apartmanımızda ticari dükkan istemiyoruz

of sıkıldım artık şu konuya gelip doktoru avukatı söyleyip de bir de agresif yazanlardan.

yani bilgim olmayan konularda agresif yazıp ahkem kesmem çünkü bir hatam vardır falan diye çekinirim hiç olmadı komik duruma düşmekten.

doktor avukat psikolog vs gibi mesleklerde izin almadan işyeri açılabiliyor. diğer türlü işletmeler için izin gerekli ancak bu adam ne yaptı da kanundaki açığı kullandı bilemiyoruz konuda bunu soruyorum aslında.

http://www.uzmantv.com/apartmanlarda-hangi-isyerleri-icin-apartman-sakinlerinin-izni-gerekmez

http://www.uzmantv.com/apartmanlarda-isyeri-acmak-icin-apartman-sakinlerinin-izni-gerekir-mi
 

Peki herhangi bir yerden izin aldınız mı? sanırım bir şey değişmiş mevzuatta biz de şaşırdık açıkçası.

Sizin gibi bir durum olsa kimsenin ruhu bile duymazdı ama bizdeki olay biraz farklı sanırım ben pek evden çıkmadığım için mevzuları bilmiyorum ama bütün apartman aşırı karşı olduğuna göre başka bir işler döndüğünü tahmin ettim. Gerçekten çok katı herkes çünkü.
 
Siz hangi izinden bahsettiğinizi bana söylemediğiniz için ben belediye izni diye düşündüm,siz beni ilk söylediğimde "belediye izni değil,apartman sakinlerinin izni" diyerek düzeltseydiniz,ben müneccim değilim zira hangi izinden bahsettiğinizi anlamamam gayet normal. Belediye iznini herkesin alması gerekiyor demiştim,öyle de zaten. Fakat sizin bahaettiğiniz apartman izniymiş. Fazla uzadı bu konu,neden laf soktuğunuzu da anlamadım komik duruma düşecek birşey yok. iyi akşamlar dilerim.
 
İşletmenin ne olduğu önemli. Dükkan niteliğinde bir yer ise ve yönetim planınızda bu yönde bir madde yoksa kat maliklerinin onayı gerekir.
 
İşlek cadde de hırsızlar kapıyı zorladı diye kiracıyı attırmaya çalışmanız çok saçma değil mi?
Söyleki siz onlar apartmana ilk tasindiginizda izin vermiş olmalısınız. Ya da daha öncesinde o apartmanda şirket kurulmasına izin verilmiş olmalı. Yoksa orada şirket acamazladi.

Bir şirketin taşınması ne kadar maliyetli biliyor musunuz? Vergisi ticareti noteri binlerce lira para gider. Yazık günah insanlara rahatsız olacaksanız en başta izin vermeseydiniz.
 
Ne dükkanı bu? Açıkcası erotik malzemeler falan satan bir yer gibi geldi sanki.Bu kadar tepki gösterdiğiniz dükkanın faaliyet alanını merak ettim valla.
 
Herkese de laf çakiyorsunuz ama söyleyeceğim yani apartman önünde çocuklar oynamasın bir zahmet. orasi onlarin oyun alani mi? Ya parka götürsün kim bakıyorsa gündüzleri ya da birinin evinde toplansinlar. Hırsızdan korkacaginiza o çocuklar için endişelenin derim.
 
Dedigim gibi ilk sirket kurulurken komsulardan izin almistik, ama cok hatirlamiyorum da oyle yazili bir belge seklinde filan degildi. Hani boyle boyle bisey yapiyoruz diye konustuk, gelen giden olmayacaksa problem olmaz demislerdi. Vergi dairesi sanirim demisti komsulardan itiraz olur mu? Olursa kapanir filan gibi bisey sanirimz hani biz acariz ama sikayet ederlerse kapatilir gibi...

Ama bu adreste hic oyle bir mevzuu olmadi. Zaten eminim komsularimin hicbiri buranin isyeri oldugunu bile bilmiyodur
 
Apartmanınız kat mülkiyetine geçmiş mi? Kat mülkiyetine geçmişse, yönetim planınızı inceleyin. Müteahhit daireleri kat maliklerine geçirmeden önce kolay satmak üzere tüm bağımsız bölümleri hem konut hem de işyeri olarak faaliyete geçirecek bir yönetim planınını tapu kütüğüne şerh etmiş olabilir. Veya kat malikleri toplantısında işbilmezin biri internetten matbu toplantı tutanağı çıkarmıştır orada işyeri açma iznine ilişkin hüküm de vardır ve farkında olmadan buna yönelik karar alınmış olabilir. En son ne zaman kat malikleri kurulu topladınız? Yönetim planınız kimde? İstemediğiniz işyeri hangi alanda faaliyet gösteriyor? Bu faaliyet alanı belediyece kısıtlama getirilen faaliyet alanlarından biri mi? Sadece kat maliki olmanız veya kat maliklerin çoğunluğunun orada işyeri açılmasını istememesi o bağımsız bölüm malikine kira sözleşmesini feshetme zorunluluğu yaratmaz. Kaldı ki konut ve çatılı işyeri hükümleri borçlar kanunumuzda aynı hükümler çerçevesinde düzenleniyor, işyeri olması kiracının kiracılık hakları bakımından bir fark yaratmıyor.
 

çok teşekkürler yazınızı okudum aileme.
 

hayır biz bi izin vermedik sıkıntı burada zaten. neyse apartman yöneticisi ilgileniyor zaten. onlar da istenmedikleri yere inatla gelmeselerdi masraflarını düşünüp acıyacak değilim. siz çocuklar oynamasın diyorsunuz ya onlar da orada dükkan açmasın

Mune hanım konumu kapatabilir misiniz? her bu konuda sorun yaşayan konuma gelip de bana sataşıyor sanki ben bir şey yapmışım gibi. kk da yardım etmek yerine anca sataşmak var bunu anladım artık.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…