döndüğünü tahmin ettim. Gerçekten çok katı herkes çünkü.
Apartmanınız kat mülkiyetine geçmiş mi? Kat mülkiyetine geçmişse, yönetim planınızı inceleyin. Müteahhit daireleri kat maliklerine geçirmeden önce kolay satmak üzere tüm bağımsız bölümleri hem konut hem de işyeri olarak faaliyete geçirecek bir yönetim planınını tapu kütüğüne şerh etmiş olabilir. Veya kat malikleri toplantısında işbilmezin biri internetten matbu toplantı tutanağı çıkarmıştır orada işyeri açma iznine ilişkin hüküm de vardır ve farkında olmadan buna yönelik karar alınmış olabilir. En son ne zaman kat malikleri kurulu topladınız? Yönetim planınız kimde? İstemediğiniz işyeri hangi alanda faaliyet gösteriyor? Bu faaliyet alanı belediyece kısıtlama getirilen faaliyet alanlarından biri mi? Sadece kat maliki olmanız veya kat maliklerin çoğunluğunun orada işyeri açılmasını istememesi o bağımsız bölüm malikine kira sözleşmesini feshetme zorunluluğu yaratmaz. Kaldı ki konut ve çatılı işyeri hükümleri borçlar kanunumuzda aynı hükümler çerçevesinde düzenleniyor, işyeri olması kiracının kiracılık hakları bakımından bir fark yaratmıyor.
İşlek cadde de hırsızlar kapıyı zorladı diye kiracıyı attırmaya çalışmanız çok saçma değil mi?
Söyleki siz onlar apartmana ilk tasindiginizda izin vermiş olmalısınız. Ya da daha öncesinde o apartmanda şirket kurulmasına izin verilmiş olmalı. Yoksa orada şirket acamazladi.
Bir şirketin taşınması ne kadar maliyetli biliyor musunuz? Vergisi ticareti noteri binlerce lira para gider. Yazık günah insanlara rahatsız olacaksanız en başta izin vermeseydiniz.
Herkese de laf çakiyorsunuz ama söyleyeceğim yani apartman önünde çocuklar oynamasın bir zahmet. orasi onlarin oyun alani mi? Ya parka götürsün kim bakıyorsa gündüzleri ya da birinin evinde toplansinlar. Hırsızdan korkacaginiza o çocuklar için endişelenin derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?